Tarih: 22.08.2024 09:17

IAEA başkanı önümüzdeki hafta başında Kursk nükleer santralini ziyaret edebilir

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Müdürü Rafael Grossi, önümüzdeki hafta başında Rusya'nın güneybatısındaki Kursk nükleer santralini (NGS) ziyaret edebilir. Rusya'nın Viyana merkezli uluslararası örgütlerdeki Daimi Temsilcisi Mihail Ulyanov, böyle bir açıklama yaptı.

"UAEA genel müdürü, önümüzdeki hafta Kursk Nükleer Santrali'ni ziyaret etme niyetini kamuoyuna açıkladı. Ziyaretin hafta sonundan ziyade önümüzdeki hafta başında gerçekleşmesinin daha olası olduğunu düşünüyorum," diye yazdı Rus diplomat Telegram'da.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Grossi'nin Ağustos ayı sonlarında Kursk nükleer santraline yapacağı ziyaretin hazırlık aşamasında olduğunu belirtmişti.

Grossi, 17 Ağustos'ta Rusya'nın devlet nükleer şirketi Rosatom'un CEO'su Alexey Likhachev ile bir telefon görüşmesi yaptı. Bu ayki ikinci görüşmeleriydi ve ilk görüşme 9 Ağustos'ta gerçekleşti. Görüşmelerin ardından Likhachev, Grossi'yi nükleer tesisin etrafındaki durumu kendi gözleriyle görmesi için en kısa sürede Kursk NPP'yi ve bitişiğindeki Kurchatov kasabasını ziyaret etmeye davet etti. Grossi daveti kabul etti.

 

9 Ağustos'ta Rusya, Ukrayna'nın Rusya'nın sınır hattındaki Kursk Bölgesi'ne girmesinin ardından Kursk NPP etrafındaki durum hakkında IAEA'yı bilgilendirdi. Tesisin topraklarında düşürülen füze parçalarının bulunduğu bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —