-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İşgalciler Ramallah'taki kuşatmayı sürdürüyor, Nablus'taki kasabaları helikopterlerle bombalıyor
Ramallah'a giriş-çıkışlar gün boyu kapatılırken, siyonist rejimin "Apaçi" helikopterleri Tulkerem ve Jenin hattındaki bölgeleri ağır makineli silahlarla taradı. İşgalcilerin saldırıları sonucu yüzlerce Filistinli yaralandı, çok sayıda kişi esir alındı.
Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok noktasında bir haftayı aşkın süredir sürdürdüğü askeri saldırılarını dün de yoğunlaştırdı. Özellikle Ramallah çevresinde askeri kuşatma genişletilirken, Tulkerem–Cenin hattındaki bölgeler "Apaçi" helikopterlerinden açılan ağır makineli ateşle hedef alındı.
Sabah saatlerinden itibaren Ramallah'ın kuzey ve batı girişlerinde sıkı abluka uygulayan işgalciler, Atara ve Ayn Sinya kontrol noktalarında binlerce Filistinliyi saatlerce bekletti. Bölgeye yaklaşmaya çalışan siviller, gaz ve ses bombalarıyla uzaklaştırıldı. Ayn Atara yolunda ise siyonist rejim askerleri, bir genci "bıçaklama iddiası"yla hedef alarak şehit etti.
Kudüs'ün kuzeyinde de işgalci askerlerin açtığı ateş sonucu iki Filistinli genç yaralandı.
Helikopterli saldırılar ve baskınlar
Nablus ve çevresindeki saldırılar ise gün boyunca sürdü. Yerel kaynaklar, siyonist rejimin ABD yapımı "Apaçi" helikopterlerle Tubas ve Kabatiya çevresini birden fazla kez taradığını bildirdi. Kabatiya'da Zakarne Dağı çevresindeki açık alanlar ağır makineli silahlarla ateşe tutuldu. Tubas bölgesinde ise bir haftayı aşan saldırılar altyapıda büyük tahribata neden olmuş, yüzlerce Filistinli yaralanmış ve onlarca kişi esir alınmıştı.
Kabatiya Belediyesi, saldırıların yoğunlaşması üzerine beldede süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
Nablus'ta işgalciler, özel birliklerle yaptığı baskında Hasan A'id Bekr Mansur isimli genci esir aldı. Şehrin batısındaki bir binada yaşayan ailelere tahliye uyarısı yapan işgalciler, ardından bir esire ait daireyi patlayıcılarla havaya uçurdu.
Cenin'de ev yakma ve yıkımlar
Cenin'in Hadaf bölgesinde işgal güçleri bir evi ateşe verdi. Kentteki baskınlarda cuma gününden bu yana yaklaşık 24 ev ve bina yıkıldı, altyapı ciddi şekilde tahrip edildi.
Siyonist rejim, 8 Ekim 2023'te Gazze'ye karşı başlattığı soykırım saldırılarıyla eş zamanlı biçimde Batı Şeria'da da şiddeti sürekli tırmandırdı. Resmî verilere göre bu süreçte en az 1087 Filistinli Batı Şeria'da şehit edildi, yaklaşık 11 bin kişi yaralandı ve 21 binden fazla kişi esir alındı. (İLKHA)
Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Kilis Valisi Gaziantepli yatırımcıları OSB’ye davet etti
İbrahim Halil Aydın: ‘Tıp Bayramı aynı zamanda mücadele günüdür’ - Videolu Haber
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı
Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı
Sağlık-Sen Adıyaman’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Memduh Büyükkılıç'tan Erciyes'e çifte müjde
Anahtar Parti Erzurum’da "Anahtarlar" Kayıp… Teşkilatta Liyakat Çatlağı!
Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı
ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Hasan Aytemir: 'Sağlık emekçileri daha çok çalıştırılıp daha az ücret alıyor'
Balıkesir Büyükşehir'den 'Avlu Gece Oryantiring'i
Kayseri Talas'ın sanat değeri TBMM yolunda
TERME İŞ DÜNYASI MUHARREM ÇELİK ETRAFINDA KENETLENİYOR
BAÇEM Ondan Yerel Market'i hizmete açtı
Balıkesir Büyükşehir'den üreticilere 100 incir fidanı
Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi
ASAT’tan Duraliler 1 Ana İsale Hattı’nda yoğun mesai
Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu
Antalya Büyükşehir'den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı
Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi
İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı
Başkentte moto kuryeli iftar desteği
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı
ABB’den Etimesgut'a sosyal yaşam merkezi
Yükleniyor











