Haberi Sesli Oku

Diyarbakır her yıl olduğu gibi bu bayramda da şehidlerini unutmadı

Diyarbakır her yıl olduğu gibi bu bayramda da şehidlerini unutmadı

Kobane bahaneli 6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları bayramın ilk saatlerinde mezarları başında yad edildi.

6-8 Ekim 2014’te kurban eti dağıtırken PKK yandaşlarınca katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Riyad Güneş ile evinden çıkarken suikast sonucu şehid edilen Aytaç Baran'ın yakınları ve dava arkadaşları, Ramazan Bayramı'nın ilk saatlerinde şehidlerin mezarı başında bir araya geldi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığında şehidlerin kabirleri başında bir araya gelen şehid aileleri ve yakınları, mezarları başında Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, HAKSİAD Genel Başkanı Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever'in de katılım gösterdiği bayramlaşma, kabir ziyareti ve şehidleri anma programında, şehidlerin mezarı başında bir araya gelen dava arkadaşları bayramlaştı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, "Dünya bir imtihan sahasıdır. Allah kullarını dünya hayatına imtihan için göndermiştir. Bu imtihan Allah'a kulluk etmek, O'nun rızası için mücadele etmek, yeryüzünde Allah'ın istediği medeniyeti tesis edip küfrün ve çirkin sonunu getirme imtihanıdır. Vazifemiz ağır, yükümüz ağır, yapmamız gereken çok şey var. Eğer Allah ile olan irtibatımızı kuvvetlendirirsek, davamıza sadakatle bağlanırsak, küfürle mücadele edersek ve bu konuda yılmazsak Allah'ın yardımı elbette ki iman edenler ile beraberdir." dedi.

Ömer Çelik

"Gazze'den başka gündemimiz yoktur"

"Bizim en büyük gündemimiz Gazze'dir." İfadesiyle sözlerine devam eden Çelik, "Gazze'den başka gündemimiz yoktur. Bir buçuk yıla yakındır nefsini Allah'a satan o kahramanlar ve yiğitler, İslam ümmetinin dirilmesi, kıyam etmesi ve esir olan Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için savaşıyorlar, mücadele ediyorlar. Bizler Ümmet olarak, Müslümanlar olarak maalesef o değerli kardeşlerimize yeterli yardımı yapamadık. Yeterli desteği veremedik. Onların arkasında Rabbi Zülcelal'in istediği gibi duramadık. Fakat Allah onlarla beraberdir. Allah onların yardımcısıdır. Elbette ki bu dünya hayatındaki bu imtihanda insan; sıkıntı eziyet işkence yokluk ölüm görecektir. Bu imtihanın bir parçasıdır ki Allah-u Teala ayeti kerimede 'Sizleri açlıkla, yoklukla, fakirlikle, ölümle, dünya mallarının eksilmesi ile imtihan edeceğim. Sabredenleri müjdele.' buyuruyor."

"Siyonist israile destek veren ürünleri boykot etmeye devam ediyoruz"

Konuşmasına boykota devam edilmesi çağrısında bulunarak devam eden Çelik, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Gazeli kardeşlerimizi; otururken, kalkarken, evdeyken, ailemizin ve çoluk-çocuğumuzun yanındayken aklımızdan asla çıkarmamamız lazım. Allah muhafaza eğer biz Gazze'yi gündemimizden çıkarırsak inanın Allah'ta bizi gündeminden çıkartır ve unutur. Siyonist israile destek veren ürünleri boykot etmeye devam ediyoruz. Maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa Gazzeli kardeşlerimiz için yapmaya devam ediyoruz. Sıkıntılı ve zorda olsa zafer inananlarındır.  Müşrikler, münafıklar, Allah'ın nurunu söndürmeye çalışan bedbaht insanlar ve kafirler istemese de muhakkak ki Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah'tan temennimiz ve isteğimiz, o nurun tamamlanmasında bizimde katkımız ve mücadelemiz olsun. Tekrardan hepinizin bayramını tebrik ediyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum."(İLKHA)



Kenan Gör, U17 Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Oldu

Başkan Sekmen’in acı günü

HORASAN’DA SU SORUNUNA DERHAL ÇÖZÜM GETİRİLMELİDİR…

Erzurum Hava Limanında neler oluyor?

Oltu Yasta

Anahtar Parti Erzurum İl Teşkilatı’ndan Yoğun Katılımlı Bayramlaşma Töreni

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Ara tatil sona erdi, okullarda ders zili yeniden çalıyor

e-YDS İngilizce bugün gerçekleştirilecek

Hafta sonunda 2 sınav var!

Adaylar hafta sonu e-YDS maratonu için ter dökecek

Bursa Sağlık'tan 11 personel daha 'Tıbbi Acil Çağrı' eğitimi aldı

Manisa'da iş sağlığı ve güvenliği için önemli adımlar

BASKİ personeline “Asbestli Hat Söküm Eğitimi"

İstanbul'da yeni yeteneklerin adresi Bakırköy

Ordu'da ilkokul öğrencileri darbuka çalmayı bidonla öğrendi

İstanbul'da üniversitelilere ikinci ödemeler 3 Nisan'da

Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle çocuklar ciddi risk altında

Motosiklet ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

ABD'de vergi kesintilerini içeren tasarı oy çokluğuyla kabul edildi

Kuzey Kore'den orduya savaş talimatı

BM: ABD'nin yeni vergi uygulamaları dünya ticaretini tehlikeye atıyor

Köpeklerin saldırına uğrayan çocuk yaralandı

Ukrayna'dan Rusya'nın enerji altyapısına saldırı

Âlimlerden ortak açıklama: Ümmet Gazze'ye sahip çıkmalı

İşgal zindanlarında yüzlerce çocuk ağır koşullar altında tutuluyor

Hindistan ile Sri Lanka arasında savunma ve enerji işbirliği

Rusya'dan misilleme: 3 Moldova diplomatı istenmeyen kişi ilan edildi

İki otomobilin çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı

İstanbul için yağışlı hava uyarısı

Kerç Boğazı'ndaki petrol sızıntısı temizleniyor

YDS sonuçları açıklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya balistik füze saldırısı: 18 ölü

Uyuşturucu suçundan aranan firari Siirt’te yakalandı

Diyarbakır’da bu yıl 7'ncisi düzenlenen yöresel lezzetler fuarı başladı

Bolivya'dan ABD'nin yeni gümrük vergisi tarifelerine tepki

Ankara Keçiören'de Ihlamur Vadisi temizlik

Filipinler'de minibüs uçuruma devrildi: 5 ölü

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat: 'Çakalların hükmü Bozkurtlar ayağa kalkana kadardır' - Videolu Haber

Manisa Büyükşehir’den bölgesel güçlü kooperatifler vurgusu

İzmir Efes Selçuk Kütüphane Haftası'nı kutlayacak

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un azledilmesi protesto edildi

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 354'e yükseldi

Ünlü Oyuncu Berhan Şimşek, CHP Genel Başkanlığına aday oldu

Mehmet Topal’ın takımı Petrolul’den ‘özel’ galibiyet

KBB trafik ve yol levhalarının onarımı yapılıyor

Oğuz Kaan Salıcı: 'Kurultayda ‘Denge ve Dayanışma Listesi’ ile Parti Meclisi seçimine katılacağız'

Yükleniyor