Bugün, 13 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

İmamoğlu: Bahçeli'nin çağrısını önemli buluyorum

İmamoğlu, "Bahçeli’nin açıklaması vesilesi ile şunu vurgulamak isterim; Türkiye’nin ekonomi, güvenlik ve adalet gibi ağır beka meseleleri vardır.

SİYASET 16.04.2025 15:08:00 0
İmamoğlu: Bahçeli

İmamoğlu, "Bahçeli’nin açıklaması vesilesi ile şunu vurgulamak isterim; Türkiye’nin ekonomi, güvenlik ve adalet gibi ağır beka meseleleri vardır. Beka meselesi olmayan bir Türkiye’ye ulaşmanın yolu ise devletî güçlü ve etkin, milleti müreffeh, yargıyı adil kılmaktan geçmektedir." dedi.

Tutuklanarak görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik açıklamalarını değerlendirdi. İmamoğlu, Bahçeli'nin açıklamalarını önemli bulduğunu söyledi.  

BAHÇELİ NE DEMEK İSTEDİ?

Bahçeli,  "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni saran hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk iddialarından dolayı Silivri Cezaevi’nde bulunan zanlı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili mahkeme süreçlerinin ivedilikle görüşülüp karara bağlanması gerekmektedir. Tanık ifadeleri, sarih ve sahici delillerle birlikte diğer sair bilgi, belge ve bulguların dava dosyasına eksiksiz ilavesinin yapılması suretiyle kovuşturma etapları tamamlanmalı, şayet zanlı Ekrem İmamoğlu suçsuzsa beratı, değilse tecziyesi maşeri vicdana muvafık halde mutlaka ve olabilecek en kısa sürede temin edilmelidir." açıklamasını yaptı.

 

 

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Aziz Milletim, ülkemize ve milletimize hizmet etme gayretiyle yola çıkan ben ve çalışma arkadaşlarımın mübarek Ramazan ayında, bir sahur vakti evlerimize yapılan şafak operasyonlarıyla gözaltına alınıp, tutuklanması müşteri vicdanda kabul görmemiştir. Aziz milletimiz verdiği sarih, sahici, güçlü ve halkı tepkilerle demokrasiye ve iradesine ne kadar bağlı olduğunu hamdolsun bir kez daha göstermiştir." dedi.

 

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

-Demokrasiye yapılan bu müdahaleye karşı milletimizin verdiği güçlü tepki kendi iradesine sahip çıkmanın yanı sıra, ülkemizde giderek artan antidemokratik uygulamalara, yıpranmış adalet sistemimize, milletimizin geleceğini ve gençlerimizin umutlarını karartan ekonomik çöküşe karşı haklı bir feryattır.

"KRİZ, KAOS VE KARGAŞAYI TERCİH EDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DIR"

-Bizlerin tutuklanmasına karşı milletimizin gerçekleştirdiği şiddetten uzak, her yerde Türk bayraklarının dalgalandığı ve özünde vatan sevgisi olan protestolar, asla ülkemizin yaşadığı kriz, kaos ve kargaşanın sebebi değildir. Bugün Türkiye’ye yaşatılan kriz, kaos ve kargaşanın asıl sebebi yargı eliyle yapılmaya çalışılan darbe girişimidir. Kriz, kaos ve kargaşayı tercih eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

-Yargı eliyle yapılan bu siyasi operasyon; hukuk sistemine güveni zaten zayıf olan milletimizin adalete inancını daha çok sarsmış, kadim değerlerimizin ve kurumlarımızın daha da çürümesine yol açmıştır. Seçilmiş siyasetçilere karşı şafak vaktinde gerçekleştirilen, hepimizin kutsal bildiği aile düzenini yok sayan uygulamalar ve 35 yıllık diplomanın iptal edilmesine bile varan açık hukuksuzluklar millet vicdanında ağır hasara neden olmuştur. Ülkemize yaşatılan bu krizin onarılması, milletimizin iradesinin daha fazla saygısızlığa maruz kalmaması ve yargı süreçlerinin gerçek manada siyasetten uzak ve adil biçimde ilerlemesi, ülkemizin geleceği ve milletimizin vicdanı adına elzemdir.

"BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINI ÖNEMLİ BULUYORUM"

-Adalet sistemimizin yoğun bir biçimde tartışıldığı ve yargıya olan güvensizliğin had safhaya ulaştığı bugünlerde, MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin çalışma arkadaşlarımla birlikte maruz kaldığımız yargı süreciyle ilgili tespitlerini ve çağrısını oldukça önemli buluyorum.

-Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında milletimizi ayrıştıran ve birliğimizi bozan bu manzara ile değil; içeride terörsüz Türkiye ümidi, dışarıda ise ülkemizin birliğini tehdit eden odaklara karşı mücadele azmi ve gayretiyle girmemiz bir tercih değil açık bir zarurettir. Bölgemiz bir ateş çemberine dönüşmüş, dünya siyasetinde en on yıllardır görülmemiş bir paradigma değişimi yaşanırken, küresel iktisadi sistemin kuralları yeniden yazılırken Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde tahkim olmasından daha önemli bir meselesi yoktur.

-Sn. Bahçeli’nin açıklaması vesilesi ile şunu vurgulamak isterim; Türkiye’nin ekonomi, güvenlik ve adalet gibi ağır beka meseleleri vardır. Beka meselesi olmayan bir Türkiye’ye ulaşmanın yolu ise devletî güçlü ve etkin, milleti müreffeh, yargıyı adil kılmaktan geçmektedir. Toplumun temel haklarına dair bile endişe içinde olduğu, sisteme güvenini neredeyse tamamen kaybettiği bir yerde güçten, refahtan ve adaletten bahsetmek söz konusu dahi olamaz.

-Güçlü, müreffeh ve adil bir Türkiye’ye ulaşmak için “hak yemem, hakkımı da yedirmem” düsturuyla milletimizin hakkını gözeterek bir yol inşa ediyor ve bu yolda yürüyoruz. Bu yolda bedel de ödesek, cefa da çeksek, sonunda mücadele edeceğimizden ve kazanacağımızdan kimsenin en ufak şüphesi olmamalıdır.

-Ülkemize karşı içeriden açılan gediklerden sızan bir adil ülke olmadan, istikrar da ilerleme de refah da sağlanamayacaktır. Bizim en büyük isteğimiz, umut ve gayretimiz; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının hakkettiği refah ve adalete kavuşması içindir.

 

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

Ağrı Karma Yaşam Projesi'nde ön talep süreci başladı

HAMAS: İşgalciler ateşkesi kasten baltalamaya çalışıyor

Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri sanat ve edebiyatla taçlandı

Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Arcen Koleji eğitimde yeni bir vizyonla kapılarını açtı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

Yeni Cuma Parkı yaz aylarında botanik bahçesine dönüşecek

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Anahtar Parti Adıyaman İl Binası’nı Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu açtı - Videolu Haber

Adıyaman’da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

BTÜ’de “5 Dakikada TEKNOFEST” heyecanı

"Ümmetin Minberlerinden Mescid-i Aksa'ya" konferansı İstanbul'da başladı

Ukrayna’daki savunma sanayi işletmeleri Kinjal füzeleri ile vuruldu

Karatay’da öğrenciler sabah namazı programında buluşuyor

Paylaş “Davraz, En Güvenli Kayak merkezi olma özelliğini güçlendiriyor”

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şentürk Özyılmaz’dan seçim süreci öncesi önemli açıklamalar

Fransa'da çiftçi eylemleri ülke geneline yayılıyor

Akdeniz Üniversitesi’nden Muratpaşa Dostluk Parkları’na ziyaret

Sakarya’da ‘Profesyonel Boks Gecesi’ etkinliği

Etüt merkezinde haftalık deneme sınavları başladı

TBMM’de bütçe görüşmelerinde gergin anlar

Nurhayat Altaca Kayışoğlu: “Özgür sanat olmadan demokrasi olmaz”

Büyükşehir’den kent hafızasını güçlendirecek çalışma

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

İzmir'de kadınlara mobil kuaför ve eğitim hizmeti

Ardanuç'un tek köy ilkokulunda 'yerli' coşku

Geleceğin mühendislerinden kıyasıya duvar örme yarışması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR