Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan RTÜK’e çağrı: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dizilerdeki ahlaki çöküntüye ve aileye zarar veren içeriklere dikkat çekerek RTÜK'e çağrıda bulundu.

SİYASET 25.12.2025 19:29:11 0
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan RTÜK’e çağrı: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sapkın akımların oluşturduğu tahribat, TV dizilerinin ahlaki çöküşe etkisi ve gıda israfı konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Televizyon dizilerindeki şiddet ve ailenin yapısına zarar veren yayınların Rus sosyologların dahi dikkatini çektiğini belirten Ramanlı, "RTÜK'e soruyoruz: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?" diye seslendi.

"Aile, nesil emniyetinin temelidir"

Ailenin; kültürün, ahlakın, inancın ve değerlerin nesilden nesile aktarıldığı temel kurum olduğunu belirten Ramanlı, "Nesil emniyeti ancak aile kurumunun muhafazasıyla sağlanabilir. Sağlam bir aile yapısı; köklerinden beslenen, bilinçli ve ahlaki zemini güçlü bir gençliğin teminatıdır." dedi.

Buna rağmen aileye ve medeniyet değerlerine karşı bilinçli bir saldırı yürütüldüğünü savunan Ramanlı, bu akımların meşru gösterilmeye çalışıldığını kaydetti.

"Masum çocukları buna alet eden ifadeler kamu vicdanını derinden yaralamıştır"

Geçtiğimiz günlerde bir siyasi parti temsilcisinin Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamalara işaret eden Ramanlı, "Sapkın akımları savunmanın ötesine geçerek masum çocukları buna alet eden ifadeler kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Bu yaklaşım, aile yapımızla ve toplumsal değerlerimizle bağdaşmamaktadır." dedi.

"Kanun teklifimiz bekletilmeden yasalaşmalı"

Çocukların ve gençlerin zararlı akımlardan korunmasına yönelik açık ve bağlayıcı bir yasal çerçeveye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ramanlı, 17 Nisan 2025'te Meclis'e kapsamlı bir kanun teklifi sunduklarını hatırlattı. Ramanlı, "Sunduğumuz kanun teklifi daha fazla bekletilmemeli, bir an önce yasalaşmalıdır. Hiç kimse ideolojik fantezileri uğruna masum çocukların fıtratını hedef almamalıdır." dedi.

"Sapkın akımlar Avrupa merkezli fonlarla destekleniyor"

Sapkın akımların Avrupa ülkeleri tarafından fonlandığını ifade eden Ramanlı, "Hiç kimse kendi ideolojik fantezileri uğruna masum çocukların fıtratını hedef almamalıdır. Bu vesileyle, Avrupa merkezli fonlarla desteklenen ve Meclis çatısı altında 'lgbt'li çocuklar' gibi ifadelerle çocukları ideolojik bir yaklaşımın nesnesi hâline getiren anlayışı da kınıyoruz." şeklinde konuştu.

"Televizyon dizilerindeki şiddet ve ahlaki çöküntü Rus sosyologların bile dikkatinden kaçmadı"

Ramanlı, televizyon dizilerinin toplumsal etkisine de değinerek, dizilerde teşhircilik, aldatma, çarpık ilişkiler ve şiddetin özendirildiğini ifade etti.

Ailenin sürekli çatışma ve huzursuzluk kaynağı olarak sunulmasının aile kurumuna zarar verdiğini dile getiren Ramanlı, "Bu dizilerde ailenin sürekli çatışma, şiddet ve huzursuzluk kaynağı olarak sunulması, Rus sosyologların bile dikkatinden kaçmamış; aile kurumuna verdiği zararlar gündem konusu olmuştur." dedi.

"RTÜK'e soruyoruz: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?"

RTÜK'e çağrıda bulunan Ramanlı, "Aileyi bozacak kadar tehlikeler barındıran yapımlar yasaklanmak yerine yenileriyle ekranlarda yer buluyor. RTÜK'e soruyoruz: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?" diye sordu.

"Gençlerin karşısına 'sanatçı' sıfatıyla çıkarılan kişiler konusunda son derece dikkatli ve sorumlu davranılmalı"

Uyuşturucu bağımlılığıyla anılan bazı isimlerin 'sanatçı' sıfatıyla gençlerin karşısına çıkarılmasını da eleştiren Ramanlı, "Gençlik dönemi, bireyin rol model ihtiyacını en yoğun şekilde hissettiği kritik bir evredir. Bu nedenle gençlerin karşısına 'sanatçı' sıfatıyla çıkarılan kişiler konusunda son derece dikkatli ve sorumlu davranılmalı, kadim geleneğimize uygun tercihler yapılmalıdır. Bu tercihler, toplumun geleceğini inşa edecek değerlerle uyumlu olmalıdır." şeklinde konuştu.

"Üretilen gıdanın yaklaşık üçte biri tüketilmeden israf ediliyor"

Basın toplantısında gıda israfına da değinen Ramanlı, "Dünya genelinde üretilen gıdanın yaklaşık üçte biri tüketilmeden israf edilmekte; bu durum her yıl yaklaşık 1 trilyon dolarlık ekonomik kayba ve 3 milyar ton karbon salımına yol açmaktadır. Bu tablo, gıda israfının yalnızca bireysel tercihlerden kaynaklanan bir tüketim sorunu olmadığını; iktisadi adalet, çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal dayanışma ile doğrudan bağlantılı yapısal bir problem olduğunu açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

Gıda israfının önlenmesinin Türkiye için bir tercih olmanın ötesinde bir zorunluluk hâline geldiğini belirten Ramanlı, "Ekonomik darboğazın geniş kitleleri etkilediği bir dönemde, israf edilen her gıda maddesi hem milli servetin kaybı hem de ihtiyaç sahiplerinin hakkının zayi edilmesi anlamına gelmektedir." ifadelerini kullandı.

"Devlet, yerel yönetimler ve vatandaş sorumluluk almalı"

Gıda israfıyla mücadelede devletin ve yerel yönetimlerin sorumluluğunun büyük olduğunu belirten Ramanlı, üretimden tüketime kadar tüm aşamaları kapsayan bütüncül politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi, fazla gıdanın değerlendirilmesine yönelik yasal ve kurumsal altyapının oluşturulmasının önemine dikkat çeken Ramanlı, gıda tedarik zincirinde etkin bir atık yönetimi kurulması çağrısında bulundu.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Ramanlı, harcama ve tüketim tercihlerinde daha bilinçli davranılması gerektiğini belirterek, "Gıda israfını önlemek, gıdanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamak ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarını teşvik etmek zorundayız." dedi.

"Paylaşım ve infak kültürü yeniden ihya edilmeli"

Gıda bankacılığı sistemlerinin kurulması ve yaygınlaştırılmasının çözümün temel unsurlarından biri olduğunu ifade eden Ramanlı, "İnfak, paylaşım ve dayanışma kültürü hem bireysel hem de kurumsal düzeyde yeniden ihya edilmelidir. Gıda israfı sorununun çözümü, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak dikkat ve sorumluluk bilinciyle mümkün olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Yorum Ekle

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Batman'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü yaralı kurtarıldı

STONE HILLS ZERO YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI.

Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz:

Meçhul Paşa: Unutulanın Sahnedeki İsyanı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Rusya: ABD ile yürütülen Ukrayna müzakerelerinde ilerleme sağlandı

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Mete Büyükmurat: ‘Gaziantep savunması emperyalizme verilmiş tarihi bir cevaptır’

Kılıç Ege Nakliyat, Arslan Kılıç’ın Vizyonuyla Samsun–İzmir Hattında Güvenin Adı Oldu

Ukrayna'dan Donbass için "askerden arındırılmış bölge" önerisi

Vaiz Gökalp'tan namaz ile alay edilen görüntülere tepki : Bir beğeni uğruna iman kaybedilmemeli

“KEŞKE BİRİLERİNDE ZAMANINDA YÜREK OLSAYDI DA ÖCALAN’I ASABİLSEYDİ”

Bir Telin Üzerinde Bir Millet

Baltık Denizi’nde Rus keşif uçağına engelleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Burhan görüşmesinde Türkiye-Sudan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı

Çanakkale açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı

Kapıkule'de 31 kilogram kokain ele geçirildi

Mogadişu’da halk 56 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan oy kullandı

İngiltere'de dev obruk tekneleri yuttu

Göller için eylem planı hazır... Su Kanunu'nun 2026'da yasalaşması bekleniyor

Numan Kurtulmuş'tan Takala'ya taziye telefonu

Sabiha Gökçen'de ikinci pistin etkisi rakamlara yansıdı... 11 ayda 2024'ün rekoru kırıldı!

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan RTÜK’e çağrı: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?

Mersin’de huzur ve güven için geniş kapsamlı denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan liderini ağırladı

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kütahya otizmli bireylere yönelik çalışmaların destekçisi

Polonya'nın Paris Büyükelçisi Rosciszewski görevden alındı

Gazi şehire uluslararası standartlarda yeni salon

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR