Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

İSG profesyonelleri Kayseri Şeker'de buluştu

İSG profesyonelleri Kayseri Şeker'de buluştu

EKONOMİ 18.06.2025 07:15:02 0
İSG profesyonelleri Kayseri Şeker

Kayseri Şeker İSG Birimi tarafından organize edilen etkinlikte, Türkiye’nin farklı illerinden gelen profesyoneller bir araya gelerek geniş katılımlı bir organizasyon gerçekleştirdi.

KAYSERİ (İGFA) - Türkiye genelinden 186 İSG profesyonelinin katılım sağladığı organizasyon, 60’a yakın firmanın iş sağlığı ve güvenliğine yönelik kişisel koruyucu donanımların (KKD) tanıtım ve kullanımını içeren stantlarda katılımcıların ürünleri yakından incelemesine ve deneyimlemesine imkân sağladı.

Etkinliğin dikkat çeken bölümlerinden biri, çalışanlara yönelik gerçekleştirilen VR (Sanal Gerçeklik) gözlüğü uygulamaları oldu. Katılımcılar, sanal ortamda kurgulanan iş güvenliği senaryoları üzerinden interaktif eğitim aldı. Uygulama, risk algısı ve güvenli davranış geliştirme konularında etkili bir öğrenme deneyimi sundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği etkinliği kapsamında çalışanlar, yüksekte güvenli çalışma teknikleri, kişisel koruyucu donanım (KKD) kullanımı, kapalı alanlara güvenli giriş-çıkış prosedürleri ve acil durum müdahale yöntemleri hakkında uygulamalı eğitim aldı. Gerçek saha ortamında gerçekleştirilen eğitimlerde, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının doğru uygulanması ve güvenli çalışma alışkanlıklarının pekiştirilmesi hedeflendi.

Kayseri Şeker 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Genel Müdürü İsmail Gedik, Genel Müdür Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda çalışan katılım sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kayseri Şeker İş yeri Hekimi Dr. Erhan Yıldız; “İSG Kültürü sadece iş yerlerinde uygulanan yönetmelikler doldurulan formlardan ya da asılan uyarı levhalarından ibaret değildir. Asıl mesele İSG Kültürünün toplumun her katmanına nüfuz etmesidir. Çünkü iş güvenliği yalnızca bir işçinin değil; bir ailenin, bir mahallenin bir işletmenin ve nihayetinde bir milletin ortak sorumluluğudur. Yaşamı ve insanı koruma kültürüdür. Bu kültürün gelişmesi ise bilinç dönüşümü ile mümkündür. Yani İş güvenliğine riayet etmenin yasal zorunluluk değil alışkanlık olması ile mümkündür, hatta İSG Kültürü evde, okulda başlamalı çocuklara tehlike nedir, önlem nedir basitçe anlatılarak iş güvenliği kültürünün temeli atılmalıdır. ”dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, katılımcılara hitap ederek Türkiye’de kurum bazında İş Sağlığı ve Güvenliği Etkinliğini ilk kez Kayseri Şeker’in düzenlediğine dikkat çekti ve şu görüşlere yer verdi: “Çalışma Bakanlığımız mayısın son haftasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası düzenliyor. Bu farkındalığı oluşturmak bu işe dikkat çekmek için bu senenin kutlama haftası da 25 Mayıs itibariyle 38. olarak plakadan dolayı Kayseri tercih edilerek yapıldı. Orada bütün firmalar en başta Sayın Bakan olmak üzere katılım sağladı, bu konuya daha fazla dikkat çekmek üzere bu toplantı yapıldı. Bizi de davet ettiler kurum olarak da orada bir stant açılması gerçekleşmişti. Bunu tabi Bakanlığın, kamunun, devletin yapıyor olması oldukça önemli güzel ama sanıyorum, Kayseri Şeker olarak Türkiye’de, kurum bazında İş Sağlığı ve Güvenliği etkinliğini ilk kez biz düzenliyoruz. Tabii bu bizim bu işe ne kadar önem verdiğimizin de bir göstergesi. Yani sadece bu işleri Bakanlığa bırakmak yetmiyor bu işi bir kültür haline getirmek lazım yani İş Sağlığı Güvenliğini kültür haline getirmek lazım ki herkes bu işi önemsesin ciddiye alsın bu konuda mutlaka üzerine düşeni hakkı ile yapsın.

İnsanların bu işi özümsemesi de gerekiyor bir kültür haline getirmesi gerekiyor burada iş sağlığı güvenliği konusu sadece işverenin sorumluluğu değil aslında çalışanlarında burada çok önemli sorumluluğu var. Firmalar burada stantlar açtılar iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ekipmanlar, malzemeler, aletler hepsi orada sergileniyor biz de kurum olarak bunları en kalitelisini ve ne kadar ihtiyaç varsa zamanında temin ediyoruz. Bizde garip bir anlayış var, bize bir şey olmaz diye. Bize pekâlâ bir şey oluyor. Allah korusun, onun için bu sadece iş yerinin, yöneticilerin sorumluluğu değil; çalışanların da sorumluluğudur. Bizim de bu iş kazaları ile ilgili hususu sıfıra kadar düşürmek için gayret göstermemiz lazım. Bu konuda bizim çalışmalarımız, bu işi önemsememiz ve bu işin üzerinde ciddiyetle durmamızın sonucunda biz Kayseri Şeker olarak bu konuda gösterdiğimiz gayretin meyvelerini almaya başlamışız. Bu yeterli mi kesinlikle yeterli değil. İnsan sağlığı, çalışanlarımızın sağlığı bizim için gerçekten vazgeçilmez ben işin kârına, iyi yürümesine ikinci planda bakarım" dedi.

Yorum Ekle

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR