Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

İzmir'de Patili Dostumuz Projesi engelli çocukların hayatına dokundu

İzmir'de Patili Dostumuz Projesi engelli çocukların hayatına dokundu

GÜNDEM 22.12.2025 09:48:15 0
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelli çocukların sosyal katılımını desteklemeyi ve insan-hayvan dostluğunu güçlendirmeyi amaçladığı “Patili Dostumuz: Kentsel Yaşamda Destekleyici Etkileşimler” projesi tamamlandı. Altı hafta süren ve İnciraltı Hortikültürel Terapi Bahçesi alanında yapılan projenin sonunda katılımcı ailelerle yeni yıl pastası kesildi.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan engelli çocukların ve ailelerinin hayatına dokunmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlıkları iş birliğinde kasım ayında başlayan altı haftalık “Patili Dostumuz: Kentsel Yaşamda Destekleyici Etkileşimler” projesi tamamlandı.

Engelli çocukların kent yaşamına sosyal katılımını desteklemeyi, hayvan refahını ön planda tutan bir model ortaya koyarak insan-hayvan dostluğunu güçlendirmeyi amaçlayan proje, İnciraltı Hortikültürel Terapi Bahçesi alanında tamamlandı. Minikler projeyle sürüngen türlerini, küçük kemirgenleri tanıdı. Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nden getirilen köpeklerle buluştu, Doğal Yaşam Parkı’nda lemur besledi, mevsime uygun fide dikti, kuş yuvası yapımı ve boyama gibi aktiviteler yaptı. Proje, 2026 yılında da devam edecek.

“BİRLİKTE DAHA ÇOK OLMAMIZ GEREKİYOR”

Projenin son haftasında aileler İnciraltı Kent Ormanı’nda buluştu. Hayvanlarla bir araya gelen çocuklar ve aileler keyifli vakit geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir ile bürokratların da katıldığı buluşmada ailelere katılım sertifikası verildi ve yeni yıl pastası kesildi. Prof. Dr. Pınar Okyay, “Birlikte daha çok olmamız gerekiyor. Kentimizin çok büyük olanakları var. Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın da çok selamını iletiyorum” dedi.

ÖZDEMİR: 2026’DA DA DEVAM EDECEK BİR PROJE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir, “Altıncı haftanın sonundayız. Kentsel yaşamda destekleyici projeler için buradayız. Engelli çocuklarımız ve aileleri ile her pazar burada aktivite yaptık. Hayvan insan dostluğunu geliştirebilmek için çocuklarımız ve ailelerimizle bir araya geldik. 2026’da da devam edecek bir proje. Ailelerimiz de çok memnun. Köpekleri sevebildiler, Doğal Yaşam Parkı’nda lemurlara gittiler. Farklı canlılarla etkinlik yaptılar, sebze bitki diktiler, gelişime tanıklık ettiler. Ailelerimizle bundan sonra da birlikte olacağız” dedi.

HIZLI: PROJE ENGELLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, “Bu proje engelli çocuklar ve aileleri ile birlikte yürütüldü. Özellikle üç daire başkanlığının iş birliğinde yapıldı. Çocukların kent yaşamına daha aktif katılımı, hayvanlarla bitkilerle sıcak teması sağlandı” dedi.

“ETKİNLİK SAYESİNDE HAYVANLARI SEVMEYE BAŞLADI”

Projeye engelli kızı Nehir Bakış ile katılan ailelerden Cesur Bakış, “Projeyi çok beğendim, devamını çok istiyorum. Kızım toprağa hiç dokunamıyordu, etkinlik sayesinde toprağa dokunmayı, fidan dikmeyi öğrendi. Hayvanları hiç sevemiyordu, korkuyordu. Etkinlik sayesinde hayvanları sevmeye başladı. Epey bir gelişme sağladı, çok memnun kaldım. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Devam ederse çocuklarımıza çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

“HEPSİNİN KORKUSU KIRILDI”

Projeye engelli kızı Ebrar Akman ile katılan Mustafa Akman, “Çok fazla etkisi oldu kızımıza. Belediye Başkanımıza ve çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok iyi niyetliler, güzel kalpleri var. Çocuklarımız kademe atladılar. Hayvanlara, toprağa dokunamıyorlardı. Hepsinin korkusu kırıldı. Çok memnunuz, devamını istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurtuldu, Peki Ya Öğrenciler?

Okul Destek Projesinden 20 bin 464 çocuk faydalanıyor

Bursa’da kaçakçılık operasyonunda milyonlarca makaron ele geçirildi

İngiltere: israilin 19 yeni yerleşim kararı barışı tehdit ediyor

Adıyaman’da su aboneliğinde rekor artış: Abone sayısı 101 bini aştı - Videolu Haber

Aydın'dan dünyaya enerji depolama sistemi

Büyükşehir Evde Fizik Tedavi Hizmeti Sunuyor

RATEM’de değişim kazandı; Vedat Gündoğan başkan seçildi

Yeşil Artvinspor U18 takımı deplasmanda farklı galip gelerek ligin ilk yarısını lider bitirdi

Râid Sa'd'ın şehadetinin ardından işgal basını tedirgin: HAMAS'ta "fırtına öncesi" sessizlik

Vatandaşlar: Asgari ücret artsa da zamlar durmadıkça geçim mümkün değil

Arçelik'ten Koç Holding’e 5,2 milyar TL’lik hisse satışı

CHP Sözcüsü Zeynel Emre’den emeklilerin barınma sorununa ilişkin 7 maddelik önerge

Sakarya’da Genç Sahne Tiyatro Okulu seçmeleri başlıyor

Konya Karatay’da Gençlik Merkezi 549 öğrenciye eğitim sunuyor

TBMM’de 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kabul Edildi

Kütahya Belediyespor’dan taraftarına bir zafer daha

Ümit Uysal Yeni Yıl Çarşısı’nı Gezdi

Simge Kırmızı Kıyafetiyle Gecenin Yıldızı Oldu

Keçiören’de Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Programı

Ünlü Şefler Bursa’da Buluştu

Sokak Aydınlatmaları LED’e Dönüşüyor

Asgari ücrette son viraj: Gözler üçüncü toplantıda

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Yeşilay Şırnak şubesi, İstanbul’daki zirvede kültürel zenginliklerini tanıttı

Yaban keçisi avına 966 bin lira ceza

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki feci kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

Sosyal korumaya 2024 yılında 5 trilyon lira harcandı

Gaziantep Büyükşehir’den evde fizik tedavi hizmeti

Kocaeli’de Türk Sanat Müziği korosundan yılın son konseri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurtuldu, Peki Ya Öğrenciler?

Büyükşehir Çalışanlarına Sağlık Eğitimi

Lisans Eğitimi 3 Yıla İniyor: YÖK’ten Üniversiteler İçin Radikal Adım

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR