Tarih: 04.09.2024 07:31

“Geçmişten geleceğe mülkiyetin garantisi…

Facebook Twitter Linked-in

“Geçmişten geleceğe mülkiyetin garantisi…

Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu; bu kurumu sadece tapu işlemlerinin yapıldığı, ev ile arsa alım ve satım hususunda resmi mevzuatı düzenlediği bir yer olarak gördüğü gibi detaylı yapılan çalışmalarından, vatandaşlara sunmuş olduğu ve bilhassa dünü bugün ile yaşatıp yarınlara güvenle aktaran bir kurum olduğundan haberdar dahi değillerdir. 

Tum1habermedya/medyadogu.com/yerel/gündem/özel-yorum-haber

Görevi, devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını, siciller üzerindeki değişikliklerin takibini, denetlenmesini, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasını sağlamak olan bu kurum aslında taşınır-taşınmaz bütün mülkiyetimizin yegâne koruyucusu, bekçisidir.

Bu kurum aynı zamanda ülkenin kadastrosunu yaparak, değişiklikleri takip etmek, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini yürütmektedir.

Tapu ve Kadastro 8.Bölge Müdürlüğü bu kurumun teşkilat dallarından sadece birisi olup Erzurum’da konuşlandırılmıştır. Bölge Müdürlüğü; Bölge müdürü olarak görev yapan Hakkı Yetişir yönetiminde, kendisine bağlı illerin çalışmaları doğrultusunda bünyesinde bulunan taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza ederek, güncellemek ve hizmete sunmak olup, bu görev amacıyla devletin ve vatandaşın mülkiyetine tıpkı bir emniyet güç birimi anlayışıyla koruma sağlamaktadırlar. Görev alanlarında Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 5 ilimiz yanı sıra ortalama 50 müdürlük olup bu müdürlüklerde günlük olarak takip edilen işlemler ülkemizin mülkiyetinin devletin sorumluluğu ile birlikte garanti altına alınmaktadır. 

TAKBİS Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi, MEGSİS Mekânsal Gayrimenkul Sistemi, TARSİB tapu Arşiv Sistemi gibi birçok proje kapsamında çalışan kurum, günlük gelinen aşamalarda teknolojinin ve kendi imkânlarının doğrultusunda gelişimini de başarıyla sağlamaktadır.

Bölge Müdürü Hakkı Yetişir; Erzurum ve bağlı illerinde başlamış olunan kayıt altına alma ve haritalandırma çalışmalarıyla birlikte, vatandaşın hizmet alımı esnasındaki memnuniyeti doğrultusunda teknolojinin sağlamış olduğu bütün imkânlardan yararlandıklarını belirterek kendilerine bağlı bulunan müdürlüklerinde vatandaş memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirtti.

Bölge Müdürü Yetişir, devletin imkânlarının vatandaşların her türlü korunmasına göre düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek kendilerinin bu konudaki hassasiyetlerini mal varlıkları üzerinden yerine getirdiklerini, vatandaşların her türlü taşınır/taşınmaz varlıklarını kayıt altına alarak korumasını sağladıklarını ifade etti. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —