-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
İzmir'de Çanakkale ruhu 'Uyan Memet' ile sahneye taşındı
İzmir'de Çanakkale ruhu 'Uyan Memet' ile sahneye taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Uyan Memet” dans ve müzikal anlatısı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahnelendi. Yaklaşık 200 kişilik dev kadronun yer aldığı gösteri ile Çanakkale’deki direniş ve kahramanlık hikâyesi sahneye taşındı.
İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında hazırladığı “Uyan Memet” dans ve müzikal anlatısı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) izleyiciyle buluştu.
Gösteriyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay da sanatseverlerle birlikte izledi. Balkan Savaşları’nın yorgunluğunu yaşayan bir halkın, Çanakkale siperlerinde sergilediği direniş ve kahramanlık üzerinden bir ulusun yeniden ayağa kalkışını konu alan eser, sahne diliyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, anlatının duygusal zeminini oluşturan ağıt ve kahramanlık türkülerini seslendirirken, Türk Halk Oyunları Topluluğu ise tarihsel süreci sahneye taşıdı.
TUGAY: ÇANAKKALE SAVAŞI TARİHİMİZDE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gösterinin kendisini çok etkilediğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Çanakkale Savaşı’nın hem Türkiye hem de dünya tarihi açısından en önemli savaşlardan biri olduğunu vurgulayan Tugay, “Bu savaşta 253 bin insanımızı kaybettik. Bir yönüyle kirli bir savaştı” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğine dikkat çeken Tugay, “Atamız büyük bir insan, çok güzel yürekli bir liderdir. Vatanı için her zaman canını vermeye hazırdı. O savaşta bir şarapnel parçasıyla göğsünden yaralanmıştı. Ben bu olayı tarihimiz açısından bir dönüm noktası olarak görüyorum. Allah o büyük insanı Türk milletine bağışladı” diye konuştu.
Türkiye’nin köklü ve gurur verici bir tarihe sahip olduğunu belirten Tugay, “2026 yılındayız. Dönüp kendimize, ülkemize, insanlarımıza ve yaşadıklarımıza bakmamız gerekiyor. Çok övündüğümüz, gurur duyduğumuz şanlı bir tarihimiz var. O günden bugüne nelerle gurur duymalıyız, yarın nelerle gurur duymaya devam etmeliyiz, bunu düşünmemiz gerekiyor” dedi. Konuşmasında gazilere de değinen Tugay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gaziler yaşayan anıtlardır” sözünü hatırlatarak, “Aramızdan ayrılanlar var, toprağa emanet ettiklerimiz var. Birisi de benim babam. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. Tugay, konuşmasının sonunda yurttaşları gaziler için alkışa davet ederek, “Yaşasın İzmir, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
200 KİŞİLİK DEV KADRO İLE ANLAMLI GÖSTERİ
Sanat yönetmenliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Ahmet Diker’in üstlendiği eserin yaklaşık 200 kişilik dev kadrosu 69 dansçı, 68 kişilik koro, 9 kişilik saz ekibi ve sahne arkası çalışanlarından oluştu. Hazırlık sürecinde ekipler, Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanlarda antrenörler eşliğinde çalışmalarını sürdürdü. Program finalinde salonu dolduran kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla İzmir Marşını hep bir ağızdan söyledi.
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Yükleniyor










