-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İş Sürekliliği Destek Programı kapsamında deprem bölgesinde 9 ortak kullanım tesisi kurulduğunu, 208 işletmeye destek verildiğini ve 439 bin kadın üye ile üretimin güçlendirildiğini söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Fransa'nın finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle yürütülen İş Sürekliliği Destek Programı kapsamında deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
TESK koordinasyonunda yürütülen "İş Sürekliliği Destek Programı" kapsamında deprem bölgesinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Palandöken, "439 bin kadın üyemizle birlikte deprem bölgesindeki esnafımızın ortak çalışma atölyeleriyle 9 bölgede üretimlerini artırmaya yönelik çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarla bölgeye istihdam sağlıyor, kalifiye eleman yetişmesine destek veriyoruz. Kadınlarımızın işlerini büyütmelerini sağlarken, esnaf ve sanatkârlarımızın üretimini artırmayı hedefliyoruz. Deprem bölgesinde esnaf ve sanatkârlarımızın yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca kadın girişimcilerimizin işlettiği işletmeleri ziyaret ederek desteklerimizin sahadaki yansımalarını yerinde inceliyoruz." dedi.
"9 ortak kullanım tesisi ile üretimi destekliyoruz"
Program kapsamında hayata geçirilen ortak kullanım tesislerinin önemini vurgulayan Palandöken, "Yürüttüğümüz çalışmalarla sadece ekonomik katkı sağlamayı değil göçün önüne geçerek insanlarımızın kendi bölgelerinde iş ve aş bulmalarını amaçlıyoruz. Esnafımızın şehrin simgesi olduğunun bilinciyle yerel ekonomiyi güçlendiriyoruz. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da imalatın durma noktasına geldiği alanları önceliklendiriyor, kurduğumuz 9 ortak kullanım tesisiyle küçük işletmelerimizin makine ve ekipmana erişimini sağlıyoruz. Bu işletmeler tamamen üretime döndüğü zaman da hem o bölgedeki sanayi kuruluşlarının aynı şekilde yine yan sanayilerin gelişmesinde önemli destek olacak. Esnaf ve sanatkârlarımızın yeniden üretime katılması için tüm imkânlarımızı seferber ediyor, UNDP ile yürüttüğümüz İş Sürekliliği Destek Programı kapsamında hem maddi hem yapısal desteklerle bu süreci güçlendiriyoruz. Esnafımızın yeniden ayağa kalkması için bu tür projeleri artırarak sürdüreceğiz." diye konuştu.
"208 küçük işletmeye destek sağlandı"
UNDP ile birlikte kadınlara, engellilere ve diğer işletmelere hayallerinin peşinden koşmalarına destek olmaya çalıştıklarını söyleyen TESK AB ve Dış İlişkiler Müdürü Fuat Elvan, "Toplamda 208 işletmeye destek verdik. Küçük destekler büyük etkiler yaratabiliyor. 9 tane ortak uygulama alanımız açıldı. Yakın zamanda da tam olarak işlevsel hale gelecek. Bu ortak kullanım alanlarıyla birlikte biz aslında işletmelerin daha büyük işleri yapabilecekleri, bu işleri yaparken de çocuklarını bırakabilecekleri, dijital dünyadan haberdar olabilecekleri yerleri de kurduk." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Kayseri sokaklarına LED'li düzenleme
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Kayseri'nin ilk medresesinde restorasyon zamanı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Kayseri Talas'ta sağlık alanında önemli iş birliği
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Sakarya Geyve'de Yazıcıoğlu için anma
Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu
Milas-Bodrum Havalimanı sezonun ilk dış hat uçuşunu karşıladı
Üsküdar Belediyesi’nden Sıfır Atık Günü’ne özel anlamlı proje
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"
İzmir Aliağa’da ücretli otopark uygulaması
Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın
Balıkesir Altınoluk'a taziye ve kültür evi geliyor
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’na büyük ilgi
Devlet Memurları Eğitim Sendikası'nda ilk genel kurul
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Alanya Ultra Trail büyük heyecana sahne olacak
Bakanlıktan etiket devrimi
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Yükleniyor











