Tarih: 27.07.2024 13:41

CHP’li Belediye, Afyonkarahisar’ın Tek Cemevine Boşaltma Tebligatı Gönderdi

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar’da CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal, ilin tek cemevine usulsüz bir şekilde boşaltma tebligatı gönderdi. Şehirdeki Alevi Bektaşi vatandaşların ibadet ettiği tek cemevi olan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği, tebligatın kendilerine tebliğ edilmeden muhtara bırakıldığını ve bu durumun kendilerini şok ettiğini açıkladı.

Başkan Mustafa Güllü, cemevini 30 gün içinde boşaltmaları istenen tebligatın, "ivedi ihtiyaç" gerekçesiyle yapıldığını belirtti. Güllü, şehirde Alevi Bektaşilerin ibadet edebildiği tek cemevinin faaliyetlerini sonlandıracak bu ihtiyacın ne olduğunu anlamadıklarını ifade etti. Cemevinin kendilerine tahsis edilmeden önce Valilik ve diğer yetkili kurumlardan onay aldığını vurgulayan Güllü, tahsisin 2028 yılına kadar geçerli olduğunu belirtti.

2022’de yapılan yasal değişikliklere göre belediyelerin cemevlerine diğer ibadethaneler gibi hizmet vermekle yükümlü olduğunu hatırlatan Başkan Güllü, CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı’nın cemevini ibadethane olarak görmediğini ve tebligatın usulsüz yapıldığını öne sürdü. Güllü, belediyeden aldığı bilgilere göre, cemevinin boşaltılması için kendisine gönderilen tebligatın bir ay önce muhtara bırakıldığını ve kendisinin bunu ancak muhtarlıktan tesadüfen öğrendiğini açıkladı.

Tebligatta "ivedi ihtiyaç" nedeninin belirtilmediğine dikkat çeken Güllü, cemevinin başka bir derneğe tahsis edilmesi yönünde duyumlar aldıklarını ifade etti. Bu durumun, inanç ayrımı yaparak bölücülük amacı taşıdığı endişesini dile getirdi. Güllü, Afyonkarahisar’ın CHP’li belediye başkanının daha önce cemevini ziyaret etmediğini ve bu konuda destek görmediklerini belirterek, şehrin diğer sorunlarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Güllü, hukuki mücadelenin süreceğini ve Alevi toplumunun bu tür hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğini belirterek, "Kimseye biat etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz" dedi.

https://www.alevihaberler.com.tr/haber/chpli-belediye-sehrin-tek-cemevine-bosaltma-tebligati-gonderdi-583




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —