-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Destici’den Sert Çıkış: “İslam Dünyası Ayağa Kalkmazsa Daha Çok Kan Dökülür!”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Orta Doğu’daki gerilimle ilgili sert konuştu. İslam ülkelerinin sessizliğini eleştiren Destici, ortak duruş çağrısı yaptı.
“Sessizlik Devam Ederse Bedeli Ağır Olur”
Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin genel merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen BBP Lideri Mustafa Destici, Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen İslam ülkeleri dışişleri bakanları toplantısını değerlendiren Destici, yayımlanan bildirgede ABD ve İsrail’e yönelik açık bir kınama yer almamasını eleştirdi.
Destici, bildirinin güçlü bir duruş sergilemekten uzak olduğunu belirterek, “Bu pasiflik, bu pısırıklık ve bu esaret hali devam ettiği sürece İsrail daha fazla kan döker, ABD daha fazla ülkeyi işgal eder” ifadelerini kullandı.
“İslam Dünyası Ayağa Kalkmalı”
İslam ülkelerine açık çağrıda bulunan Destici, ortak ve kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.
Avrupa’dan bazı liderlerin daha net tavır alabildiğini ifade eden Destici, aynı kararlılığın İslam dünyasında da gösterilmesi halinde bölgedeki çatışmaların bu boyuta ulaşmayacağını söyledi.
“Eğer İslam ülkeleri birlik içinde hareket etseydi, ne İsrail bu kadar ileri gidebilirdi ne de ABD bu politikaları rahatça uygulayabilirdi” diyen Destici, bölgedeki sessizliğin sonuçlarının ağır olacağını dile getirdi.
Uluslararası Yargı Çağrısı
İran’da bir okula yönelik saldırıyı da gündemine alan Destici, hayatını kaybeden çocukların unutulmayacağını vurguladı.
Saldırıyı gerçekleştirenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini belirten Destici, “Bu suçu işleyenler mutlaka hesap vermeli” dedi.
Nevruz Mesajı: “Türk Dünyasının Kadim Bayramı”
Konuşmasının sonunda Nevruz Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Destici, bu özel günün Türk dünyasının köklü geleneklerinden biri olduğunu ifade etti.
Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz’un tarihsel kökenine dikkat çeken Destici, bu bayramın Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu söyledi.
Destici, herkesin Nevruz’u kutlama hakkı olduğunu da belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan: ‘İş başvurularının adresi İŞKUR mu, AK Parti İl Başkanlığı mı?’
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
Yükleniyor











