Tarih: 27.09.2024 15:33

Kahta’da Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Ahilik Geleneğine Dair Vurgular

13. yüzyılda Anadolu'da doğan Ahilik, esnaflık ve zanaatkârlıkta dürüstlük, dayanışma ve ahlaki değerler üzerine kurulu bir sistem olarak toplumsal düzenin sağlanmasında büyük bir rol oynamıştır. Kutlamalarda da Ahilik geleneğinin bu temel değerleri üzerine konuşmalar yapıldı.

Gösteriler ve Ödüller

Törenin en dikkat çeken bölümleri arasında geleneksel Meddah Gösterisi ve Şed Kuşanma Töreni yer aldı. Bu etkinlikler sırasında Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödüllendirildi. Program sonunda, Ahilik geleneğinin bir parçası olarak Ahilik pilavı, şerbeti ve helvası katılımcılara ikram edildi.

Esnaf Ziyaretleri: Geleneksel Meslekler Yaşatılıyor

Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli törenden sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, kalaycı, semerci ve keşger gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel meslekleri yaşatmanın önemine dikkat çektiler.

Milli Eğitim Müdürü'nden Ahilik ve Mesleki Eğitim Vurgusu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Ahilik Haftası’nın önemine değinerek, “Ahilik, esnaflıkta dürüstlük, dayanışma ve ahlaki değerlerin yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynamıştır” dedi. Başli, Mesleki Eğitim Merkezleri aracılığıyla Ahilik kültürünün genç nesillere aktarıldığını ve bu merkezlerin hem mesleki beceri hem de iş ahlakı kazandırmada önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak : PHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —