Tarih: 01.10.2024 10:46

İsrail, Lübnan'a karadan saldırdı, ABD saldırıdan haberimiz vardı dedi.

Facebook Twitter Linked-in

İsrail, Lübnan'ın güneyinde karadan işgal saldırılarına başladı. İsrail'in söz konusu saldırıları ‘sınırlı operasyon’ olarak tanımladığı belirtildi. Hizbullah ise Lübnan'ın güneyinde İsrail askerlerini hedef aldı. Lübnan'da, 17 Eylül'den bu yana 1217 kişi yaşamını yitirdi...

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları sürerken yeni bir savaşta yeni cephe açıldı. İsrail ordusunun saldırılarını yoğunlaştırdığı Lübnan'da, iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den bu yana 1217 kişi yaşamını yitirdi, 970 kişi yaralandı. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

KARADAN İŞGAL SALDIRILARI BAŞLADI

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti.

Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu"nun, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —