-
BIST 100
15962,20%-0,78
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,74% 0,41
-
GRAM ALTIN
7130,88% -0,06
-
Ç. ALTIN
11512,31% -0,49
İstanbul Beylikdüzü’nde atıklar sanata dönüştü
İstanbul Beylikdüzü’nde atıklar sanata dönüştü
İstanbul Beylikdüzü Belediyesi “Anadolu Kadını: Atıktan Sanata- Emek, Dönüşüm ve Doğaya Saygının Hikâyesi” temalı renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
İSTANBUL (İGFA) - Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Hanımeli Sergi Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sürdürülebilir yaşam kültürü ve geri dönüşümün önemine dikkat çekildi.
Beylikdüzü Belediyesi, çevre bilincini artırmak, sürdürülebilir yaşam kültürünü yaygınlaştırmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla “Anadolu Kadını: Atıktan Sanata - Emek, Dönüşüm ve Doğaya Saygının Hikâyesi” temalı renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Yıl içerisinde belirli periyotlarla belediye ekipleri tarafından verilen sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre bilinci eğitimlerine katılan öğrenciler, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak hazırladıkları sanatsal çalışmalarla etkinliğe katkı sundu.
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Hanımeli Sergi Salonu’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan eserler sergilenirken, davetliler de sergi alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Geri dönüşüm materyallerinden tasarlanan kıyafetlerle düzenlenen “Atık Defilesi”nde ise Anadolu kadınının emeği, üretkenliği ve doğaya saygısını yansıtan değerler sanat aracılığıyla ele alınarak çevre duyarlılığına dikkat çekildi.
ÖĞRENCİLERİN GÖZÜYLE ANADOLU KADINI
Serginin amacının ilçede çevre bilincini geliştirmek olduğunu dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Tuncay Canpolat, “Anadolu kadını yıllardır üreten, yoktan var eden ve çevre bilincine sahip olan bir figürdür. Sıfır atık anlayışını belki de tarihte ilk uygulayan kadınlar oldukları düşüncesiyle, bugün öğrencilerimizin gözüyle ‘Anadolu Kadını’ temalı sergimizi sizlere sunmak istedik. Burada emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonun ilçemize ve diğer eğitim kurumlarına örnek olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa’da HÜDA PAR’ın iftar programına yoğun katılım
Yapıcıoğlu'ndan Kadir Gecesi mesajı: Hayatımızı Kur’an’ın rehberliğinde yeniden gözden geçirelim
Satrançta Bursa Büyükşehir Belediyespor fırtınası
Gaziantep’te “Haremeyn Hatıraları” sergisi açıldı
Denizli’de Acil Durum Hastanesi’ne güçlü ulaşım yatırımı
Zonguldak’ta toplu ulaşım için yeni halk otobüsleri hizmete girdi
HÜDA PAR’dan ‘Halepçe Katliamı’ mesajı: Coğrafyalar değişse de katliamlar devam ediyor
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Irak, hava sahasını kapalı tutmaya devam edecek
Gezginler Ordu’da Ramazan dayanışmasına hayran kaldı
Eskişehir’de ‘S’ plakalı servis araçlarına uyarı
Sakarya Kamışlı’da 5 bin metrelik içme suyu hattı yenileniyor
8 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 34 kişi tutuklandı
Fransa’nın eski lideri yeniden mahkemede: Sarkozy için 10 yıla kadar hapis ihtimali
Ahmet Şafak Külliye’de Ramazan konseri verdi
Denizli Büyükşehir ile sağlıklı gelecek
Antalya’da Ramazan etkinliklerinde kültürel buluşma
Başkan Uçar Geleneğini bozmadı, personellerine kendi elleriyle iftarlık dağıttı.
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Esat Hâl “Tasarım Pazarı” ile Başkentlileri ağırladı
Yeşilay İzmir’den çocuklara üretken medya eğitimi
Eskişehir’de 5 bin metreküplük dev beton dökümü
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan bütçe değerlendirmesi
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Bursa Nilüfer'de Odunluk bölgesine Büyükşehir konforu
Denizli'de glütensiz gıda paketleri sahiplerine ulaştı
Yükleniyor











