Bugün, 16 Ekim 2024 Çarşamba
  • BIST 100

    8956,03%1,08
  • DOLAR

    34,17% -0,05
  • EURO

    37,14% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2938,70% 0,42
  • Ç. ALTIN

    4900,05% 0,91

DEM Parti ‘Muhatap İmralı’ dedi: Bahçeli Öcalan’a çağrı yaptı

DEM Partililerin elini sıkan Bahçeli’den ikinci adım geldi.

SİYASET 16.10.2024 09:06:00 0
DEM Parti ‘Muhatap İmralı’ dedi: Bahçeli Öcalan’a çağrı yaptı

DEM Partililerin elini sıkan Bahçeli’den ikinci adım geldi. MHP Lideri, ‘Türkiye’ye getirilirken, ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin’ dedi. DEM Parti pası gördü, ‘tecriti kaldırın’ çıkışı yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin de değişmesi gerektiğine işaret eden konuşmasına sert tepki gösterdi.

Bahçeli, “Devlet millettir, millet devlettir. Devlet ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. Bunları ayırmak, çatıştırmak nevzuhur demokrat yobazların handikap ve hüsranıdır.” dedi.

Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’a da seslendi, “Her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun tek taraflı silah bırakmayı ilan etsin.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli partisinin grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

 

“Normalleşme çığırtkanlarına samimi bir hatırlatma yapmanın vakti sanıyorum gelmiştir. Hiç kimse unutmasın ki, hakiki normalleşme 1999 yılında kurulan 57’inci Cumhuriyet Hükümetiyle vücut bulmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi’yle Demokratik Sol Parti’nin koalisyon hükümetinde buluşması, o güne kadar devam edegelen ideolojik katılıkları ve siyasi karşıtlıkları yumuşatmakla kalmadı, milli birlik ve dayanışma hissiyatını perçinledi. Yıllarca kuzey-güney kutbu gibi ayrı düştüğümüz siyasi bir gelenekle deyim yerindeyse Türkiye ve Türk milleti ortak paydasında el ele vererek hizmet etmedik mi?

YA SİYASET YA TERÖR

“Terörün her türlüsünü reddetmenin, defetmenin ve imha etmenin sonsuz kararlığındayız.
1984’den bu yana devam eden PKK terörünün nasıl bir yıkıma, nasıl bir sosyal ve ekonomik maliyete yol açtığını en iyi bilenlerdeniz. Terörle huzur arasında güvenli bir durak yoktur.

Terörle siyaset arasında bağ ve bağlantı yoktur. Terör demokrasinin celladı, özgürlüğün katili, insan haklarının infazcısı, insanlığın can düşmanıdır. Hem siyaset hem terör aynı kalıba giremez, aynı bedene sığamaz, aynı ağıza sığınamaz. Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah; arası, ortası, şurası, burası yoktur. Ve de bölücü terörün kökü kazınmalı, Türk ve Türkiye Yüzyılında bin yıllık kardeşlik pekişmelidir.

ELİ SOBOTE ETMEK

“Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle müzakeresi, görüşmesi, anlaşma yolları araması, yeni süreçlerin imal çabası, sadece ve sadece terör örgütünün değirmenine su taşımak demektir.

Hepsinden daha mühimi de şudur: Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle hiçbir ortaklığı, benzerliği, yakınlığı, irtibatı ve ilişkisi yoktur. Bu hususta DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır. Kaldı ki, Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür. Karanlık emel sahiplerini sezmiş ve fark etmiştir.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE PAZARLIĞA TUTUŞULMAZ

“DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya rehin bırakması siyasetin doğasıyla ve ahlakıyla bağdaşmayan, hür ve bağımsız siyasetçi yapısıyla uyuşmayan ilkelliktir. Türkiye’ye getirilirken, ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin.

Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler. Günlerdir fitne yayan başta CHP olmak üzere sözde yorumcu ve kerameti kendinden menkul uzman ve akademisyenler suyu bulandırmak için her kılığa girmişler, her maskeyi takmışlardır. Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz, müzakere etmez, sonuna kadar, kıran kırana mücadele eder.

İÇ CEPHE ÇÖKMEYECEK

“Siyaset konuşma sahası, demokratik rekabet vahasıdır. Ancak teröristlerle konuşulacak, konuşularak çözülecek hiçbir şey yoktur. Uzattığım eli bağlamından koparıp başka mecralara çekenlerin nereye varmak istedikleri malum ve mahuttur. Uzattığım el hesapsız bir eldir.

Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir. Günlerdir uzattığım elden farklı sonuçlar çıkarıp uyduruk yorumlar yapanlar elbette yanılgının ve yanlışın pençesine düşmüşlerdir.

Aklında sadece Türkiye olan bir dava insanı ve Genel Başkan olarak, elimi vatan, millet ve devlet için uzattığımı, dışarıda sert rüzgarlar eserken, içimizde barışsever ve hoşgörülü bir havanın kati surette hakim olmasını gönülden istediğimi herkesin bilmesinde yarar olacaktır.

Biz elimizi yeni bir süreç için değil, kardeşlik ve kaderdaşlık için uzatırız. Kaldı ki, aynı noktadayım, aynı düşüncedeyim. İç cephemiz çökmeyecektir.

SULANDIRMAK GİZLİ EMELLERİN TEZAHÜRÜ

“Yeni anayasa süreci siyasi hırsların, dogmatik bakışların, ideolojik takıntıların, etnik ve mezhebi dürtülerin, Cumhuriyet’in kuruluş esaslarıyla hesaplaşmanın veçhesi ve vesilesi görülemez, telaffuz dahi edilemez. Daha doğmadan yeni anayasa hazırlığını ve heyecanını sakatlamanın sakıncaları saymakla da bitirilemez.

"Bilhassa Anayasanın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın ve arayışın dışındadır. Çünkü ilk dört madde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kilidi, kurucu kimliği, varlık ve birlik simgesidir. Anayasada imtiyazlı bir zümre hâlihazırda bile yoktur. İlk dört maddede açılacak bir gediğin duracağı yer de yoktur.

"Devletin ülkesi ve milleti olmaz diyenlere sesleniyorum, bu iddianın teknik, akademik, fikri, siyasi ve hukuki hiçbir bağlayıcılığı ve ikna edici yönü bulunmamaktadır. Devletin ülkesi vardır, o da Türk vatanıdır. Devletin milleti vardır, o da Türk milletidir. Devlet, pozitif hukukun yürürlükte olduğu normlar sistemidir. Bu sistem ülke, insan topluluğu ve egemenlik üzerine bina edilmiştir.

"Devlet, ‘egemenlik gücüyle aslen donatılmış, belli bir toprak parçası üzerinde yerleşik bir millet mimarisidir.’ Anayasanın ilk dört maddesini sulandırmak, demokratik bir angajmanın neticesi olmayıp gizli saklı emellerin tezahürüdür. Buna izin veremeyiz, buna seyirci kalamayız, mevkii ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah etmeyiz.”

‘DİYARBAKIRLILARI BAĞRIMA BASIYORUM’

“13 Ekim Pazar günü Diyarbakır Yenişehir İstasyon Meydanı’nda düzenlenmek istenen kanunsuz ve korsan mitinge katılımın çok az olması, buna rağmen marjinal bir grubun terör örgütü propagandası yaparak ülke ortamını germe teşebbüsleri hamd olsun ters tepmiştir. Buradan Diyarbakırlı kardeşlerimi; soğukkanlı ve provokasyonlara gelmeyen cesur tutumlarından dolayı kutluyor, alayını hasret ve muhabbetle bağrıma basıyorum. Türk-Kürt kardeştir, araya giren, bozgunculuğa heveslenen kim varsa kamburdur, kalleştir, kanser hücresidir, kahrolmaya mahkumdur.”

BM’YE KUVVET KULLANMA ÇAĞRISI

Bahçeli, Birleşmiş Milletlere (BM) çağrı yaptı:

“Bilindiği üzere, Lübnan’da konuşlu bulunan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü, bölge güvenliğine destek amacıyla faaliyetini sürdürmektedir. İsrail öyle bir aşamaya gelmiştir ki, bir yanda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen adam ilan ederken, diğer yanda Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne periyodik saldırılar düzenlemektedir. Bu durum bir cinnet halidir.

Birleşmiş Milletler aciz, atıl, dilim varmıyor söylemeye ama korkaktır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kahredici sessizliğe ve tepkisizliğe gömülü vaziyettedir. Uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir. Birleşmiş Milletler derhal kuvvet kullanmalı, suçlular tarih ve adalet önünde cezalandırılmalıdır.

İsrail’in savaşı bölgeye yayma hamleleri, Lübnan’dan sonra Suriye’yi işgal hevesleri, üstüne basa basa ifade ediyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti ve mazlum milletler aleyhine çok ciddi bir güvenlik tehdididir. Bu gidişle sınırlarımıza dayanması kuvvetle muhtemel olan siyonist saldırganlığın ve arkasındaki küresel emperyalizmin asıl gayesi bellidir, herhangi bir ihmal ve kayıtsızlık ağır bedellere kapı aralayacaktır.


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

Milletvekili Kurt, Adıyaman’daki spor tesisleri için bakanlıkla görüştü

Bursa Orman, Mudanya kırsalında defne sahalarını iyileştirecek

Yeşil Ekonomi Finansman Fonu kapsamında ikinci kredi

Elazığ'da Atlı Jandarma Timi'ne yoğun ilgi

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Anayasa değişikliği eleştirisi: 'Ömür boyu tek adamlık isteği' - Videolu Haber

Bakan Yumaklı'dan 16 Ekim mesajı

Trabzon'da eğitime Bakan Tekin'den yakın mercek

Kanseri tetikleyen gıdalara dikkat!

Kula jeotermal serada yeni sezon fideleri toprakla buluştu

Mesleki kurslarda yeni dönem... Hayat Boyu Öğrenme Kurumları'nın işleyişinde değişiklik

Sabri Akın yine taklit ve tağşiş listesinde: Zeytinyağında hile tespit edildi

1 milyon bağışçı nakil bekleyenlere umut oluyor... Nasıl kök hücre bağışçısı olunur?

Sakarya Büyükşehir Basketbol yeni sezon öncesi kenetlendi

Devlet Opera ve Balesi'nde istihdam fırsatı

CHP Lideri Özel: 'Asgari ücretli maaşını kiraya verse aç, karnını doyursa sokakta kalır'

Fırat Kalkanı'nda 5 terörist etkisiz!

Veriden para kazanma oranı 2023’te 25,4 milyar Euro

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi erken teşhise dikkat çekti

Bakan Yerlikaya: 187 kişi depremden etkilendi ve 43 vatandaş gözetim altında tutuluyor

Genç mühendislerden en iyi 20 icat

4,9 milyar TL 'Evde Bakım' destekleri hesaplarda

29 Ekim coşkusu Bursa'yı sarıyor

Tasavvuf araştırmacısından manevi destek tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Neçirvan Barzani görüştü: Kritik konular masaya yatırıldı

Adıyaman Üniversitesi'nde 'Uçuş ve Ötesi' söyleşisi gerçekleştirildi

Bursa'daki 1500 yıllık gizem gün yüzüne çıkıyor

İnegöl Hikmet Şahin Kültürparkı artık daha estetik

Bakanlık şehir şehir açıkladı: Hangi illerde at, eşek ve domuz eti tespit edildi?

İnegöl Belediyespor evinde mağlup

İzmir Karşıyaka'daki Fotoğraf Müzesi'ne Midilli'den ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku
Çelebi Ofis

"Mobil göç aracı işlemleri hızlandırıyor"

Erzurum Karın Kaymağı Peyniri coğrafi işaret yolunda

Meteorolojiden soğuk ve don uyarısı

Erzurum kırmızıçizgimizdir…

Kültür ve Sanat Perdesinde Tarihi Dram

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EDİTÖRLÜĞÜNDE HAZIRLANAN KİTAP, SPRİNGER YAYINEVİ TARAFINDAN YAYIMLANDI

U-14 YAŞ GRUBUNDA ERZURUM'UN EN BÜYÜĞÜ İL ÖZEL İDARE SPOR OLDU

Erzurumspor FK U15 deplasmandan 3 puan ile dönerken/U14 hükmen galip

ERZURUM B.B. U-18 YAŞ GRUBU 5' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

BÖLGESEL GELİŞİM LİGİ'NDE ERZURUM SPOR FK U-17 TAKIMI DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNERKEN U-19 YAŞ GRUBU İSE 1 PUANLA YETİNDİ

Trabzon'da eğitime Bakan Tekin'den yakın mercek

Mesleki kurslarda yeni dönem... Hayat Boyu Öğrenme Kurumları'nın işleyişinde değişiklik

Selanik’de “Afetlerin Önlenmesi ve Müdahale” konferansına katıldılar

Vize krizine karşı 'Cambridge' kalkanı

İlk yazılı sınavlar için örnek sorular erişime açıldı

2024 KPSS DHBT sonuçları açıklandı

Okullardaki eğitim araçları mevzuatında değişiklik

Masal ve Sanat Atölyeleri'nde çocukların hayal gücü gelişiyor

30-31 Ekim'de ülke geneli ortak sınav var

EGEMAKGÖÇ'te Makedonca ders zili çaldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR