Bugün, 16 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14292,93%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5960,53% 1,00
  • Ç. ALTIN

    9561,51% 0,87

 Efes Selçuk’ta kütüphane haftası etkinlikleri başladı

 Efes Selçuk’ta kütüphane haftası etkinlikleri başladı

GÜNDEM 8.04.2025 11:44:52 0
 Efes Selçuk’ta kütüphane haftası etkinlikleri başladı

61. Kütüphane Haftası etkinlikleri Efes Selçuk’ta başladı. Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği katkılarıyla düzenlenen ilk gün etkinlikleri Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesi gezisi ile başladı. Geziye Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şubesi üyeleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler katıldı.

İZMİR (İGFA) - Yağmurlu havaya rağmen gerçekleşen bu tarihi gezinin ardından tüm katılımcılar Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen “Geleceğin Kütüphaneleri ve Yapay Zeka” konulu panele katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Burcu Önenç panel öncesinde yaptığı konuşmada, kent genelinde kütüphane sayılarının artmasını hedeflediklerini belirterek; “Kütüphanelerin sayısının çoğaltılması konusunda gençlerin vizyonuna ve desteğine ihtiyacımız var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay, gençlerin vizyonunu önemsiyor. İzmir’deki kütüphaneler ile ilgili görüşleriniz ve önerileriniz konusunda sizlerle bağlantıya geçeceğiz.  Biz Kütüphane Haftası’nı iki hafta boyunca kutlayacağız. Bu süreçte çocuk şenliğimiz ve yazar buluşmalarımız olacak” dedi.

Türkiye Kütüphaneciler Derneği adına katılım gösteren Hatice Gümüş, kütüphanelerin insanlık tarihi boyunca bilginin korunduğu, aktarıldığı, gelecek nesillere aktarıldığı yerler olduğunu belirterek; “Antik dönemde kütüphaneler sadece kitapların değil, bilimin, sanatın ve düşüncenin de beşiği olmuştur. Bilgiye erişimin sınırlı olduğu dönemlerde kütüphaneler medeniyetin ilerlemesine öncülük etmiştir. Teknolojinin bugün geldiği nokta sonucu kütüphaneler artık bilginin saklandığı yerler değil, analiz edildiği, işlendiği hatta üretilmesine katkı sağlayan yapılar haline gelmiştir" dedi.

EN ÇOK OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Panel öncesinde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde bir yıl boyunca en çok yararlanan, okumayı alışkanlık haline getiren çocuk ve yetişkin okurlar ödüllendirildi. Yıl içerisinde en çok kitap okuyan Leyla Ada Tekin, Asya Aşçı ve Fırat Polen; yetişkinler kategorisinde ise Ferizan Fişek, Ayşe Dinler ve Nebahat Bağlan Bağcı’ya kitap hediye edildi.

 Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya moderatörlüğünde düzenlenen “Geleceğin Kütüphaneleri ve Yapay Zeka” panelinde Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu, Celsus Kütüphanesi’nin kurulduğu dönemin koşulları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu, Celsus Kütüphanesi’nin Celsus’un ölümünden sonra oğlu tarafından hem anıt mezar hem de kütüphane olarak tasarlandığı ve kütüphanenin dış yüzünde bulunan dört kadın heykelinin bilgelik ve akıl, erdem ve karakter, kader ve muhakeme ile ilim ve bilimi temsil ettiğini belirtti.

KÜTÜPHANELER BİLGİ TOPLUMUNUN DİJİTAL VİCDANIDIR

Prof. Dr. Nevzat Özel, kütüphanelerin var olduğu dönemden bugüne kadar bilgi birikiminin gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıdığına dikkat çekerek, yapay zeka ve kütüphanelerin geleceği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yapay zekanın kullanımın bilgiye ulaşma sürecinde giderek arttığını belirten Prof. Dr. Nevzat Özel; “Kütüphaneler demokratik kurumlardır. Tarihin hiçbir döneminde sevilmediler. Sürekli yakıldılar, yıkıldılar. Kütüphaneleri bilgi toplumunun dijital vicdanı olarak tanımlamak gerekiyor” dedi.

Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, panele katılan tüm konuşmacılara teşekkür ederek Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel adına plaket takdim etti.

61. Kütüphane Haftası etkinlikleri Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikler ile devam edecek. Etkinlikler kapsamında 9 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da Zafer Mahallesi’nde Şükrü Özkaynak Mahalle Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleşecek.

Yorum Ekle

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

HİZMETİN ADI SADAKATTİR

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

FİNİKE’NİN MİNDERİN SULTANLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: EVLATLARINI MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARAMAYAN BİR MİLLETİN GELECEĞİ OLMAZ!

ORTAKÖY SPOR KULÜBÜNE AİT ÇOK DEĞERLİ ARAZİNİN YILDA 1 DOLAR KİRA İLE 49 YILLIĞINA TÜFEKÇİ'YE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNİN ŞOK EDİCİ ÖYKÜSÜ

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Etibar Həsənzadə 'Zəfərlərə Doğru' kitabını Paşa Qəlbinura hədiyyə etdi.

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hep birlikte Türkiye'yiz

Kumluca’da Görevini Tamamlayan Başsavcı Kıymacı’ya Veda Yemeği

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

MHP den Erzurum birlikteliği istişaresi

Anahtar Parti’den MMO Erzurum’a Sanayi ve İstihdam Ziyareti

Global Bakış Haber'den Anahtar Parti Yakutiye’ye Ziyaret

Bilecik'te Vali Sözer'den öğrencilere ziyaret

Türkiye'nin ve Gölcük’ün gururu oldu

Ankara, 'Köklerden Geleceğe Nefes' Projesiyle Yeşeriyor

YKS ve LGS için beceri temelli yeni soru modeli uygulanacak

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Ankara 'Köklerden Geleceğe Nefes' oluyor

Sakarya SASKİ farkındalık eğitimlerine devam

Eskişehir Büyükşehir Personeline Hizmet İçi Eğitim

Bursa'da lise öğrencileri 'Geleceğe Yapay Zeka ile Hazırlan' programında buluştu

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personeline hizmet içi eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR