Bugün, 13 Mart 2026 Cuma
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,16
  • EURO

    50,95% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7230,49% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00

KAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR!

Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan acılara, zulüm ve gözyaşlarına dikkat çekmek için zeytin, ekmek ve su ile iftar açtılar.

GÜNDEM 14.03.2025 22:35:00 0
KAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR!

Her yıl Filistin ve Doğu Türkistan da zulme uğrayan acı çeken, mağduriyet yaşayan, insanlık dışı uygulama ve işkencelere maruz kalan insanları unutmadıklarını göstermek, yaşanan katliam ve soykırımları  gündemde tutmak ve dikkat çekmek için düzenledikleri zeytin-ekmek-su iftarlarını bu yıl yine İzmit sahilinde yaptılar.

Mazlumların feraha kavuşması için edilen duaların ardında konuşan Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir; Bu gün burada ne yediğimizin ne içtiğimizin bir önemi yok, amacımız alışılmışın dışında bir iftar yaparak bunu basınımız vesilesi ile duyurmak Filistin’de Gazze’de ve Doğu Türkistan'da mazlumlara uygulanan zulme soykırıma dikkat çekmektir.

Herkesin kendi gündemine işine gücüne döndüğü televizyonlarda iftar neyle açılır sahurda ne yenilir aralıklı oruç iyimidir gibi ramazan ruhuyla alakasız konular konuşulmaya başlandığında kanayan yaralarımızı yüreğimizi burkan hadiseleri gündemde tutarak orada yaşanan insanlık suçlarına dikkat çekmek unutulmamasını sağlamak alışmamak alışmayacağımızı göstermek için buradayız.

Bu mübarek akşamda Doğu Türkistan ve Filistin'de Terörist İsrail ve Çin hükümetlerinin ambargosundan baskısından dolayı can güvenliği olmayan belki de Zeytin, ekmek dahi temin edemeden oruç tutan insanların olması, içmek için temiz su bulamayan insanların olması, onlara gönderdiğimiz yardımların ulaşılmasının engellenmesi bizi farklı yöntemler ile kamuoyunun dikkatini çekmeye sevk etmektedir, yoksa bir kaç gün yemek yemesek ve ya iftarımızı zeytin ekmek ile geçiştirsek buradan sonra evimize giderek tekrar sofralar kursak ne değişecek, bu gün Gazze’de soykırım hala devam ediyor, her gün onlarca sivil kadın çoluk çocuk acımasızca katlediliyor, elimizden sadece dua etmek geliyor Biz de dua ediyor cenabı Allah'tan yardım diliyoruz diyerek niyetlerini açıkladı.

Büyük Türk düşünürlerinden Mülki, yaşadığımız zamana atıfta bulunarak “hayat saygısız ile kaygısıza rahat” diye bir tespitte bulunmuş, yaşadığı zamana olan isyanını bu şekilde anlatarak herkesin bir duruşu olmalı demiştir. Biz de kendinden olmayan insanların haklarına "saygısız" İsrail ve Çin hükümetlerini, bu acıların bitmesi için kararlı adımlar atmayan gündeminde tutmayan "kaygısız" dünya liderlerini bu vesile ile tekrar kınıyor, onların duyarsızlığının ve bir sonuca varmayan diplomatik ilişkilerinin tabiri caiz ise canı cehenneme diyoruz.

Bu gün burada ifa ettiğimiz duruşun adı KAYGI DURUŞU’DUR, Filistin ve Doğu Türkistan da yaşananlardan duyduğumuz kaygının gün geçtikçe arttığını zülüm ve işgaller bitmedikçe bizlerin de onların acılarını unutmayacağımızı beyan ediyor, savunmasız ve masum insanlara hayatı zindan eden ÇİN ve İSRAİL devletlerini yönetenler başta olmak üzere yaşananlarda payı olan herkesin Allah bin türlü belasını versin diyerek sözlerini tamamladı.

GENİŞ KATILIM
Selçuklu düşünce kulübü başkanı Dr. Süleyman Pekin, Prof.Dr. Tahir Serkan Irmak, MAYŞODER Başkan yardımcısı Eyüp Cüce, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sivil toplum daire başkanı Sebahattin Yamak, Yesevi Ocağı başkanı Eren Elmalı,
Kocaeli sağlık çalışanları derneği başkanı Adem Yaman, Hürriyetçi sağlık Sen başkanı Ercan Öztürk, Yesevi hareketi başkanı Zülküf Eta, demokrat Parti önceki dönem Körfez ilçe başkanı Veli Yıldız, zafer Partisi İzmit ilçe başkanı İbrahim Demirtaş, saadet Partisi eski meclis Üyesi Nihat Yıldız, TÜŞSAD başkanı Dilek Dila Mert, gönüllü Kültür teşekkülleri dönem sözcüsü Mustafa salın, İHH Kocaeli il temsilcisi İsmail Yeşildal, Halk kürsüleri derneği başkanı Ramazan Sevinç, İzmit Belediyesi dernekler masası sorumlusu Eray bodur, Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, Çukurovalılar Dernek Başkanı Erdoğan Davut, Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Bahadır Aligül, Yaren Kültürü Dernek Başkanı Mustafa Çalım, Gazeteci Mustafa Eranil, Doğu Marmara Sürdürülebilir Kalkınma Derneği başkanı Recep Sarısakal, Milli Kuruluşlar birliğinin şair, yazar ve icra kurulu üyelerinin katıldığı iftar, Gazze ve Doğu Türkistan’da ki mazlumlar için edilen duaların ardından son buldu.

Hakan Dikmen 1

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Yorum Ekle

ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü

DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği

Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı

Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu

Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu

Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor

DMM'den THY iddialarına yanıt

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi taviz değil, milli diriliştir

Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit

İstanbul Valisi Davut Gül: Akrabam İBB’de çalışmıyor

Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı

Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı

Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak

Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek

Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü

Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek

Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu

İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı

İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik: ‘İklim değişikliği ve çevre kirliliği böbrek hastalıkları riskini artırabilir’

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat

Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı

FLYADEAL Bursa'dan 'uçuş'a hazır

Kocaeli'de engelsiz aşkın adresi

Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor

Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

Erzurum’un Prangalarını Kırdığı Gün: 108. Yıl Gururu Havuzbaşı’nda Kutlandı

Başkan Oral , 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden  Kurutuluşu ve İstiklal Marşının Kabulü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

Rektör Hacımüftüoğlu’yla başlayan “Öğrencilere Ramazan Jesti”nde bir adım daha: "Işıklı Yol" gelenekselleşti…

Alperenlerden gönül sofrası…

LİDER ERZURUMSPOR'A İSTANBUL'DA ŞOK

YAKUTİYE'NİN ÇOCUKLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOLUNDA...

12 MART'IN IŞIĞI ERZURUM'UN HÜRRİYET'E KAVUŞTUĞU GÜNDÜR

BÜYÜKŞEHİRİN GENÇLERİ ZİRVEDE

ERZURUM: U-14 YAŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR...

Vedat Kan’la 25. Gün Programında Dijital Çağın İki Büyük Tehdidi: Dezenformasyon ve Bağımlılık

Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor

Karatay Belediyesi Kütüphanelerde Hizmet Kalitesini Artırıyor

Cizre’de minikler cami ile buluştu

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi

Konya Karatay’da online rezervasyon dönemi genişliyor

YKS başvuru süreci bugün sona eriyor

Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi

Bursa'da genç usta adaylarına uygulamalı eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

YAZARLAR