Tarih: 03.07.2024 09:22

Eski ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna ihtilafını 24 saat içinde çözmesi 'zor'

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın Londra Büyükelçisi Andrey Kelin, İngiliz yayın kuruluşu Sky News'e verdiği röportajda, ülkenin cumhurbaşkanlığı görevi için yeniden aday olan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimi kazansa bile Ukrayna'daki çatışmayı 24 saat içinde çözmesinin pek mümkün olmadığını söyledi .

Kelin, Trump'ın Ukrayna ihtilafının çözümünü 24 saat içinde müzakere edebilecek mi sorusuna "Pek mümkün değil" yanıtını verdi.

"Öncelikle cumhurbaşkanı olması lazım. İkincisi, bunun için çok çaba sarf edilmesi lazım, bu da hangi şartlarda gerçekleşeceğine bağlı" dedi.

Kelin, "Rusya ile Ukrayna arasında 2022 yılı başında İstanbul'da neredeyse imzalanması beklenen taslak anlaşmaya şu anda çok fazla ilgi gösterildiğini biliyorsunuz ve bu muhtemelen iyi bir platformdu" diye devam etti.

 

Ancak, "Donald Trump da dahil olmak üzere herkes, sahadaki gerçek durum hakkında gerçekçi olmalı."

Kelin, Ukrayna'daki ihtilafın çözümüne ilişkin müzakereler başlasa bile Rusya'nın "saldırgan eylemlerini durdurmayacağını" kaydetti.

"İlerliyoruz... [Özel askeri operasyon] alanı üzerinde bir çıkmaz olduğunu düşünmek yanlış, donma yok," dedi. "Şu anda saldırıyoruz... ve arazi kazanıyoruz."

Büyükelçi, "Şu anda [özel askeri operasyon] hala operasyonel, taktiksel ve operasyonel diyebilirim, ancak çok yakında daha ciddi eylemlere dönüşecek" diye ekledi.

Trump, önceki seçim kampanyalarında tekrar seçilmesi halinde Ukrayna'daki ihtilafı 24 saat içinde çözme niyetinde olduğunu defalarca dile getirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —