Tarih: 18.10.2024 09:35

Hizbullah: Siyonistler yakında pek çok acı haber duyacak

Facebook Twitter Linked-in

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'ndaki temsilcilerinden biri, Siyonist düşmana karşı sancılı sürecin başladığına ve yakında işgalcilerin sert ve acı verici haberler duyacağına dikkat çekerek Amerikan-Siyonist projesinin ve Lübnan'daki komplolarının başarısızlığa mahkum olduğunu vurguladı.

Lübnan Parlamentosu'ndaki Direnişe Sadakat Bloğu temsilcisi İbrahim el-Musevi, Siyonist düşmanla mücadeleye ilişkin gelişmelere dair yaptığı açıklamada, şunları vurguladı: Hizbullah yeteneklerini yeniden canlandırdı ve çatışmaları yoğunlaştırmaya tamamen hazır.

İbrahim el-Musevi, el-Meyadin ile yaptığı röportajda şunları söyledi: Siyonist düşmana karşı acı dolu süreç entegre bir program çerçevesinde başladı ve direniş mevzilerinde sağlam ve dik bir şekilde yerleşmiş durumda. Hizbullah tüm yeteneklerini yüksek düzeyde geri kazanmayı başardı.

Musevi, Siyonistleri tehdit etmeye devam etti ve önümüzdeki günlerde işgalcilerin acı dolu ve zorlu haberler duyacağı ve onlara güçlü darbeler indirecekleri ve Direnişin ortaya çıkardığı silahların genişletileceği, belirli bir zaman çizelgesi ve sahadaki gelişmeler çerçevesinde daha fazla silahı gün yüzüne çıkaracaklarını vurguladı.

Hizbullah'ın bu temsilcisi, direnişin Hayfa'nın güneyindeki Binyamina bölgesindeki Siyonist Ordu'ya ait Golani Tugayı üssüne gerçekleştirdiği ezici saldırıyı anlattı: ‘Hizbullah bu operasyonu gerçekleştirirken onlarca kilometre mesafeden net ve doğru bir hedef seçmişti’ ifadelerini kullandı.

İbrahim el-Musevi şunları kaydetti: Bugün mesele saha, dayanıklılık ve sabırla ilgili ve Amerikan Siyonist projesi sefil bir başarısızlığa mahkum olacak. Amerika ve Siyonist rejim, komplo planları çerçevesinde Lübnan'daki direnişin tüm destekçilerini korkutmaya ve kışkırtmaya başladı ancak Lübnanlılar direniş projesine bağlılar ve onu desteklemeye devam ediyorlar.

‘Üç haftanın ardından işgalciler hala karadan Lübnan'a girmeye çalışıyor ancak direniş savaşçıları her seferinde onlara büyük darbeler indiriyor ve onları kararlı bir şekilde mağlup ediyor’ diyen Musevi şöyle devam etti: ‘Barbar Siyonist rejim, direniş üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla sivilleri katlediyor ancak Hizbullah, düşmanın bu suçlarına yanıt olarak Siyonistlere yönelik daha fazla saha saldırısı gerçekleştiriyor.’

İbrahim el-Musevi direnişin siyasi boyutuna ilişkin mevcut duruma dair, Hizbullah'ın her türlü müzakere için Meclis Başkanı Sayın Nebih Berri'yi atadığını ve onun Batılı ülkelerle bu müzakereleri yönetebilecek en yetenekli kişi olduğunu, vurguladı: ‘Bugün hepimizin önceliği ateşkestir ama Siyonistler ateş altında müzakere yapmak istiyorlar ki bu asla kabul edilemez’ dedi.

Hizbullah'ın bu temsilcisi UNIFIL (Güney Lübnan'da bulunan Birleşmiş Milletler'in sözde barışı koruma güçleri) meselesi ve Siyonist rejimin bu güçlerin karargahlarına gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili olarak şunları söyledi: İşgalci rejim UNIFIL güçlerini saha kalkanı olarak kullanmak istiyor.

O, ayrıca Lübnan'ın dirençli ve sabırlı tüm halkına şükranlarını dile getirdi: Bu savaşta Lübnan halkının yerinden edilmesinin düzeyi ve boyutu çok büyük ve tüm Hizbullah adına Lübnanlı mültecileri kabul eden herkese teşekkür ediyorum. Siyonist düşman Lübnanlıları bölmeye çalışıyor ancak tüm bu komplolar başarısızlığa mahkumdur.

Musevi, konuşmasının sonunda İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan halkına, hükümetine ve direnişine kapsamlı desteğine dikkat çekti ve şunları vurguladı: Bölgedeki bu savaşın durdurulması için Tahran'ın birçok diplomatik çabası var ve bu çabalar savaşın ilk gününden itibaren başladı. Tahran'ın bu hayati ve aktif diplomatik çabaları, İran'ın Lübnan'a ilişkin tahhüdünü gösteriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —