Tarih: 05.09.2024 19:23

Erzurum İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı yapıldı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında “İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda basın mensuplarına açık olarak gerçekleşen toplantıda; Vali Çiftçi, il genelinde yaşanan asayiş olayları ile ilgili bilgi verdi. 

 

Vali Çiftçi; 2023 yılında ilimizde 7 bin 387 asayiş olayının meydana geldiğini, bu sene ise toplamda 7 bin 648 asayiş olayının yaşandığını dile getirdi.

Erzurum Valisi Çiftçi, geçen seneye göre asayiş olaylarındaki oranın yüzde 3,5 arttığını ifade ederek şöyle konuştu: “Asayiş ekiplerimizin yapmış olduğu uygulamalar ne kadar artarsa bunun sonucunda asayiş olaylarının da arttığını görüyoruz. Uygulamalar arttıkça elde ettiğimiz silahların, kesici ve delici aletlerin de arttığını görüyoruz. Asayiş olaylarındaki aydınlatma oranları da bizim açımızdan önemli konulardan biri. Geçen sene aydınlatma oranı yüzde 94,8 iken bu seneki oran ise yüzde 98,5’e çıkmış durumda. Geçen seneye göre bir artış var, bu gelişme bizim için sevindirici. Bu oranı ülke aydınlatma oranı ile kıyasladığımızda ülke puanının 5 puan üzerinde olduğumuzu görüyoruz.” Dedi.

 

https://x.com/i/status/1831684028618977425

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —