Bugün, 7 Nisan 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9379,83%-1,1
  • DOLAR

    38,01% 0,09
  • EURO

    41,79% 0,37
  • GRAM ALTIN

    3702,47% -0,20
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00

Denizli'de bir yılda yüzlerce dokunuş!

Denizli'de bir yılda yüzlerce dokunuş!

GÜNDEM 3.04.2025 12:15:33 0
Denizli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, göreve başladığı 4 Nisan 2024 tarihinden bu yana şehir genelinde önemli projelere imza attı. Halkın refah seviyesini yüceltmeyi amaçlayan Başkan Çavuşoğlu, birinci yılında emeklilerden esnafa, öğrencilerden çiftçilere, kadınlardan gençlere kadar geniş bir yelpazede herkesin hayatına dokunacak önemli çalışmaları kente kazandırdı.

denizli’de umudu büyüten belediyecilik

30 Mart 2024’te yapılan yerel seçimle iş başına gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, geçen bir yılda pek çok önemli proje ve hizmeti gerçekleştirerek, ‘Mutlu insanların şehri Denizli’ vizyonu ile gönülleri kazandı. İlk olarak emeklilere bayram ikramiyesi ve yeni doğum yapan annelere ikramiye sözünü "Horoz Kart" uygulaması ile hayata geçirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşevi aracılığıyla bir yılda 400 bin kişilik sıcak yemek dağıtılırken, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ısınma desteği verildi. Yurttaşlara ev eşyasının yanı sıra mont, yorgan ve soba dağıtımı yapıldı. Evde bakım ve sağlık alanında ihtiyacı olan vatandaşa ulaşıldı, hasta nakil hizmetlerine anında yanıt verildi. Evsiz yurttaşlar için geçici barınma sorununa çare olunurken, engelli bireylere akülü ve tekerlekli sandalye ve beyaz baston gibi destekler verildi. Ayrıca çölyak hastaları için glutensiz gıda desteği sağlanarak sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunuldu.

ÇOCUKLARIMIZA AYDINLIK BİR GELECEK

Eğitime ve çocuklara yönelik projeler Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun göreve gelmesinin ardından odak noktalarından biri oldu. Üniversite eğitimini Denizli’de alacak kız öğrenciler için Zübeyde Hanım Kız Konukevi hizmete açılırken, üniversite öğrencilerine ise öğrenim yardımı yapıldı. Dört ayrı mahallede "Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezi" hizmete girerken, birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye ve her gün beslenme desteği verildi. Dar gelirli öğrenciler için YKS başvuru ücretinin karşılanması, yenidoğan bebek destek çantası ve 2 yaşa kadar bebek bezi desteğinin yanı sıra kısa bir süre hizmete başlayacak olan Aile Taksi uygulaması da Denizlililerin hizmetine sunuldu. Ayrıca öğrencilere ücretsiz sinema, yemek ve kültürel etkinlik imkanı sağlandı.

“ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarım ve hayvancılıkta söz verdiği destek projelerini de birer birer hayata geçirdi. Tarımla ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların her zaman yanında olan Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere mazot, gübre, zeytin fidanı, tarımsal makine, aşılama ve arıcılık ekipman desteği sundu. Tersine göçü teşvik edecek hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere gebe düve, hayvan yetiştiricilerine ise flake yem desteği verildi. Çiftçinin mahsulü Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

ŞEHRE DEĞER KATIYORUZ

Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) ihtiyaç olan mahallelere içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları inşa ederken, su verimliliğini artırmak ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdü. Denizli'de altyapı ve çevre düzenlemeleri kapsamında 1 milyon metrekare beton parke taşı döşenirken, yüzlerce kilometre soğuk ve sıcak asfalt çalışması yapıldı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Karalp ailesi işbirliği ile Siteler Mahallesi’nin ihtiyacı olan Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezinin temeli atıldı. Şehir genelinde az su tüketen peyzaj uygulamaları hayata geçirildi. Ayrıca kentte kazı çalışmaları devam eden Laodikya, Tripolis Antik Kentleri ile Beycesultan, Aşağıseyit ve Ekşi Höyükleri Kazı Başkanlıklarına maddi destek sağlanarak kent tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkıldı.

İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri olan dar gelirli vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı yemeğe ulaşması için kentte ilk kez kent lokantaları açıldı, sadece 3 ayda kent lokantası 4 şubeye ulaştı. Emeklilerin sosyalleşebileceği ve kaliteli zaman geçirebileceği kentin ilk emekli evi olan "Emekli Evim" projesi hayata geçirildi. Ucuz ve güvenilir alışverişin yeni adresi olan "Kent Market" halkın hizmetine sunuldu. Göreve gelir gelmez, ağır borç yükü ve mali tabloya rağmen suda % 40’a varan indirim yapıldı. 100 bin adet su tasarrufu aparatı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Toplu ulaşım filosuna 38 yeni otobüs dahil edilirken, engelli sürücüler için ücretsiz otopark hizmeti başlatıldı. İlk kez gece seferleri ve kadınlar için saat 21.00’den sonra özel ulaşım kolaylığı sağlandı. Transit hatlar hizmete alınarak hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunuldu. Vatandaşların kaldırımlarda rahatça yürüyebilmesi için kent genelinde yaya geçişini engelleyen her türlü duba, totem, reklam panosu gibi malzemeler toplandı, hatalı park uygulamalarının önüne geçilerek örnek bir park uygulamasına geçildi. Denizli’de motor park alanları artırılırken, kaldırımlar yayaların kullanımına bırakıldı. Kent merkezinde motosiklet kullanıcıları 44 ayrı noktada ücretsiz ve güvenli park hakkına sahip oldu.
Kültür ve sanat alanında ise yüzlerce etkinlikle yüz binlerce yurttaş buluşturuldu. Cumhuriyet’in 101. yılı 9 gün boyunca coşkuyla kutlandı. Denizli’nin zenginliklerini ortaya çıkarmak için ve turizmde daha fazla pay sahibi olmak için ‘Denizli Geleceğini Tasarlıyor’ adlı arama konferansı düzenlendi. Şehrin turizm potansiyelini artırmak için ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlandı, "Kırsal Kalkınma ve Sosyal Refah" adlı bilgi paylaşım toplantısı düzenlendi.

MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ DENİZLİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, göreve geldiği günden bu yana şehrin her kesimine dokunan projelerle Denizli’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, "Denizli’mizi ‘Mutlu İnsanların Şehri’ yapma hedefimiz doğrultusunda, halkımızın refah seviyesini artıracak projeleri birer birer hayata geçiriyoruz" dedi. Başkan Çavuşoğlu, "Denizli’mizin her noktasında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şehrimizin kaynaklarını, halkımızın yararına en verimli şekilde kullanacağız. Hep birlikte daha mutlu, daha güçlü bir Denizli için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Tarım ilacından etkilenen çocuk hastaneye kaldırıldı

Ermenistan birlikleri, Azerbaycan mevzilerini ateşe tuttu

Diyarbakırlı hayırsever otomobilini Gazze'ye bağışladı

Adıyaman’da ‘Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi

Vali Varol, Beşpınar Vadisi’nde incelemede bulundu

Gebze Ultra Trail’ine başvurular başladı

Rabia Brodbeck OSM’de söyleşiye konuk oluyor

BUDO'nun bugünkü seferleri iptal edildi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları'ndan Mevlid-i Nebi hazırlıkları

Pencere korkuluğuna sıkışan çocuk itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Filistin genelinde soykırıma tepki olarak kapsamlı grev yapılıyor

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Bursa'da mobilya fabrikası 35 personel alacak

Konya'da kişiye özel “Online Spor”da yeni dönem

Ormanya’da düşürülen para dolu çanta sahibini buldu

Bursa Yıldırım’ı güzelleştirecek iş birliği

Malatya’da aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 4 kişi yaralandı - Videolu Haber

Kayseri Büyükşehir'den tarıma dev katkı

HUKUK ve ADALETİN olmadığı Toplumlar; GERGİN olur!

Pedalia’dan müthiş sezon kapanışı

Hasan Hüseyin Tekin Kimdir?

Emlak Danışmanı Çelik: Hak sahipliği süresi uzatılmalıdır

Manisa'da Jeopark Avrupa’dan akademisyenleri ağırladı

Çınar Çocuk Evleri yeni dönem kayıtları başladı

Mobil internet kullanımı artıyor... 4 saat 4 dakika cepte ve netteyiz!

RUNTALYA Maratonu büyük coşkuya sahne oldu

Hemedan El Sanatları: Sanat ve Asaletin Hazinesi

"Genç Dokunuş" Karma Sergisine Davet

Batman'da yangın faciası son anda önledi

Brent petrol 4 yılın en düşük seviyesinde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

TYB Türkiye Yazarlar Birliği Büyük Ödül Töreni

TORTUM SPOR DA DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK!

Kenan Gör, U17 Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Oldu

Başkan Sekmen’in acı günü

HORASAN’DA SU SORUNUNA DERHAL ÇÖZÜM GETİRİLMELİDİR…

Erzurum Hava Limanında neler oluyor?

Oltu Yasta

Anahtar Parti Erzurum İl Teşkilatı’ndan Yoğun Katılımlı Bayramlaşma Töreni

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Konya'da kişiye özel “Online Spor”da yeni dönem

Okullarda ders zili yeniden çalıyor

Okullar dijital çağa uyum sağlıyor

Mobil Bilim Merkezi 23 Nisan için yola çıkıyor

Milli Teknoloji Kulüpler Birliği Platformu kuruluyor

BTÜ’nün iki bölümüne kalite tescili

MASKİ personeline kişisel gelişim eğitimi

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen dersbaşı yapacak

Ara tatil sona erdi, okullarda ders zili yeniden çalıyor

e-YDS İngilizce bugün gerçekleştirilecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41

YAZARLAR