-
BIST 100
15945,77%-1,11
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
İzmir Bornova bahara hazırlanıyor
İzmir Bornova bahara hazırlanıyor
Bornova Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte ilçede park yenileme, yürüyüş yolu yapımı ve yeşil alan bakım çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Ömer Eşki, ilçede yeşil alanların artırılması ve mevcut alanların korunmasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.
İZMİR (İGFA) - Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçede daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. İlçenin farklı noktalarında parkların bakımından yürüyüş yollarına, oyun alanlarının yenilenmesinden fidan üretimine kadar pek çok çalışma eş zamanlı olarak sürdürülüyor.
Bornova Belediyesi ekipleri, özellikle çocukların güvenli ve konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi için parklarda yenileme çalışmalarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda Ümit Mahallesi Muhtarlık arkasındaki parkta çocuk oyun alanlarının zeminleri ve oyuncakları yenilenerek daha güvenli ve modern hale getiriliyor. Yapılan çalışmalarla hem çocukların hem de ailelerin parkları daha rahat kullanabilmesi hedefleniyor.
YÜRÜYÜŞ YOLLARI KAZANDIRILIYOR
Bornova’da vatandaşların doğayla iç içe spor yapabileceği alanlar da artırılıyor. EVKA-4 Kent Bostanı çevresinde yürüyüş yolları yapılarak bölge sakinlerinin kullanımına sunuluyor. Bu çalışmalar sayesinde hem sağlıklı yaşam destekleniyor hem de kent bostanı çevresi daha düzenli ve erişilebilir hale getiriliyor.
Park, meydan ve refüjlerde de bakım çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri tarafından Pınarbaşı Meydanı ve Değirmenaltı önü başta olmak üzere birçok noktada çim biçme ve peyzaj düzenlemeleri yapılıyor. Bu çalışmalarla Bornova’nın yeşil alanlarının estetik görünümü korunurken, kent dokusunun daha düzenli hale gelmesi sağlanıyor.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçede yeşil alanların artırılması ve mevcut alanların korunmasının öncelikleri arasında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bornova’da hem çocuklarımızın güvenle oynayabileceği parklar oluşturmak hem de vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirebileceği alanları çoğaltmak için çalışıyoruz. Parklarımızı yeniliyor, yürüyüş yolları yapıyor ve kendi fidanlarımızı üreterek kentimizi daha yeşil hale getiriyoruz. Amacımız Bornova’yı herkes için daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent yapmak.”
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Yükleniyor










