Tarih: 19.11.2023 21:23

Erzurum ve Pasinler için AK davanın neferi oldum

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum ve Pasinler için AK davanın neferi oldum 

Kurucu üyesi olarak başladığı siyaset hayatının hemen hemen her anında mesaisini Adalet ve Kalkınma Partisinin misyon ve vizyon çıtasının yükseltilmesi için harcayan İlker Özkara, halkına hizmet adımında daha fazla yorulmak için Pasinler İlçesi Belediye Başkanlığı aday adaylığını resmen açıkladı.

Erzurum Teşkilatlarının içerisinde en eski üye sıfatı taşıyan ve aktif görevde bulunan, ender üyelerden olan İlker Özkara, AK Partiyi sadece kendisi açısından değil, ailesi ve çocukları açısından da dava yolu olarak görmüş ve aile olarak bu dava yolunda beraber yürümeye başlamışlardır.

03.01.1958 Erzurum Pasinler doğumlu olan Özkara, temel eğitimini de Pasinler İlçesinde tamamlayarak, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olmasını müteakip 8 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığında Matematik Öğretmeni olarak görev almıştır.

Bu süre sonrasında görevinden ayrılan Özkara; ticarete atılarak tekstil üzerine kurmuş olduğu

Özkaralar Tekstil Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Sonrasında Erzurum’da ilk kez açılan ve kolektif çalışmanın en güzel örneklerinden birisinin yaşandığı Kar Tekstil Çorap Fabrikasının kurucu ortaklarından birisi olarak ticaret hayatına devam etti. Bu arada Sağlar Sınai ve Tıbbi Gazlar Ltd. Şti. nin Erzurum Bölge Temsilcisi olarak görev yaptı.

Perfect Timing Holding bünyesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi le Almanya FOM Üniversitesinin ortaklaşa kurduğu ATAFOM Üniversitesi Projesini, Pasinler İlçe Fizik ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile Yatırım Projesini, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehrimizin Katı Atık Projesini yürüten Özkara, halen daha aynı Holding bünyesinde ki ConıaSoft Yazılım Teknolojileri Ltd. Şti. nin Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü görevini yürütmektedir.       

Erzurum ekonomisine katkı bağlamında ilimizde bulunan ve 4 şubesi olan Gelinlik ve Nişanlık Sektörüne bağlı hizmet alanında da Beyaz Gelincik adlı iş yerinin işletmecisi olan Özkara 2004-2005 Yılları arasında Erzurum Spor Kulübünde Yönetici olarak aktif görev almış bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

2005 Yılında ETSO (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Özkara bu görevlerinin yanı sıra 2002-2009 Yılları arasında Tanıtım ve Medya dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak, 2009-2014 Yılları arasında Yakutiye Belediyesinde AK Parti Meclis Üyesi olarak, yine bu süreç içersinde Yakutiye Belediye Başkan Vekilliği, Daimi Encümenlik, İmar Komisyonu Başkanlığı ve Bütçe Komisyon Üyeliği gibi görevlerde aktif olarak bulunmuştur.

14 Haziran 2014 Yılında AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İdari Amirlik görevlerinde bulunan Özkara 2019 Yılı Yerel Yönetim Seçimlerinde Pasinler İlçesine Belediye Başkanlığı için aday adaylığını koyan Özkara, 2019-2023 Yılları arasında Erzurum AK Parti İl Başkan yardımcılığı görevini devam ettirdi.2019 Yılında başlamış olduğu Kent Konseyi Başkan Yardımcılığını da halen daha yürütmektedir. 

Evli ve iki çocuk babası olan İlker Özkara çocuklarıyla birlikte, halen daha AK Partinin dava yolunda yürümeye devam eden sevdalılarındandır.       


İlker Özkara yapmış olduğu açıklamalarında ''Ben bu davanın gönüllü neferiyim, halkıma ve bilhassa Pasinler İlçesine hak ettiği refah ve kalkınmışlık seviyesi yolunda hizmet etmeye talibim.'' diyerek, nasip olması durumunda ilçemizin kalkınması ve güzelleştirilmesi açısından projelerinin mevcut olduğunu belirtti. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —