Bugün, 12 Mart 2026 Perşembe
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,04
  • EURO

    51,10% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7337,52% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

İzmir'de engelleri aşan merkezlerin sayısı beşe yükseldi

İzmir'de engelleri aşan merkezlerin sayısı beşe yükseldi

YEREL 1.07.2025 10:40:00 0
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler ve ailelerinin sosyal yaşama katılımını destekleyen Engelli Çalışmaları Merkezlerinin beşincisini Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi’nde hizmete açtı.

 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu üç katlı binada, engelli yurttaşlar ve ailelerine yönelik kapsamlı hizmetler sunuluyor.

Konak, İnciraltı, Örnekköy ve Limontepe’de faaliyet gösteren engelli çalışmaları merkezleriyle engelli bireyler ve aileleri için önemli bir ihtiyacı karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, beşinci merkezini Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi’nde hizmete aldı. 2 bin 500 metrekare alanda yer alan üç katlı merkezde robotik kodlama, dil terapisi, fizik tedavi, psiko sosyal danışmanlık, aile danışmanlığı, bireysel ve grup kolaylaştırılmış okuma yazma eğitimi, müzik ve dans atölyeleri, spor, sanat ve el sanatları aktiviteleri gibi çok sayıda hizmet sunuluyor. Merkezde aynı zamanda diyetisyen, üreme sağlığı, psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yer alması da planlanıyor. Bütünsel olarak hizmet vermesi hedeflenen merkezde engellilere yönelik aktivitelerin yanı sıra aileler de desteklenerek onlara yönelik bilgilendirici ve güçlendirici çalışmalar yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Merkezi, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımlarını kolaylaştırırken, onların meslek edinmelerine ve yaşam becerilerini destekleme yoluyla gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

“BU MERKEZ BİR YUVA OLACAK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Tufan Fırat Göksel, “Yurtoğlu bölgesinde açtığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Merkezi’nde, tüm engelli çalışma merkezlerinde verdiğimiz eğitimleri vereceğiz. Türkiye’de engelli oranı yüzde 15 iken, Karabağlar bölgesinde bu oran yüzde 17. Merkezimizi bu sebeple bu bölgede açtık. Uygulama okullarını ve rehberlik araştırma merkezlerini gezerek önceliklerimizi belirledik. Burası sadece bir eğitim ve beceri kazandırma yeri değil, insanların bir araya gelebileceği bir yuva. Burada hak temelli engelli derneklerinin koordinasyon çalışması yapması için odamız da yer alacak. Uluslararası projeler için onlara destekte bulunacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ, BÜTÜN ÇOCUKLARLA EŞİT TUTULUYOR”

Oğlunu merkeze getiren Tuğba Mutlu, “Oğlumu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı ve Konak’ta bulunan engelli çalışmaları merkezlerindeki özel eğitimlere getiriyorum. Bugün de açılan bu merkeze geldik. Çocukların gelişimi açısından verilen hizmetten çok memnunuz. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza çok fayda sağlıyor. Çoğu şeyi ben de çocuğumla birlikte burada öğreniyorum. Çocukların gelişimi anlatılmaz, burada zaten yaşayarak görüyoruz. Çocuklarımızın bütün çocuklarla eşit tutulması, onların yargılanmaması bizi çok mutlu ediyor. Merkez çok güzel” diye konuştu.

“HİZMETTEN ÇOK MEMNUNUZ”

Oğlu engelli boccia takımında yer alan Melahat Şan da “Hizmetten çok memnunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkezlerine her zaman gidiyoruz. Bugün de yeni açılan merkeze geldik. Çocuklar evde olduğu zaman bu hem bizim için hem de onlar için iyi değil. Biz de onlar sayesinde geziyoruz, eğleniyoruz” ifadelerini kullandı.

SANATÇILARDAN ENGELLİ SANATÇI ADAYLARINA DESTEK

Merkezde, İzmir Sanat Köprüsü projesi kapsamında engelli bireylerin sanatla iç içe olmasını sağlamak ve güzel sanatlar alanında akademik kariyer yapmak isteyen engelli sanatçı adaylarına destek olmak amacıyla önemli bir çalışma daha yürütülüyor. Sanata meraklı engelli yurttaşlara gönüllü destek olan engelli ressam Yeşim Denizhan, “Ben Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunuyum. Kendi çalışmalarımı evimde yürütüyorum. Burada da benim gibi engelli insanları sanata kazandırmak, onları sanatın içine katmak amacıyla böyle çalışma yapıyoruz. Çok eğleniyoruz, çocuklarda çok farklı yetenekler ortaya çıkıyor” sözlerine yer verdi.

Yorum Yorum Ekle

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı

Manisa'daki kavgada hayatını kaybeden 2 kişi defnedildi

İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı

Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu

Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı

Etiyopya'da heyelan: 30 ölü

Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi

Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi

Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu

Malatya'da çatı yangını

Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı

Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü

İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi

İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı

Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı

İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti

İngiltere, Epstein'ın arkadaşının ABD elçisi olarak atanmasına ilişkin belgeleri yayınladı

Siirt'te fitrelik buğday geleneği sürüyor

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İzmir'de Başkan Tugay’dan kredi tepkisi!

Kocaeli Büyükşehir’den bayram öncesi temizlik seferberliği

Trump, İran'a saldırıların yakında bitebileceğini iddia etti

Gaziantep’te 10 günde 389 sürücüye hatalı şerit cezası

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün Programında Dijital Çağın İki Büyük Tehdidi: Dezenformasyon ve Bağımlılık

Işıltılı Binalar, Kararan Umutlar ve ETSO’da “Konvoy” Siyaseti

Çat Belediyesi’nden Kurtuluş Yıldönümünde Anlamlı İftar Programı

Coğrafya kaderdir!

Başkan Sunar’dan Palandökenli Esnaf Kadınlara İftar

Erzurum’da kaçak avcıya suçüstü: 16 çil keklik ele geçirildi

Kuşlar Erzurum'da 10 yıldır aç kalmıyor

ERZURUM U-18 AMATÖR LİGİ'NDE  PLAY-OFF HEYECANI BAŞLIYOR

Kırmızı kartlar bazen yeni ve güçlü bir başlangıcın hırs anahtarı olabiliyor…

AMATÖR KÜMEDE SONA GELİNDİ

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi

Bursa'da genç usta adaylarına uygulamalı eğitim

Sözleşmeli öğretmen ek atama sonuçları açıklandı

Minik yürekler ilk seccadeleriyle namazla tanıştı

Büyükşehir’den Gençlere Üniversite Desteği

TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı

İstanbul Maltepe'de öğretmenlere yangın müdahale eğitimi verildi

Malatya’da Öğrencilere Deprem ve Yangın Bilinci Eğitimi

Malatya'da gençlerin üniversite hedefine Büyükşehir desteği

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

YAZARLAR