Tarih: 27.09.2024 20:28

Çinliler Türk bayrağını yırttı!

Facebook Twitter Linked-in

Çinliler, New York’taki Türk Evi önünde Türkiye Cumhuriyeti bayrağını ayakları altına alarak, bir skandala daha imza attı.

İstiqlal TV ekibinin elde ettiği bilgilere göre, New York’ta bulunan Türk Evi önünde bir Çinli şahıs, Türk bayrağını ayakları altına aldı. 

Çinli şahıs Türkiye Cumhuriyeti bayrağının ve Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin üzerine basarak, hakaretlerde bulundu.

"TÜRKİYE, HAYDUT BİR DEVLET!"
New York’taki Türk Evi önünde sözde eylem gerçekleştiren Çinli, yasa dışı olarak yurt dışına geçmek isteyen Çinlilerin İstanbul Havalimanı’nda tutulmasını protesto ettiğini iddia etti. 

Çinli, Türkiye'yi hedef alarak; "Türkiye haydut bir devlettir." ve "Erdoğan’ı devirin!" ifadelerini kullandı.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA TÜRK BAYRAĞI YASAK
Bilindiği üzere Doğu Türkistan’da aşırılık belirtisi olarak gerekçe gösterilip, milyonlarca Masum Uygur Türkü Toplama Kamplarında ve Cezaevinde esir tutuluyor. 

Aşırılık belirtisi olarak yasaklanan şeyler arasında Kur’an-i Kerim, seccade, başörtüsü ve Sakal, bıyık bırakmanın yanı sıra Ay yıldızlı Türk bayrağıda bulunuyor. 

Daha önce Doğu Türkistan’a giden gezginler, Çin kontrolündeki Doğu Türkistan ile Kazakistan sınırında yer alan Korgas kentindeki serbest ticaret bölgesinde ve şehir içi belirli noktalarda otel ve halka açık alanlarda asılmış devasa levhalarda Türk bayrağının yasaklandığını paylaştığı içerikleriyle teyit etmişti. 

Muhammed Ali ATAYURT-Istiqlal Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —