Tarih: 01.10.2024 07:55

İşte bu çok güzel oldu…

Facebook Twitter Linked-in

İşte bu çok güzel oldu…

Erzurum Şehir Hastanesi bir ilke daha imza attı. Erzurum şehir Hastanesi Kalp Damar Kliniği muhteşem bir başarıya imza atarak Erzurum ve Şehir Hastanesinin adını bir kez daha gururla tarihe yazdırdı.

 

 

Tum1habermedya/medyadogu.com/sağlık/Erzurum/şehirhastanesi/kalpdamarcerrahisi/ozaki

 

 

Sağlık alanında yapılan güzel ve başarılı çalışmalara bu kez Kalp Damar Kliniği Ana bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın ve ekibi imza attı… Kaygın ve ekibi “OZAKİ” diye adlandırılan ve kişinin kendi kalp zarından “kalp kapakçığı” yaparak başarılı bir çalışma gerçekleştirdiler.

Yoğun bir nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvuran hastanın kendi kalp zarından yapılan kalp kapakçığı sayesinde hayata tutunan ve her hangi bir rahatsızlığı kalmayan hastanın genel durumu çok iyi. Birkaç güne kadar da taburcu olması beklenmektedir.

 

 

Konuyla alakalı olarak bir basın açıklaması yapan Doktor Kaygın; hastanın kendilerine ilk başvurduğu anda yoğun bir nefes darlığı yaşadığını, normal yapay kalp kapakçığı takılması durumunda hastanın kaliteli yaşam standardının çok düşeceğini ve yapılan tahlil ve araştırmalarının sonucunda böyle bir ameliyata karar vererek, hastanın ve ailesinin rızasını alarak geçekleştirdiklerini ifade etti. Kaygın, bu ameliyatın Doğu Anadolu Bölgesinde ilk kez gerçekleştirilmesinin Erzurum Şehir Hastanesi için ciddi anlamda bir ilerleme olduğunu belirtti.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —