-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,90% -0,02
-
GRAM ALTIN
7270,89% 0,91
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Öğrenci yurdu ihalesi şeffaflıkla açıklanmalı
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, 5-6 Ocak 2026 tarihlerinde gerçekleştirildiği belirtilen öğrenci yurdu ihalesiyle ilgili basında yer alan iddialara dikkat çekerek, sürecin kamuoyuna açık şekilde izah edilmesini talep etti.
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, kentte yapılması planlanan 1000 kişilik öğrenci yurdu ihalesine ilişkin kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin yetkili kurumlar tarafından şeffaf biçimde açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
"Her türlü yatırımı önemsiyoruz"
"Şırnak Merkez 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu" ihalesi ile ilgili sosyal medyada dolaşan iddialara açıklık getirilmesi gerektiğini aktaran Başkan Yalçın, "Şırnak’ımızın kalkınmasına katkı sunacak, gençlerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak her türlü yatırımı önemsiyor; bu kapsamda şehrimize yapılması planlanan 1000 kişilik öğrenci yurdu projesini memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz. Ancak 5-6 Ocak 2026 tarihlerinde gerçekleştirildiği kamuoyuna yansıyan Şırnak Merkez 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu ihalesi ile ilgili olarak, basında ve sosyal medyada yer alan bazı iddialar ve paylaşımlar, Şırnak kamuoyunda soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştur. Kamuoyuna yansıyan bu bilgi ve iddialara göre; söz konusu ihalenin pazarlık usulüyle gerçekleştirildiği, ihaleye davet edilen firmaların tamamının Şırnak dışından olduğu, Şırnak’ta bu alanda faaliyet gösteren ve işi yapabilecek nitelikte firmaların sürece dahil edilmediği, yönünde paylaşımlar bulunmaktadır." dedi.
"Şırnak’ın kaynaklarının Şırnak’a değer katacak şekilde kullanılmasını istiyoruz"
İhale süreçlerinin şeffaflık, hesap verebilirlik esasları üzerine yapılması gerektiğini ifade eden Yalçın, "Yine sosyal medyada yer alan karşılaştırmalı verilere göre; Şırnak’ta planlanan 1000 kişilik öğrenci yurdu için telaffuz edilen yaklaşık maliyetlerin, farklı illerde yapılan daha yüksek kapasiteli projelerle benzer seviyelerde olduğu yönünde iddialar bulunmaktadır. Bu durum, ister istemez kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılıp kullanılmadığı sorusunu gündeme getirmektedir. Buradan özellikle ifade etmek isteriz ki; bizler kesin hüküm vermekten ziyade, kamuoyunda oluşan bu soru işaretlerinin yetkili kurumlar tarafından şeffaf bir şekilde açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Büyük ölçekli kamu yatırımlarında; rekabetin artırılması, yerel firmaların sürece dahil edilmesi, ilan ve açık ihale yöntemlerinin tercih edilmesi hem kamu yararı hem de yerel ekonominin güçlenmesi açısından son derece önemlidir. Sonuç olarak; Şırnak’ın kaynaklarının Şırnak’a değer katacak şekilde kullanılmasını istiyoruz. HÜDA PAR olarak, kamuoyuna yansıyan bu iddiaların açıklığa kavuşturulmasını, ihale süreçlerinin şeffaflık, hesap verebilirlik ve yerel katılım esasları doğrultusunda yürütülmesini talep ediyoruz. Şırnak sahipsiz değildir. Şırnaklı iş insanları ve halkı, şehrimizin geleceğini ilgilendiren her sürecin takipçisi olmaya devam edecektir." dedi. (İLKHA)
Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
Bakan Çiftçi: Tokat'taki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz ihbar yok
Tokat'ta 5,5 büyüklüğünde deprem
Bakan Bayraktar: Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği hayati önemde
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
DMM'den THY iddialarına yanıt
Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi taviz değil, milli diriliştir
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
İstanbul Valisi Davut Gül: Akrabam İBB’de çalışmıyor
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik: ‘İklim değişikliği ve çevre kirliliği böbrek hastalıkları riskini artırabilir’
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Yükleniyor











