Tarih: 23.05.2024 16:28

Çin'den Uygurları destekleyen ABD'li vekile yaptırım

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2024 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, ABD Wisconsin Temsilcisi, ABD ile Çin Komünist Partisi arasındaki Stratejik Rekabet Temsilciler Meclisi Seçim Komitesi Başkanı ve ABD Milletvekili Mike Gallagher'e, Çin'in iç işlerine müdahale ettiği gerekçesiyle ülkeye girişine yasak getirdi. 

 

Daha önce Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım ve insan hakları ihlalleri ile ilgili uluslararası düzeyde bir çalışma yapan Gallagher'in Çin'deki varlıklarının donduracağı, oradaki kuruluşların ve bireylerin onunla ticaret ve iş birliği yapmasının yasaklayacağı kaydedildi.

"BAĞIŞINIZ, UYGUR HALKINA KARŞI UYGULANAN SOYKIRIMA FON SAĞLIYOR!"

Gallagher 22 Eylül 2023 tarihinde soyal medya üzerinden paylaştığı video mesajında, "Emekli maaşlarınızın Çin’in uçak gemilerine ödeme yapmasını, üniversitenizin bağışının Çin Komünist Partisinin (ÇKP) Uygur halkına karşı uyguladığı soykırıma fon sağlamasını mı istiyorsunuz? Emeklilik tasarruflarımızın ÇKP'nin tekno totaliter gözetim devletine güç vermesini ister misiniz?" ifadelerini kullanmıştı. 

Gallagher ayrıca, Çin ile iş birliği yapan ve Çin'in Doğu Türkistan'da devam ettirdiği soykırım politikasına fon sağlayanları uyarmıştı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —