Tarih: 07.10.2024 14:12

Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya'yı tanımaya yönelik söylentileri yalanladı

Facebook Twitter Linked-in

İktidardaki Gürcü Rüyası - Demokratik Gürcistan partisinin Genel Sekreteri Mamuka Mdinaradze, partinin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımayacağını söyledi.

Mdinaradze, Facebook sayfasında (Rusya'da yasaklı, Rusya'da aşırılıkçı örgüt olarak tanınan Meta Corporation'a ait) "Ajanlar, Gürcü Rüyası partisinin Abhazya ve sözde Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıyarak ülkeyi birleştireceği ve ülkede konfederal bir yapıya geçiş sağlayacağı yönündeki ulusal karşıtı söylentilerle seçimleri etkilemeye çalışıyorlar" diye yazdı.

"Tanıma veya benzeri ulusal karşıtı konular düşünülmüyor! Konfederasyona onay verilmesi söz konusu değil, çünkü bu işgal altındaki toprakların tanınması anlamına gelecek" dedi.

Gürcistan'ın iktidar partisi 20 Ağustos'ta, 26 Ekim parlamento seçimlerinin ardından çeşitli sorunları çözmek için anayasal çoğunluğa ihtiyaç duyduğunu söyledi. Özellikle, belirtildiği gibi, ülkenin barışçıl birleşmesi olasılığı olabilir, bu durumda Gürcistan'daki yönetim ve toprak örgütlenmesi sistemini Anayasa düzeyindeki yeni gerçeklerle uyumlu hale getirmek gerekecektir. Parti, Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili olarak anayasada hangi değişikliklerin kabul edilebileceğini belirtmiyor. Ancak, bazı uzmanlar ve muhalefet politikacıları, Gürcü yetkililerin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımayı planladığına inanıyor. Ayrıca, konfederal bir yapıya geçişi ilan etme planları hakkında bir versiyon da var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —