Tarih: 23.05.2024 08:59

İsveç, Ukrayna’ya üç yılda verilecek 6.5 milyar avroluk askeri desteği onayladı

Facebook Twitter Linked-in

İsveç hükümeti tarafından yapılan açıklamadaİsveç’in Ukrayna’ya verdiği desteği ve uzun vadeli perspektifi güçlendirmek için hükümet ve İsveç Demokratları, Ukrayna’ya 2024-2026 için bir askeri destek programı başlatma konusunda anlaştılar. İsveç desteği artıracak ve hacmi 75 milyar SEK’e ulaşacak, yıllık 25 milyar SEK askeri destek sağlanacaktır.” şeklinde ifade edildi.

Bu da dikkate alındığında İsveç’ten Ukrayna’ya verilecek toplam askeri ve sivil desteğin 100 milyar İsveç kronunun üzerinde olacağı belirtiliyor. Ukrayna’daki askeri destek, örneğin savunma teçhizatının ücretsiz transferi, mali katkılar ve savunma teçhizatı alımına yönelik mali destek şeklinde olabilir.

 

Hükümet ayrıca, kullanılacak desteğin türüne bağlı olarak programın sınırlarının kamu maliyesine birkaç yıl, hatta 2026’dan sonra bile yük getirebileceğini kaydetti.

Şubat 2022’deki Rusya işgalinden bu yana İsveç, Ukrayna’yı desteklemeye yönelik çeşitli çabalara 37 milyar İsveç Kronu eşdeğeri tahsis etti. Bunlar arasında toplam tutarı yaklaşık 30 milyar SEK olan 15 askeri destek paketi yer alıyor. Ukrayna, tahsisin olduğu ülkeler arasında en fazla yardımı İsveç’ten alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —