Haberi Sesli Oku

DMD hastası Muhammed Miraç kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

DMD hastası Muhammed Miraç kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Diyarbakır'da yaşayan Gülebenzer ailesi, 3 yaşındaki oğulları Muhammed Miraç'ın ölümcül kas hastalığı DMD ile mücadelesinde hayırseverlerden destek bekliyor. Tedavisi sadece yurt dışında mümkün olan bu hastalık için gerekli olan masrafı karşılayamayan ai

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Alipınar Mahallesi'nde yaşayan ve 1,5 yıl önce nadir görülen Duchenne Kas Distrofisi (DMD) hastalığı teşhisi konulan 3 yaşındaki Muhammed Miraç Gülebenzer için aile, Diyarbakır Valiliği onaylı bir yardım kampanyası başlattı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Dubai'de yapılacak olan tedavi için kendilerinden 3 milyon dolar istendiğini belirten baba Engin ile anne Çiçek Gülebenzer, valilik izni alarak başlattıkları kampanyaya destek talebinde bulundu.

Engin Gülebenzer

"Kazandığım parayla oğlumun tedavisini karşılamam mümkün değil"

Tedavi kampanyasını başlatabilmek için yaklaşık bir buçuk yıl boyunca uğraştıklarını belirten baba Engin Gülebenzer, tüm çabalarına rağmen yeterli desteği toplayamadıklarını dile getirdi.

İnşaat işçisi olarak çalıştığını ve kazandığı paranın ancak ailesinin geçimini sağladığını söyleyen Gülebenzer, "Oğlum DMD kas hastası. Oğlumun 3 milyon dolar tedavi masrafı var ve bizim bunu karşılayacak durumumuz yok. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Muhammed Miraç'ı sünnete götürdüğümüzde, oradakiler bize kan değerlerinin yüksek olduğunu söylediler. Genetik kan testi aldıktan sonra oğlumun DMD kas hastası olduğunu öğrendim. Kampanyayı başlatmak için yaklaşık 1,5 yıl boyunca uğraştık. Umduğumuz gibi yardım toplayamıyor, yeterince destek alamıyoruz. Bu yükü kaldıracak gücümüz yok. İnşaatçıyım, aldığım parayla ancak ailemi geçindirebiliyorum. Oğlumun tedavi masraflarını çalışarak karşılamam mümkün değil." şeklinde konuştu.

Çiçek Gülebenzer

"Oğlumun Gözümün Önünde Erimesine Dayanamıyorum"

Anne Çiçek Gülebenzer ise her geçen gün kas kaybı yaşayan oğlunu izlerken büyük acı çektiğini ifade ederek destek çağrısında bulundu.

Anne Gülebenzer, "Oğlum şu an 3 yaşında ve ölümcül DMD kas hastalığıyla mücadele ediyor. Gün geçtikçe kasları eriyor, ben buna dayanamıyorum. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacım var. Oğlum 5 yaşına geldiğinde tekerlekli sandalyeye mahkûm olacak. Eğer tedavi olamazsa, 20 yaşına kadar onu kaybedeceğim. Ben evladımı toprağa vermek istemiyorum. Hayırseverlerin desteği olmazsa, evladımı kaybedeceğim. Oğlumun tedavi masraflarını karşılayacak gücümüz maalesef yok. Gözlerimin önünde günden güne eriyor. Tüm anneler gibi ben de oğlumun koşmasını, yürümesini istiyorum. Oğlum top oynamayı çok seviyor. Ancak dışarıda koşunca, hastalığından dolayı sürekli düşüyor." ifadelerini kullandı.

Ferhat Kucak

"Bu yük bir ailenin değil, bir toplumun taşıyabileceği kadar ağır"

Muhammed Miraç'ın kuzeni Ferhat Kucak, tedavi sürecinin yalnızca bir ailenin omuzlayabileceği bir yük olmadığını belirterek bu yükün ancak toplumsal dayanışmayla kaldırılabileceğine dikkat çekti.

Kucak, tedavinin yalnızca Dubai'de uygulanan özel bir aşı yöntemiyle mümkün olduğunu ve maliyetinin yaklaşık 3 milyon doları bulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Muhammed Miraç'ın hastalığı için hepimiz mücadele ediyoruz. Bu hastalığın tedavisinde büyük paralara ihtiyaç var. Bir ailenin bunu karşılayacak gücü yok. Amacımız, duyarlı herkesin Muhammed Miraç'a el uzatmasıdır. Tüm duyarlı vatandaşlarımız, 3 yaşındaki bir çocuğun geleceğinin söz konusu olduğunun bilincinde olmalı. Bu, birkaç ailenin bir araya gelerek toplayabileceği bir miktar değil; ancak hayırseverlerin birlikte toplayabileceği bir paradır. Yaklaşık 3 milyon dolar tutuyor bu tedavi. Sadece Dubai'de bir aşılama yöntemiyle uygulanıyor. Bu aşı sayesinde kas erimesi durdurulabiliyor. Aşıyla birlikte yaşanan kas kaybı durduktan sonra, fizik tedavi ile Muhammed Miraç eski sağlığına kavuşabilecek.

Nurcan Gülebenzer

"Torunum merdivenleri dahi çıkamıyor"

Babaanne Nurcan Gülebenzer ise torununun her geçen gün hareket kabiliyetini kaybettiğini vurgulayarak, "Oğlumun, torunumun tedavisini karşılayacak maddi imkânı yok. Torunum merdivenleri dahi çıkamıyor. Lütfen bize yardım edin." dedi. (İLKHA)



Yorum Yazın

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Yükleniyor