Tarih: 04.09.2024 09:11

Çin ve Güney Afrika, Ramaphosa'nın Ziyaretiyle Daha Yakın Bağlar Kurma Sözü Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yakın zamanda gerçekleşen bir toplantıda, her iki ülkenin karşılıklı hedefleriyle uyumlu olacak şekilde Çin ve Güney Afrika arasında artan dayanışma ve iş birliği çağrısında bulundu. Xi'nin açıklamaları, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'yı 2024 Çin-Afrika İş Birliği Forumu (FOCAC) zirvesi ve bir devlet ziyareti için Pekin'de ağırladığı sırada geldi.

Xi, Güney Afrika'yı diğer tüm Afrika ülkelerinden daha fazla ziyaret ettiğini ve Ramaphosa'nın FOCAC zirvesi öncesinde Çin'den devlet ziyareti alan ilk Afrika lideri olduğunu vurguladı. Bu, iki ülke arasındaki güçlü ve büyüyen ilişkiyi vurguluyor.

Bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. yıl dönümü ve yeni Güney Afrika'nın 30. yıl dönümü kutlanıyor. Küresel dinamiklerin gelişmesine rağmen, her iki ülke de modernleşmeye, Çin-Afrika iş birliğini geliştirmeye ve küresel yönetimi iyileştirmeye adanmış durumda. Başkan Xi Jinping'e göre, bu yeni dönemde Çin ve Güney Afrika arasındaki birlik ve iş birliğinin derinleşmesi, halklarının ortak özlemlerini yansıtıyor.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, ülkesinin tek Çin politikasına olan bağlılığını ve Çin'in karşılıklı olarak faydalı iş birliğini teşvik etme çabalarına verdiği desteği yeniden teyit etti. Ramaphosa, "Siyasi ilişkimiz, kalıcı ve değerli dostluğumuzun temel taşı olmaya devam ediyor. Tek Çin politikasına kararlı bir şekilde bağlıyız ve birçok ortak hedefi paylaşıyoruz. Bu güçlü temele dayanarak, karşılıklı çıkarlarımızı ilerletmeye ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Çin ve Güney Afrika arasındaki güçlenen bağlılık, ortak hedeflerini ve gelecekteki küresel zorluklarla başa çıkmada ortaklıklarının önemini vurgulamaktadır. Her iki ülke de tarihi bağlarını geliştirmeye devam ettikçe, iş birliklerinin uluslararası sahnedeki etkilerini daha da artırması ve önümüzdeki yıllarda daha büyük karşılıklı faydalar sağlaması beklenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —