Bugün, 19 Aralık 2024 Perşembe
  • BIST 100

    9815,45%-1,01
  • DOLAR

    35,07% 0,11
  • EURO

    36,56% 0,58
  • GRAM ALTIN

    2935,34% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4778,71% -0,92

Cumhurbaşkanı'nın dünyayı sarsan açıklamaları

İlham Aliyev çok önemli açıklamalar ve mesajlar vererek, "İnsanlık için felaket olan gidişatı tersine çevirebileceğiz" dedi.

DÜNYA 19.12.2024 09:37:00 0
Cumhurbaşkanı

17 Aralık'ta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Uluslararası Haber Ajansı "Rossiya Segodnya" genel müdürü, "Rusya-1" televizyon kanalında "Vesti nedeli" programının yazarı ve sunucusu Dmitri Kiselyov ile All-- için bir röportaj verdi. Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Şirketi ve Rus "RIA Novosti" Ajansı verdi.

Gazetecinin, Rusya ile Karşılıklı İşbirliği Bildirgesi'ni hatırlatarak "Azerbaycan ile Rusya arasındaki ittifak şimdi ne anlama geliyor?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı, böyle bir bildirgenin imzalanmasının her iki Rusya için de en önemli siyasi adım olduğunu söyledi. ve Azerbaycan: "Bu, karşılıklı iş birliği ve işbirliğinin bir göstergesidir. Özellikle hem Kafkasya'da hem de Hazar bölgesinde komşu devletler olduğumuzu, komşu olduğumuzu ve birçok bakımdan ülkelerimizin dış politika önceliklerini göz önünde bulundurursak, en yüksek şeklidir. örtüşüyorsa elbette böyle bir belgenin tarihi bir olay olduğunu söyleyebilirim."

Devlet başkanı, "Bugün Rusya ve Azerbaycan iki güvenilir ortaktır ve bence ne Azerbaycan'ın ne de Rusya'nın bu konuda herhangi bir şüphesi yoktur. Daha önce de söylediğim gibi, ülkelerimiz için zor zamanlarda, her zaman durumu anlayışla karşıladık ve dostça davrandık. Gelecekte de böyle olacağına eminim" dedi.

"Türkiye ile ittifak ilişkilerinden bahsediyorsunuz. Azerbaycan'da Türk askeri üssüne ihtiyaç var mı?" Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın cevabı şu şekilde oldu: "Hayır, kısacası buna gerek yok. Cevabımı biraz genişletecek olursam, bu tür bilgilerin zaman zaman belli mecralarda yayınlandığını dikkate alarak buna gerek olmadığını söylemeliyim. Azerbaycan bağımsızlığını kazandıktan sonra 1992 yılının başından itibaren Türkiye ile işbirliği yapmaktadır. Bu askeri işbirliği o zaman başladı ve bugün de devam ediyor. Elbette ihtiyaca göre formlar değişiyor ama şunu söylemeliyim ki, bu 30 yılı aşkın süre içerisinde Azerbaycan Ordusunun modernizasyonunda, askeri açıdan yüksek standartlara getirilmesinde Türkiye ve onun askeri yapıları büyük rol oynadı. hem savaş kabiliyeti hem de operasyonel planlama, durum analizi ve askeri istihbarat potansiyeli ile oynadılar. Bu nedenle Türk dostlarımıza bu yardımlarından dolayı çok müteşekkiriz.

Azerbaycan ile Rusya arasındaki deklarasyondan bir yıl önce Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan İttifak Bildirgesi, tehlike veya saldırı durumunda karşılıklı askeri yardım sağlanmasını öngören bir madde içeriyor. Yani şu veya bu ülkenin dış tehdit ve saldırganlıkla karşı karşıya kalması halinde imdada yetişmesi hem Azerbaycan'ın hem de Türkiye'nin bir borcudur. Dolayısıyla deklarasyonun bu maddesi, şu ya da bu bölgede kalıcı bir askeri altyapı kurulmasını esasen tamamen gereksiz kılıyor. Bilgi müdahalesine dönecek olursak, bugün dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir askeri üssün saklanmasının neredeyse imkansız olduğunu söylemek isterim. Dolayısıyla bu bilgi müdahaleleri yalnızca siyasi spekülasyondan ibarettir. Türkiye ile her yıl yarısı Azerbaycan'da, yarısı Türkiye'de olmak üzere 10'dan fazla ortak tatbikat gerçekleştiriyoruz ve özünde yüksek düzeyde askeri operasyonlara imza attık. Elbette bu Kafkasya'da istikrarın sağlanmasında önemli bir faktördür. Çünkü günümüz dünyası ve olayların gelişimi, dünyanın kökten değiştiğini ve İkinci Dünya Savaşı sonucunda oluşan gerçekliklerin, günümüzde oyunun yerleşik kurallarının artık işlemediğini, küresel aktörler bile bunu gizleyemediğini bir kez daha kanıtlıyor. Siyasi özlemlerde güç faktörü yeniden ön plana çıkıyor. Bunu daha çabuk fark eden ülkeler bugün kendilerini daha güvende hissedebilirler. Ancak modern dünyada hiçbir ülke kendini tamamen güvende hissedemez."

İlham Aliyev'in UDTRYSH ve RIA Novosti ile röportajı - 18.12.2024, Sputnik Azerbaycan

"Nikol Paşinyan, CSTO ile ilişkilerinde artık geri dönüş olmadığını ve Fransa ile ilişkilerini yoğunlaştırdığını açıkladı. Azerbaycanlı lider, "Bu, özellikle Azerbaycan açısından bölgesel güvenlik açısından ne anlama geliyor?" sorusuna yanıt olarak, "Bu doğrudan bir tehdittir, bunu Ermenistan Başbakanı ile görüşmelerimde açıkça ve defalarca söyledik. Endişelerimizi kendisine ilettik. Biden yönetimi sırasında Güney Kafkasya ülkelerine karşı dengeli yaklaşımını değiştiren ve Ermenistan'a tek taraflı destek yolunu izleyen ABD yönetimine ve Fransız hükümetine de aynı kaygıları dile getirdik. Tehditlerin oldukça ciddi olduğunu gösteren pek çok örnek var. Macron hükümeti tarafından Ermenistan'a sağlanan silahlar saldırı silahlarıdır, öldürücüdür ve Azerbaycan için pratik bir tehdit oluşturmaktadır. Ermenistan ile sınırımızın uzunluğunun bin kilometreden fazla olduğunu, sınıra yakın birçok yerleşim yerinin bulunduğunu ve bu yerleşim yerlerinin çoğunun eski yerleşimcilere iade edildiğini düşünürsek elbette bu süreci sadece dışarıdan gözlemleyemeyiz. Ermenistan'a ve onun ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki patronlarına bunun durması gerektiğini defalarca söyledik. Ama ne yazık ki sesimiz duyulmuyor, Ermenistan'ın silahlandırılması süreci büyük bir hızla ilerliyor. Orada olup bitenleri elimizden geldiğince takip ediyoruz. Ermenistan topraklarının derinliği göz önüne alındığında, bugün teknik açıdan bunu yapmak o kadar da zor değil. Tabii ki Fransa bu konuda liderdir. İkinci sırada Hindistan, üçüncü sırada ise ABD yer alıyor. Fransa ve Hindistan, Ermenistan'a ölümcül silahlar sağladıklarını gizlemiyorlar -bir bakıma acımıza cesaret gösteriyorlar- ve ABD bunu kabul etmiyor. Ancak askeri nakliye uçaklarının Ermenistan havaalanlarına indiğini ve oraya silah taşıdığını gördük.

Elbette yeterli önlemleri almamız gerekiyordu. 2025'teki bir sonraki askeri bütçemiz rekor bütçe olacak. Bu yaklaşık beş milyar dolar demek. Bu miktarın en az yüzde 60'ını harcamak zorunda kalıyoruz, eğer böyle bir tehdit olmasaydı harcamazdık, Karabağ'ın imarında, sosyal ödemelerde vs. kullanırdık. Ama bunu yapmak zorundayız ve yapacağız. Bana göre bu felakete giden bir yoldur. Birincisi, Ermenistan silahların çoğunu Batı'dan bedava ya da kredili olarak almasına ve elbette imha edilmesine rağmen bizimle silahlanma yarışına dayanamayacak. Bu durumda bile bizimle bir silahlanma yarışından sağ çıkamayacaklar. İkinci Karabağ Savaşı'nın ve Eylül 2023'te gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonunun sonuçlarını unutmamaları gerekiyor. Şunu da anlamalılar ki, Macron rejiminin ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın azami desteğine rağmen burada, burada bize karşı başka bir provokasyon planlıyorlarsa onlara kimsenin yardım etmeyeceğini anlamalılar. Sonuçta Macron'un 2020 veya 2023'te onlara nasıl yardım ettiğini, desteklediğini bilmiyorum. İşte bu kadar. Neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle hem müzakere süreci çerçevesinde hem de Ermenistan ile Azerbaycan arasında çalışan sınırlandırma komisyonu çerçevesinde Ermeni sponsorlara, şartlı olarak Washington'daki Soros aktivistlerine iletiyoruz ve aktarmaya devam edeceğiz. Bu böyle devam ederse bize herhangi bir itirazda bulunulmayacaktır" dedi.

Sonraki “Fakat bir zamanlar yakında bir barış anlaşması imzalanacakmış gibi görünüyordu. Peki neden kapanmıyor? Kelimenin tam anlamıyla hazır bekliyorlardı" diye yanıtlayan İlham Aliyev, "Evet. Batı'da bu iki süreç bazı nedenlerden dolayı birbirinden ayrılıyor. Ancak bu iki sürecin birleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Barış anlaşması ve Ermenistan'ın bize karşı eşzamanlı silahlanması iki farklı yol. Sonuçta barış anlaşması konusunda aslında büyük ilerleme kaydettik. Bu belgenin 17 maddesinden 15'i kabul edildi, ikisi kaldı. Kazan'da Ermenistan Başbakanı ile yaptığım son görüşmede duyduğum ve hissettiğim, üzerinde anlaşmaya varılmayan bu iki maddenin Ermenistan tarafından kabul edilebileceği, yani bizim şartlarımız olduğuydu...

CROSSMEDIA - Cumhurbaşkanı

Bunlardan biri, birbirlerine karşı uluslararası iddiaların dışında kalmaktır. Bunun karşılıklı olarak kabul edilebilir bir madde olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda hasar analizimizi tamamladık ve detaylandırdık. Bunun üzerinde 4 yıl harcadık ve her şey belgelendi. Bu, işgal yıllarında oluşan zararın 150 milyar dolardan fazlasına tekabül ediyor. Bu nedenle her iki tarafın da karşılıklı iddiaları bir kenara bırakmasının kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. Bir diğer madde ise sınırlarımıza başka ülke temsilcilerinin yerleştirilmemesiyle ilgili. Bu bizim için neden önemli? Çünkü sözde Avrupalı ​​gözlemcilerin kisvesi altında NATO tarafından Ermenistan sınırında altyapı oluşturuldu..." 

Devlet başkanı, Ermeni tarafının uygulaması gereken iki noktanın daha olduğunu söyledi: "Birincisi anayasayı değiştirmek. Çünkü anayasada, eski Dağlık Karabağ'ın bulunduğu Azerbaycan'a yönelik toprak iddialarını içeren Bağımsızlık Bildirgesi'ne atıf var. -Karabağ Özerk Bölgesi'nin Ermenistan'a ait olduğu ilan edildi. Dolayısıyla anayasayı değiştirmek bizim arzumuz değil, sadece objektif bir koşuldur, AGİT Minsk Grubu'nun dağılmasıdır... 

Prensipte hepsi bunlar, bunlar çözülürse barış anlaşmasının imzalanmasının önünde artık hiçbir engel kalmayacak..."

Sayın Aliyev, Gürcistan'da yaşananları nasıl değerlendirdiği sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Gürcistan'da durumun istikrara kavuştuğunu görüyorum. Bundan mutluyuz. Gürcistan bizim için çok önemli bir ortak ve yakın bir dost. halklar yüzyıllardır barış ve huzur içinde yaşıyor. Bu nedenle Gürcistan'daki istikrarsızlaşma veya istikrarsızlaşma tehdidi Azerbaycan'a da zarar veriyor. Bu nedenle biz kendi tarafımızda çalışıyoruz ve Gürcistan'daki durumun istikrara kavuşturulması için tüm adımları atıyoruz. siyasi süreç ve Gürcistan başarıyla gelişecektir. yap.

Dış etki konusuna dönecek olursak, Gürcistan'da Batı tarafından finanse edilen binlerce sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Bu kuruluşlarda çalışan veya maaş alan kişilerin sayısı muhtemelen on binlerce, hatta daha fazladır. Bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Çünkü burada bizim ülkemizde hibe ile beslenenlerin, hibe verenlerin usta gibi davrandığı bir dönem vardı ama biz bunu engelledik. Bu nedenle ister Azerbaycan ister yabancı olsun herhangi bir kurumun verdiği hibelerin kayıt altına alınması ve izin verilip verilmeyeceğine ilgili makamların karar vermesi gerekiyor."

Devlet başkanı, "Bu, Azerbaycan'ın ulusal çıkarlarına uygun mudur?" sorusuna yanıt olarak, "Evet, elbette. İkincisi, yardım bağımlılık yapıcı olmamalıdır. Peki Biden yönetimi tarihte neyle hatırlanacak? Pek çok sorun var, ancak bir gösterge de dahil. Hiç düşünmeden: Size yardım etmek istiyoruz. Biz de diyoruz ki: Teşekkür ederim, gerek yok. Israr ediyorlar. Bakın USAID diye bir yapıları var. Yardım etmek istiyor ama bir şekilde ihtiyacımız olan konuda değil. Mesela Azerbaycan medyası hiçbir yabancı kaynaktan yüzde bir bile finanse edilemiyor. Bunu yapamaz. Neden? Sonuçta ABD medyasını finanse etmiyoruz. Bu doğru mu? Neden bizim fonumuzu finanse etsinler ki? Böylece "Amerika'nın Sesi", "Özgürlük Radyosu" gibi el altından kaynaklarla gece gündüz halkımıza, ülkemize karalamalar yağdırıyor, Ermenistan karşısında kazandığımız zafere gölge düşürüyorlar. Dolayısıyla bana öyle geliyor ki Gürcistan'da bununla ilgili düzenleme bir süre gözden kaçırıldı ve yapıldığında dedikleri gibi tren biraz kaldı. Durumun istikrara kavuşması iyi bir şey. Ancak gördüğünüz gibi Macron'un kulakları hâlâ görülebiliyor. İnsan kendi ülkesinde oturamaz. Gürcistan'a da ulaşması gerekiyor... 

Gürcistan konusuna dönecek olursak konunun göründüğünden daha geniş olduğunu söylemeliyim. Sanırım bu yüzden genellikle yaptırımları alışkanlık haline getirmiş ülkelere havale yapıyorlar. Öyle demek mümkünse bu Kafkasya'nın savaşıdır. Ermenistan'ın nereye gittiği belli. Aslında CSTO'yu fiilen terk etti. Doğrulanmış bilgilerimize göre, de jure de jure olmamalarının nedeni, Dışişleri Bakanlığı'ndan henüz bir yönlendirme almamış olmalarıdır. Bunu alır almaz ayrılacaklar. Azerbaycan bağımsız bir aktördür, yeterince uzmanlaşmıştır ve kendini savunabilir. Bu nedenle Kafkasya savaşlarında Gürcistan önemli bir faktördür. O nasıl olacak? Geleneksel Kafkas değerlerimize dayanacak.

Bu arada Borrel'den bahsettik, onu görmezden geldim. Bundan sonra ona birkaç sinyal daha göndermek istiyorum. COP'taki konuşmalarımdan birinde bundan bahsetmiş olsam da, Avrupa'nın çiçek açan bir bahçe, geri kalanının ise orman olduğunu söyleyen Borrel'den alıntı bile yaptım.

Ben de eğer ormandaysak bizden uzak dur dedim. Genel olarak Borrell'e gelince, eğer birkaç on yıl önce yaşasaydı diktatör Franco için iyi bir dışişleri bakanı olurdu diye düşünüyorum. Farklı bir zamanda yaşadığı için şanssızdı."

Devlet Başkanı, "İlham Haydaroğlu, kısaca önümüzdeki yıl Ruslar için ne istersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Aklıma ilk gelen tabi ki barış, 2025'te savaş bitsin, insanlar evlerine dönüyor ve huzur içinde yaşıyor. Elbette birbirlerini anlamayı öğrensinler. Elbette Rusya'ya yönelik böyle bir yaptırım politikasını dikkate alarak liderliğin gücüne ve kararlılığına güveniyorum, Başkanlık ekibinin gelecekte yaptırım politikasının olumsuz sonuçlarını en aza indirecek tüm tedbirleri almasını diliyorum. Çünkü tüm bunların komplikasyonsuz geçmeyeceği açıktır. Her toplum gibi Rus toplumu da zor zamanlarda güçleniyor ve bu konsolidasyonu Rusya'da görüyoruz. Bunun böyle devam etmesini diliyorum.

Sorulardan birini cevaplarken daha önce kısmen değindiğim bir noktaya daha değinmek istiyorum: Ülkelerimizi, halklarımızı, liderliklerimizi daha çok birleştiren şey nedir? Bu, kişinin ulusal köklerine ve geleneksel değerlerine bağlılığıdır. Bugün bazı bölgelerde neredeyse nadir görülen bir durumdur. Bazen yabancı hakimiyeti, bazen tamamen ahlaki çöküntü, bazen de biri diğeriyle birlikte. Bu bizi karlı bir şekilde farklılaştırıyor. Trump'ın başkan seçilmesi de dahil olmak üzere dünyada gördüğümüz eğilimler onun yanımızda olduğunu gösteren unsurlardır. Dedikleri gibi, geleneksel değerler açısından aynı gemideyiz. İnsanlık için felaket olan bu eğilimi tersine çevirebileceğimizi düşünüyorum; Paris Olimpiyatlarının açılışında gördüğümüz bu ahlaksızlığı, gösterişçi şeytancılığı görebiliriz. Bu durumların önlenmesi gerekmektedir. Liderlere inanan bir toplum bunu yapacak, biz de yapacağız. Kesinlikle. Aksi takdirde azınlıkta kalacağız. Azınlıkta kalamayız.

Tabii ki yeni yılda tüm Ruslara mutluluk ve huzur diliyorum."

Not: Röportajın tam metni Musavat.com'da yayınlanmaktadır.

Tarafından hazırlandı: 

Elşad Memmedli


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

CHP Lideri Özgür Özel, Polonez işçilerine destek verdi: 'Tüketimden gelen gücümüzü göstereceğiz'

'Dragoneye-2' Kara Kuvvetleri envanterinde

Edirne'de CHP’li belediye başkanları Havsa'da buluştu

Malatya'da Başkan Er TOKİ konutlarını incelemelerde bulundu

Turistik Ekspres yola çıkıyor... Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta, Bölgesel Ekspres 18 Ocak'ta seferde

K6 Konteyner Kentte 'Sokak Köpeği' tehlikesi: 'Çocuklarımız okula gidemiyor' - Videolu Haber

Başkan Zeyrek'ten katledilen Seda Eller'in ailesine destek

Başkan Er, muhtarlarla bir araya geldi

Bakan Tekin: Tek bir kadının dahi şiddete uğramasına göz yummayacağız

Hüseyin Yayman: Suriyelilerin geri dönüşü tarihsel önemdedir

Bursa'da Çataltepe mağdurları çıkış yolunda! Mağdurlar son gelişmeleri anlattı

Keşan Anafartalarspor lideri ağırlayacak

İnşaat Mühendisleri Odası 70. yılını kutluyor: 'Geleceği inşa edenlerin günü kutlu olsun'

TEKNOFEST KKTC 2025 için başvurular başladı

TYB Erzurum Şubesinden inciler…

Horasan’da Şap hastalığı tespit edildi…

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: '11 deprem ilinde 300 bin kişi kanser riski altında'

Vali Varol, Şehit Rıza Fırat İlk ve Ortaokulu Öğretmenleriyle buluştu

Turistik Doğu Ekspresi yola çıkıyor

Erdoğan D-8'den mesaj verdi: Çok güçlü tepki vermeliyiz

Milletvekili Alkayış: 'Ailenin temelinde kadın vardır' - Videolu Haber

ADYÜ'de 'İntiharı Önlemede Destek Mekanizmaları ve Toplumun Rolü' konferansı düzenlendi

Çiftçi: “Emeğiniz, şehrimizi daha güzel ve temiz kılıyor”

Konya Karatay'da 'yerli' buluşma

Manisa Büyükşehir'den Kore Gazilerine ziyaret

Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan’dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ziyaret

Türk-İş 'asgari' teklifini açıkladı

İLERİ MİKROSKOP TEKNİKLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

CHP'li Engin Doğan, yıkılacak okula 25 milyon harcandı, bu para depremzededen çıktı - Videolu Haber

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi'nden işyeri temsilcilerine eğitim desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

TYB Erzurum Şubesinden inciler…

Horasan’da Şap hastalığı tespit edildi…

İLERİ MİKROSKOP TEKNİKLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Mazbata alındı: Erzurum AK Parti teşkilatında Küçükoğlu’nun ikinci dönemi resmen başladı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖZEL VAKIF OKULLARI "YERLİ ÜRET, YERLİ TÜKET" TEMALI ETKİNLİK DÜZENLEDİ

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU, SAVUNMA SANAYİİ BULUŞMALARINA KATILDI

Türk Malları Haftasında gurur günü…

SERKANDAŞ SİGORTA BÜYÜKLER AMATÖR KÜME 3' ÜNCÜ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

“GENÇLERİN GÖZÜNDEN KARİYER 4.0” TOPLANTISINDA, TEKNOLOJİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Küçükoğlu:Erzurum için yorulmak bile çok güzel…

Muğla İtfaiyesi 330 mahallede eğitim verdi

Muğla Büyükşehir Gündüz Bakımevleri ile ailelerin yanında

Bursa Mudanya'da yerel yönetimden eğitime çifte destek

Bursa Nilüfer'deki sağlık müzesi üniversitelilere açılıyor

TÜBA'dan Bursa Teknik Üniversitesi'ne ödül

Kocaeli'den İzmit’e 7/24 açık kütüphane

Artvin Çoruh Üniversitesi 2024 yılını değerlendirdi

Malatya'da ‘Enerji Tasarrufu ve Sıfır Atık’ eğitimleri devam ediyor

Geleceğin turizm yöneticileri DEÜ'den yetişecek

MEB'den yeni müfredata uygun yeni ölçme araçları yayımladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 15 13 0 2 24 41
2.Fenerbahçe 15 11 2 2 25 35
3.Samsunspor 15 9 4 2 12 29
4.Eyüpspor 16 7 4 5 7 26
5.Göztepe 15 7 4 4 7 25
6.Beşiktaş 15 7 4 4 7 25
7.İstanbul Başakşehir 15 6 5 4 4 22
8.Antalyaspor 15 6 6 3 -6 21
9.Konyaspor 16 5 6 5 -5 20
10.Rizespor 15 6 7 2 -6 20
11.Kasımpaşa 15 4 4 7 -1 19
12.Gazişehir Gaziantep 15 5 7 3 -4 18
13.Sivasspor 16 5 8 3 -7 18
14.Alanyaspor 15 4 6 5 -3 17
15.Trabzonspor 15 3 5 7 1 16
16.Kayserispor 15 3 6 6 -12 15
17.Bodrum FK 15 4 9 2 -9 14
18.Hatayspor 15 1 8 6 -11 9
19.Adana Demirspor 15 1 12 2 -23 2

YAZARLAR