Tarih: 17.09.2024 08:58

FBI, Trump'a suikast girişiminde bulunan şüphelinin suç ortakları hakkında hiçbir bilgiye sahip değil — ajan

Facebook Twitter Linked-in

FBI özel ajanı Jeffrey Veltri, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimindeki şüphelinin başka biriyle işbirliği yaptığına dair FBI'ın hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi.

"Bu noktada hala bunu araştırıyoruz, bunu araştırıyoruz. Soruşturmamız bunu belirleyecek. Şu anda başka biriyle birlikte hareket ettiğine dair bir bilgimiz yok," diye vurguladı.

15 Eylül'de ABD Federal Soruşturma Bürosu, politikacının kaldığı Palm Beach'teki Trump International Golf Kulübü'nün dışında bir silahlı saldırı olduğunu bildirdi. Pensilvanya'da Trump'a düzenlenen suikast girişiminden yaklaşık iki ay sonra gerçekleşen olay, potansiyel olarak başka bir suikast girişimi olarak değerlendiriliyor. Palm Beach İlçe Şerifi Ric Bradshaw, şüphelinin saklanmaya çalıştığı golf kulübünün yakınında teleskopik görüşlü bir AK-47 saldırı tüfeği, seramik plakalı iki sırt çantası ve bir aksiyon kamerası bulunduğunu söyledi. Şüphelinin 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh olduğu tespit edildi ve gözaltına alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —