Tarih: 16.06.2024 11:46

Erzurum Valisi Çiftçi’den Kurban Bayramı mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valisi Çiftçi’den Kurban Bayramı mesajı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Erzurum ve Erzurum halkının Kurban Bayramlarını kutladı.

Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yanı sıra paylaşma duygusuna da yer veren Vali Çiftçi Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamların son bulması için duada bulundu.

Vali Çiftçi mesajında; Kalplerimizi paylaşma duygusuyla dolduran, yardımlarımızla ruhlarımızı kaynaştıran, millet olma irademizi diri tutan Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım. Milletçe büyük bir coşkuyla idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış ve huzura vesile olmasını dilerim.

Bayramlar, milli ve manevi değerlerimizi tazelediğimiz, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz müstesna günlerdir. Bu mübarek günde, sevdiklerimizle bir araya gelerek sofralarımız bereketlenir. İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak gönüller fethetmenin mutluluğunu yaşarız. Bayramlarda, kimsesizleri, yetimleri, yaşlıları, hastaları ve çocukları da unutmamak suretiyle bir arada olma şuurumuzu güçlendiren hasletlerimizi perçinlemiş oluruz.

Kurban Bayramı vesilesiyle topraklarında yaşanan katliam sebebiyle tüm insanlığın kalbinde ve vicdanında kanayan bir yara olan Filistinli kardeşlerimizin acılarının bir an evvel son bulmasını niyaz ediyorum. "Mağdurlar mazlumlar ersin felâhâ/ Vuslata varanlar varsın bir daha/ İrfan tohumunu gece sabaha/Eksin bayram olsun bayramlarınız..." (Abdurrahim Karakoç, Bayramlar Bayram Ola)

Kurban Bayramı'nın ayrılmaz bir parçası olan Hac farîzasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.

Değerli Erzurumlular,

Bayram tatili boyunca sevdiklerinize giderken büyük acıların yaşanmaması adına trafik kurallarına azami dikkat göstermenizi önemle rica ediyorum.

Rabbimize yaklaşmak ve O'nun rızasını kazanmak gâyesiyle kurban ibadetini yerine getirecek olan tüm vatandaşlarımıza paylaşmayı ve dayanışmayı en güzel şekilde yaşayacakları güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

Sağlıkla, huzurla, esenlikle karşılayacağımız nice bayramlara kavuşmak umuduyla Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —