Tarih: 03.09.2024 11:30

Erzurum ve Atatürk Üniversitesi ciddi anlamda güzel şeyler yaşayacak…

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum ve Atatürk Üniversitesi ciddi anlamda güzel şeyler yaşayacak…

“Erzurum; gerek şehir olarak, gerekse Atatürk Üniversitesi olarak çok güzel şeyler yaşamaya başlayacak biraz sabırlı olun ve gelişmeleri hep beraber izleyelim, görelim ve yaşayalım.” 

Atatürk Üniversitesinin yeni oluşturulan rektörlük kadrosunun çayını içmeye hayırlı olsun ziyaretinde bulunmaya karar verdiğimizde böylesi bir ortam ile karşılaşacağımız aklımızın ucundan dahi geçmediği gibi hayal dahi edemezdik. Yukarıda girişte ifade ettiğimiz cümleleri Atatürk Üniversitesinin yeni oluşturulan idari kadrosunda yer alan Prof. Dr. Hasan Türkez hocamız dile getirirken, bahsettiği şeyleri (gerçekleşmese dahi) dinlemesinin bile çok güzel bir şey olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak hocamız büyük bir iyi niyet ve samimi bir yaklaşım ile “gerçekleştiremediğimiz çalışmanın koltuk bekçiliğini yapmayız” diyerek, alışkın olmadığımız türden bir yaklaşım sergileyerek bizi bir kez daha şaşırtmıştır. Oysaki bizler yıllarca koltuklarında yapışmışçasına hareketsiz oturup, her türlü beceriksizlikleri karşısında dahi üzerlerine hiçbir şey almayıp, muhatap olmadan  “istifa” asaletinin kalkanına sığınanı hiç görmediğimiz için bu tür söylemler bizlere çok garip geldi diyebiliriz.

Tum1habermedya/medyadogu.com/yerel/gündem/eğitim/üniveriste/hizmet/kararlılık/sorumluluk/ÖZEL-YORUM-HABER

Kısa bir süre öncesinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle göreve getirilerek, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun üniversitedeki atmosferine ve personel üzerindeki yansımasına kulak vermek, hocalarımıza müsait iseler hayırlı olsun demek ve kendilerinin en azından hangi türden projelerle ilimizin ve Atatürk Üniversitemizin kalkınmasına katkı sağlayacaklarını öğrenmek amacıyla çıktığımız yolda, öyle bir umutla büromuza geldik ki heyecanlanmamak elde değildi…

 

 

Öncelikle karşılaştığımız veya gazeteci olduğumuzu belirtmeden öylesine konuştuğumuz personellerin rektör hocamız için “selam veriyor bize, hal hatır soruyor o kadar hoşumuza gidiyor ki sanki de dünyalar bizim oluyor” ifadelerini duyduğumuzda gözlerine bakarak samimiyetlerini ölçmeye kalkmak dahi yeterli gelmemiştir. Personellerin gözlerindeki parıltıdan ve “uzun zamandır ilk kez işe gelmenin keyfini yaşıyoruz “ diye ifade etmeleri dahi üniversitemizin durumunu ve bu şehrin içerisinde bulunduğu çıkmazın ifadesi olmaya yeter diye düşünmek gerekir, kanaatindeyiz. 

Rektör Hocamızın büyük bir titizlik neticesinde değerlendirmeye alarak oluşturduğu idari kadrosunda yer alan ve amaçlanan bu kalkınma aşamasında temel taşlarından birisi olan Prof. Dr. Erol Akpınar hocamızın ifade ettiği üzere birçok konuda yeniden yapılanmaya gidileceği, yeniden güncelleneceğini, hemen her konudaki değerlendirmelerin başta Üniversite Hastanesi olmak üzere yeniden sil baştan, hem de özellikle üniversitenin ve bu şehrin dinamiklerine dikkat edilerek ele alınacağını, var ise küskünlerin küskünlük sebeplerinin ortadan kaldırılarak barıştırılacağını, ayrılanların davet edilerek geri çağrılacağını, uzaklaşanların yakınlaşmalarının sağlanacağını belirterek;  amaçlarının Atatürk Üniversitesinin çağdaş ve kalkınma düzeyi yüksek ve o amaçla adım atan bir üniversite olmasının, tıpkı eskilerden olduğu gibi değerleriyle yaşayan ve o yolda adını duyuran bir üniversite olma hususuna gayret göstereceklerini belirtmeleri heyecanlanmamıza yetti de arttı bile…

Bilhassa “karşıdan görüldüğü zaman acaba hangimize fırça atıp, hakaret ederek bağırıp-çağıracak” korkusuyla köşe bucak kaçılan koridorlarda şimdilerde canla-başla ve büyük bir sevinçle çalışan personellerin varlığı, vatandaşlara da sıcak bir ortam oluşturmaktadır.

En azından bunu gördük.

Prof. Dr. Hasan Türkez ve Prof. Dr. Erol Akpınar hocalarımızın samimi bir şekilde yaklaşım göstererek sadece bir kısmını dile getirdikleri çalışma ve proje tasarımlarının kamuya açıklanacağı kapsamlı bir toplantıda elbette ki halkımızı bilgilendireceğiz ama üniversite çok uzun zamandır gözümüze bu kadar güzel görünmemişti.

Doğrusunu ifade etmek gerekirse her ne kadar şehrimizde yaz bitmiş, sonbahar ve kış şartlarına hazırlık dönemleri başlamış olsa da, asıl ilkbahar ve yaz mevsimi Erzurum’un ve Atatürk Üniversitemiz için henüz yeni başlıyor diyebiliriz. 

Yolunuz, iziniz açık olsun güzel insanlar…   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —