Tarih: 04.09.2024 09:07

Etiyopya binlerce Somaliland ordusunu eğitiyor

Facebook Twitter Linked-in

2023'ten beri Etiyopya'da yoğun eğitim gören Somaliland askeri güçlerinin 8. sınıfı, bu gün zorlu eğitimlerini tamamladı. Her iki taraftan da üst düzey yetkililer, büyük bir tantanayla düzenlenen ve Etiyopya ile ayrılıkçı Somaliland bölgesi arasındaki sıkı askeri iş birliğini vurgulayan törene katıldı.

Somaliland Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Nouh Ismail Taani, önemli konuklardan biriydi. Kapanış törenine katılımı, Somaliland'ın savunma yeteneklerini güçlendirme çabalarının artık bir ayağı olan eğitim programının öneminin bir hatırlatıcısıydı.

Bu son mezuniyetle Etiyopya ve ayrılıkçı Somaliland bölgesi, son yıllarda Somaliland güçlerinin birden fazla grubunun eğitilmesiyle sonuçlanan başarılı bir savunma iş birliğini tamamladı. İki devlet arasındaki bir savunma anlaşması, güvenlik konusundaki ortak çıkarlarına odaklanıyor ve her iki hükümeti de bölgedeki zorluklarla başa çıkma konusunda daha yetenekli hale getiriyor.

Somaliland ve Etiyopya arasındaki askeri iş birliği, Somaliland'ın silahlı kuvvetlerinin operasyonel hazırlığını iyileştirmede hayati öneme sahiptir. Bu ortaklık, askerlerine son teknoloji eğitim ve çağdaş askeri stratejilere maruz kalma sağlayarak Somaliland'ın operasyonel ve savunma yeteneklerini büyük ölçüde güçlendirmektedir. Bir uzman,
"Bu yakın zamanda eğitilen askerler, yanlarında yalnızca gelişmiş askeri yetenekler değil, aynı zamanda Afrika Boynuzu boyunca istikrar ve güvenliği güçlendirmeye yönelik iki katına çıkarılmış bir bağlılık da getiriyor" ifadelerini kullandı.
Somaliland'ın karmaşık bir bölgesel ortamda istikrarını koruması ve egemenliğini tesis etmesi için Etiyopya ile bu sürekli iş birliğinin şart olduğunu belirten açıklamada, devam etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —