Tarih: 13.09.2024 08:08

İran Cumhurbaşkanı: Bir Olursak Kimse Müslümanlara Bomba Atamaya Kalkışamaz

Facebook Twitter Linked-in

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Irak ziyaretinde Şii toplum liderleri ile görüşmesinde " Müslüman ülkeler birleşirse, Amerika, Avrupa ve Siyonist Rejim kolay kolay Müslümanlara bomba atmaya ardından da insan hakları ve demokrasiyi savunduğunu iddia etmeye zaten cesaret edemez" dedi. 

İran Cumhurbaşkanı Çarşamba akşamı Irak gezisinin devamında Şii örgütlerin ve liderlerin koordinasyon üyeleriyle bir araya geldi. İran Cumhurbaşkanı Iraklıların misafirperverliğinden dolayı şükranlarını dile getirerek Erbain ziyaretinde hükümet ve halk arasındaki koordinasyonun dikkate değer olduğunu iki milletin gurur kaynağı olduğunu da belirtti. 

Iraklı Şiilerin siyasi arenada bu yapı sayesinde elde ettiği sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, şöyle konuştu: "Başarımızın nedeni ortak vizyon ve dildir, halbuki bugün Allah'ı, Kitabı ve Peygamberi bir olan Müslümanlar bölünmüş durumda. "

İran İslam Cumhuriyeti'ndeki de herkesi tek bir vizyon ve slogan etrafında birleştirmeye çalıştığını belirten Pezeşkiyan, şöyle devam etti: "Düşmanların tek amacı, İslam toplumlarında herkesin başına buyruk hareket etmesi, birden fazla merkezin oluşturulmasıdır. Toplumda başına buyrukluk hakim olsun istemeleri açık, sorunumuzun çözümü ise birlik beraberliktir."

Pezeşkiyan'ın Irak gezisinin mesajlarından biri de, İslam ülkeleri arasında birlik ve uyuma vurguydu. Mesud Pezeşkiyan bu hususta ise şöyle dedi: "İslam ülkeleri birleşirse, Amerika, Avrupa ve Siyonist rejim,  Müslümanları bu kadar kolay bombalamaya cesaret etmeyecek ardından da insan haklarının ve demokrasinin savunucusu olduğumu iddia ederek dünyayı aldatamaz". 

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan şunları da açıkladı: "Biz bir arada olduğumuz sürece hiç kimse hiçbir şey bize zarar veremez, çünkü birlik gücümüzü ve kapasitemizi artırır. İslam toplumunda birlik ve beraberliğin her geçen gün daha da güçlenmesini diliyorum." 

Bu toplantıda Seyyed Ammar Hekim, Muhammed Şiya el-Sudani, Kays Hazali, Hadi Ameri, Haydar el-Abadi, Ebu Ala ve Ebu Karrar'ın da aralarında bulunduğu Iraklı Şiilerin önde gelen isimlerinden bir grup hazır bulundu ve aralarından bazıları görüş ve düşüncelerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —