Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba
  • BIST 100

    10446,2%1
  • DOLAR

    32,53% 0,08
  • EURO

    34,95% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2438,85% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,00

Dr. Tekruri: Yeryüzünün en şerefli ve onurlu insanları şu an Gazze'de mücadele veriyor

GENEL 1.07.2024 10:56:00 0
Dr. Tekruri: Yeryüzünün en şerefli ve onurlu insanları şu an Gazze

Aksa Tufanı operasyonunun herkes için bir izzet ve onur vesilesi olduğunu ve şu anda zaferin atmosferinin yaşandığına dikkat çeken Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, Kassam Tugayları ve diğer mücahit grupların yenilemez olarak görülen düşmanlarının yenileceğini tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.

 

Malatya’da, Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve tepki göstermek amacıyla "Büyük Gazze Mitingi" düzenlendi. İnönü Caddesi üzeri Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen programa çevre illerden de çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğe katılan halk tarafından sık sık Gazze'ye ve HAMAS'a destek, işgalci siyonist rejime de tepki sloganları atıldı.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma Türkiye 2'ncisi Emre Olçar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin'in seslendirdiği birbirinden güzel ezgi ve ilahilerle devam etti.

"Ailemden çoğunluğu çocuk olmak üzere 37 şehit var"

Kudüs Kardeşlik Platformu adına programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ömer Derin'in ardından söz alan Gazzeli Muhammed Hamdiye, "Birkaç gün önce ölümün sayfaları altından, Gazze'den sizinle buluşmak için buraya geldim. Bizim durumumuz, bütün Gazzelilerin durumu gibi, bütün Filistinliler gibi ailelerimiz parçalandı, yuvalarımız dağıtıldı. Benim ailemden çoğunluğu çocuk olmak üzere 37 şehit var. Bu şartlar altında mücadeleye devam ediyoruz." dedi.

"Gazze savaşı Allah'ın izni ile bütün dünyayı Medine Devleti haline getirecek"

Muhammed Hamdiye'nin konuşmasının ardından söz alan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze savaşının Allah'ın izniyle bütün dünyayı Medine devleti haline getireceğini belirterek, "Allah Resulü Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) nefesi bütün dünyada hissedilecek. Nasıl ki Medine devletinde Müslümanların sayısı azdı, yahudiler, müşrikler vardı ama Müslümanlar toplumsal sözleşmeyle iktidarı yürüttüyse, bugün Gazzeli çocukların kanı, kadınların gözyaşı, yeryüzündeki siyonist karşıtı olan Hristiyanları da ateistleri de güçlendirecek, Müslümanlara sempatiyi arttıracak ve Medine devleti gibi yeryüzünde artık İslam hakim olacak. Her yerden kelime-i şehadet sesleri gelecek, her yerde siyonizme karşı düşmanlık sesleri gelecek. Bunda hiç tereddüt etmeyin. Bu savaşı bugünden yarına hemen bir kazanç beklemeden sabrederek kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"Aksa Tufanı hepimiz için bir izzet ve onur vesilesi oldu"

Yıldırım'ın konuşmasından sonra kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, "Malatyalı kardeşlerim. Aksa Tufanı hepimiz için bir izzet ve onur vesilesi oldu. Bu, müstekbirlere karşı yekvücut vermiş olduğumuz mücadelede hepimizin yüz akı oldu" dedi.

Özelde Gazzelilerin ve genelde Filistinlilerin Allah yolunda cihadı yaşadıklarını ifade eden Dr. Tekruri, "Tabii ki cihatta acılar olur, yaralar olur, zorluklar olur, sıkıntılar olur, ölümler olur, esaret olur. Özellikle de eğer düşman korkaksa, siyonistler gibi korkak düşmanlarınız varsa bunların olması kaçınılmazdır. Tabii bildiğiniz üzere bu cihadın semeresi bu cihadın sonucu sadece bu acılar değildir. Bu acının, bu cihadın semeresi Allah yolunda izzet ve onurdur. Şu anda Gazzelilerin, Filistinlilerin yaşamış olduğu izzet ve onurdur. Hepimizin ortağı olduğu. Şu anda hepinizin bildiği gibi yeryüzünün en şerefli, en onurlu insanları Gazze'de bu mücadeleyi veren insanlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi şu anda Gazze'deki mücadele Anadolu'daki mücadelenin ana hattıdır. Bu İstanbul'a, Kahire'ye Amman'a ve diğer İslam ülkelerine müdafaa hattıdır Gazze'deki mücadele. Bundan dolayı Gazzelilere yardım etmek sadece bir seçenek değildir. Bir tercih meselesi değildir. Bu her Müslüman'ın boynunun borcudur, görevidir. Hatta her şeref sahibi, insaf sahibi insanın görev ve zorunluluğudur" diye konuştu.  

"Allah'a hamdolsun bugün onların bize yaptıklarından daha fazlasını onların askeri güçlerine karşı gerçekleştiriyoruz"

Dr. Tekruri, "Bizler yüz yılı aşkın bir süredir İslami hilafetin yıkılmasından bugüne kadar kendi topraklarımız üzerinde öldürülüyoruz. Her türlü işkencelere maruz bırakılıyoruz. Ama artık bugün biz hem ölüyoruz ama aynı zamanda öldürüyoruz. Biz artık siyonistlerin askerlerini öldürmeye başladık. Şu anda öldürüldüğümüz gibi aynı zamanda öldürüyoruz da. Allah bütün tağutlardan, müstekbirlerden büyüktür. Evet, bugüne kadar onlar bizi öldürüyorlardı. Kendileri güven içerisinde oldukları halde çocuklarımızı öldürüyorlardı. Evlerimizi yıkıyorlardı. İstediklerini yapıyorlardı ve sadece üç beş kınamayla karşılaşıyorlardı. Ama bugün dönem değişti. Bugün evet onlar bizi öldürüyorlar ama biz de onları öldürüyoruz, biz de onların zırhlılarını ortadan kaldırıyoruz. Onların donanmalarını yok ediyoruz. Bugün Allah'a hamdolsun onların bize yaptıklarından daha fazlasını onların askeri güçlerine karşı gerçekleştiriyoruz. Bu siyonist düşman bugüne kadar çok şeyler yaptı. Çünkü bunu bir destan olarak türettiler, ürettiler. Ama artık o dönem geçti. Artık bugün onların evlerinde, onların yurtlarında, geceleri onların uykularında, mücahitlerin korkusu var. Onlar şu anda gerçekten her an, her yerde korkuyu yaşamaktadırlar" şeklinde konuştu.

"Şu anda zaferin atmosferini yaşamaktayız"

Zaferin atmosferini yaşadıklarını belirten Dr. Tekruri, son olarak şunları kaydetti:

"Biz zafere yaklaştık demiyoruz. Biz şu anda zaferin atmosferini yaşamaktayız. İslam ümmeti gerçekten zillet içerisinde yaşıyordu. Yenilmez bir düşmanla karşı karşıya olduğu düşünülüyordu. Ama artık Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları ve Filistin'de mücadele eden diğer gruplar bu ümmetin izzetli bir ümmet olduğunu ve düşmanlarının mutlaka yenileceğini gösterdiler. Onların bize gösterdiği, bize gönderdikleri mesaj budur. Artık karşımızda yenilmez bir ordu, yenilmez bir düşman yok. Bu ümmet izzetli, şeref sahibi bir ümmettir ve ilelebet zillet içerisinde kalmaya sabretmeyecektir"

"Malatyalıların alınlarında NATO Kürecik Üssü diye bir kare leke var"

Etkinlikte son olarak söz alan Yazar Ramazan Kayan, Gazze'nin işgalci siyonistlerle, 2 milyar Müslümanın ise Gazze ile sınandığına vurgu yaparak, "Artık pratik adımlar atmamız lazım. Bir şeyler yapmamız lazım. Bir Malatyalı olarak şunu dile getirmek istiyorum. Malatyalıların alınlarında NATO Kürecik Üssü diye bir kara leke var. Siz de Allah da şahit olsun ki ben bu kara leke ile ahirete, Allah'ın huzuruna gitmek istemiyorum. Bu; Malatya'ya Türkiye'ye yakışmıyor. Buradan devletin tüm yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Gelecek nesillere bu leke ile gitmeyelim. Tarihe bu şekilde ismimiz yazılmasın. Vicdanımız sızlıyor. Ne olur gelin elbirliği ile sesimizi yükseltelim. Bizler ölmeden önce Malatya'nın alnındaki bu kara lekeyi silelim" çağrısında bulundu.

Programa; AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ile İhsan Koca, İl Başkanı Namık Gören, HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili, İl Milli Eğitim Müdürü Behcet Bakır ile çok sayıda STK temsilcisi ile 7'den 70'e binlerce kişi katıldı.


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

Erciyes Dağı Bilim Okulu'nda yetenekli öğrenciler buluştu

Gölcük'te LGS şampiyoları buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti... Gözler Erdoğan-Putin görüşmesinde

Bursa'da hipertansiyona dikkat çekildi

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

Güzelbahçe’nin el emeği lezzetleri burada değerlendirilecek

Sağlık çalışanları yeni Bakan'a seslendi... Sağlıkta acil önlemler alınmalı

Çeyrek altın bugün ne kadar?

Dışişleri Bakanlığından "Suriye" açıklaması

Ahmet Sevim’den Milli Takıma tebrik

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik

Yığılca Belediyesi'nde ikinci terminatör dönemi!

Kocaeli'de D-100 üzerindeki yaya üstgeçidi tamamlandı

Döviz kurlarında son durum

45 ilde uyuşturucu operasyonu: 320 gözaltı

Ottawa'ya Büyükelçi ataması

Gözler bugün açıklanacak enflasyon rakamlarında

Adıyaman'da iki grup arasında kavga: 4 yaralı

Kayseri Kocasinan'da asfalt mesaisi

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Melek Mosso yaza damga vuracak

Muratpaşa'da ilk ay verileri belli oldu

Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

Meteorolojiden 24 kente sağanak uyarısı

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ve Azerbaycan'a gidiyor

Adıyaman'da, firari hükümlü yakalandı

Redd'ten yeni tekli

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vali Mustafa Çiftçi’den Et ve Süt Kurumuna ziyaret

Anız yakma, Yangına sebep olma!

Erzurum Valiliği himayesinde Çocuklar ve Aileler Gönüllerince Eğlendi

Palandöken Belediye Başkanı Sunar: “Yusuf Tekin yalnız değildir…”

“Mahmut Amca”dan dondurma keyfi

Erzurum Valisi Çiftçi’den Dumlubaba şehitliğine ziyaret

SERKANDAŞ SİGORTA U-13 YAŞ GRUBUNDA ŞAMPİYON ERZURUM SPOR FK

ÜNLÜ BAYAN KUAFÖRÜ VE AKTİVİST HARUN CİCİ DEN ERZURUM ATAĞI

SERKANDAŞ SİGORTA U-11 YAŞ GRUBUNDA ŞAMPİYON YAKUTİYE SPOR

Erzurum’da “Gıda” denetimlerine devam…

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

Trakya Üniversitesi yeniden dünya sıralamasında

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

KPSS Ön Lisans başvuruları bugün sona eriyor

Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Çözüm Koleji Kayapa Festivali gerçekleşti

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Konya 'Bilgehaneler'inde tercih danışmanlığı

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR