Tarih: 01.07.2024 11:26

İşgalciler, Nur Şems kampına saldırı başlattı

Facebook Twitter Linked-in

İşgalci Siyonistler, çok sayıda askeri aracı Nur Şems kampına yönlendirerek bölgeli sıkı bir askeri kordon altına alıp halkın kamptan çıkmasını ve girmesini engelledi.

Siyonist keskin nişancıları da kampın bitişiğindeki ve çevresindeki yüksek binaların çatılarına ve içlerine konuşlandırıldı.

Sabah saat 4'ten bu yana işgalcilerin, buldozerlerle kampın altyapısını yok ettiği ve ayrıca Nablus Caddesi boyunca kamu ve özel mülkleri kasten tahrip ettiği ve kampı besleyen ana su hattını da tahrip ettiği bildirildi.

İşgalciler, batı ekseninden dört askeri buldozer eşliğinde Tulkarm şehrine da baskın düzenledi ve keşif uçaklarının yoğun uçuşları sırasında El-Alimi Caddesi, Al-Sikka Caddesi ve Nablus Caddesi başta olmak üzere ana caddelerinde dolaştı.

Yerel medya, işgalci buldozerlerin şehrin kuzey mahallesindeki El-Yunus kavşağı çevresini tahrip ettiğini, ardından Aktaba bölgesine doğru giderek burada da kavşağı tahrip ettiğini aktardı.

Öte yandan, Milli Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, işgalcilerin şehre yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle lise sınavlarını 11 Temmuz Perşembe gününe ertelendiğini duyurdu.

Dün bir işgal İHA'sı, Nur Şems kampındaki Al-Manşiya mahallesindeki bir evi bombalamış, bir genç şehit olmuş ve ikisi ağır olmak üzere 5 kişi de yaralanmıştı.

Böylece, işgalin 7 Ekim 2023'ten Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısından bu yana Tulkarm şehri topraklarında şehit sayısı da 114'e yükseldi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —