Tarih: 07.10.2024 09:06

İran havaalanları uçuşları almaya ve göndermeye yeniden başladı

Facebook Twitter Linked-in

İran Sivil Havacılık Otoritesi sözcüsü, İran'da 7 Ekim sabahına kadar uygulanan uçuş kısıtlamalarının kaldırıldığını söyledi.

"Operasyonel engellerin kaldırılması nedeniyle, daha önce duyurulan uçuş kısıtlamaları kaldırıldı. Uçuşlar yerel saatle 23:00'ten (GMT ile 19:30) itibaren normal şekilde gerçekleştiriliyor," dedi IRNA haber ajansı.

İran Sivil Havacılık Örgütü, daha önce 6 Ekim saat 17:30'dan (GMT) 7 Ekim saat 02:30'a (GMT) kadar tüm havalimanlarındaki uçuşları iptal etmişti.

1 Ekim akşamı, İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC, İran silahlı kuvvetlerinin seçkin birimi), Hamas, Hizbullah ve IRGC gruplarının üst düzey liderlerinin ölümlerine misilleme olarak İsrail'e karşı büyük bir balistik ve hipersonik füze saldırısı başlattı. Tahran, füzelerin %90'ının belirlenen hedeflerine başarıyla ulaştığını söyledi. İsrail ise İran'ın ülkeye yaklaşık 180 füze ateşlediğini ve bunların çoğunun engellendiğini söyledi.

 

İsrail Genelkurmay Başkanı, İran'a sürpriz bir saldırı düzenlemek için "doğru zamanı seçeceklerini" söylerken, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise İbranice olarak İsrail'e yönelik saldırıların artırılacağı uyarısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —