Tarih: 29.06.2024 09:09

Erzurum Hak-İş ile Öz Sağlık İş ten birlik çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Hak-İş ile Öz Sağlık İş ten birlik çağrısı 

Hak-İş Sendikası Erzurum İl Başkanı Erol Aksakal Atatürk Üniversitesindeki emekçiler nezdinde temaslarına devam ediyor. Eşit işe eşit ücret parolasıyla çalışanlar arasında ücret dengesinin kurulmasının şart olduğunu ifade eden Aksakal kimsenin hakkını kimseye yediremeyiz, yedirmeyiz dedi.

Tum1haber/medya/yerel/Erzurum

 

 

Erzurum başta olmak üzere şu ana kadar yapmış oldukları her çalışmada, öncülüğün ve önceliğin tek adresi olma gayreti içerisinde olmaya çalıştıklarını, emekçinin emeğinin zayi olmasına asla müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini belirterek, bu görevde bulundukları müddetçe aynı prensip ve amaç doğrultusunda çalışacaklarını belirten Hak-İş Sendikası Erzurum İl Başkanı Erol Aksakal, “bir emekçinin duasını almanın hazzını sizlere anlatamam” diyerek başta ücret dengesizlikleri olmak üzere, bilhassa kamu da ki iş yerlerinde büyük oranda yaşanan mobbing ve benzeri kanunsuzluklara karşı elbirliği ve birliktelik çağrısı yaptı.

 

 

Başkan Aksakal, emekçinin alın terinin hesabını sorma aşamasında kendilerine verilen yetkiyi sonuna kadar kullanarak, kimsenin hakkının başkaları tarafından gasp edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek bu duruma karşı taşıdıkları sorumluluğun ve hassasiyetin farkındayız dedi.

Değerlendirme toplantısında hazır bulunan ve yaptığı açıklamalarla Başkan Aksakal ile aynı görüş içerisinde adım attıklarını belirten, Öz Sağlık İŞ Sendikası Erzurum Şube Başkanı Serdar Cengiz bilhassa sağlık çalışanlarının durumunun daha farklı ve daha hassas olduğunu ifade ederek sağlık çalışanlarının ciddi anlamda yaşanan bu olumsuzluklardan kurtarılması gerektiğini söyledi.

 

Birçok kurumda görev alan emekçi arkadaşlarının, kendilerine iletmiş oldukları problemlerin karşısında ellerinden geldiğince çözüm noktası bulmaya çalıştıklarını belirten Öz Sağlık İŞ Sendikası Erzurum Şube Başkanı Serdar Cengiz bu adımları atarken emekçilerin aynı çatı altında ve birlik beraberlik içerisinde hareket etmelerinin yarar sağlayacağını söyledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —