Tarih: 01.10.2024 08:09

İsrail uçakları Beyrut'un güney eteklerine saldırılar düzenlemeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney eteklerine yönelik saldırılara başladı.

TASS muhabirinin aktardığına göre, Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na giden yol üzerinde bulunan Burj al-Barajneh mülteci kampından patlama sesleri geliyor.

İsrail ordusu sözcüsü daha önce Beyrut'un Haret Hreik ve Leylaki semtlerinde yaşayanlara, yakında ateş altında kalacakları için bazı binaları terk etmeleri gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Bu arada, Ynet haber ajansı İsrail'in siyasi güvenlik kabinesinin Lübnan'daki Hizbullah Şii hareketine karşı askeri operasyonun "bir sonraki aşamasını" onayladığını bildiriyor. Ynet'e göre bakanlar, ABD yetkililerinin manevra hakkında sızdırdığı bilgilere karşı protesto gösterdi.

 

NBC News, 30 Eylül'de bir kaynağa dayanarak, İsrail'in Lübnan'daki kara operasyonunun önümüzdeki birkaç saat içinde başlayabileceğini ve birkaç gün süreceğini bildirdi. Ancak İsrailli yetkililer bu konuda sessizliğini koruyor.

23 Eylül'de İsrail, Lübnan merkezli Hizbullah Şii hareketine karşı Kuzey Okları Harekatı'nı başlattı ve askeri hedeflerine büyük hava saldırıları düzenledi. 27 Eylül'de Beyrut'ta gerçekleşen saldırılardan biri Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdü. Hareket, onun ölümünü doğruladı ve İsrail'e karşı koymaya devam edeceğine yemin etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —