Haberi Sesli Oku

Kayseri stratejik bir şehir

Kayseri stratejik bir şehir

Kayseri stratejik bir şehir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri hep öncü olmuştur. Stratejik bir şehir olarak yerini almıştır” dedi.

Mehmet UZEL
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, uzaya çıkan Türkiye’nin ilk Milli Astronotu Alper Gezeravcı ile gençleri buluşturmak üzere kente gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve beraberindeki heyeti, makamında ağırladı.

Başkan Büyükkılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı kapıda çiçeklerle karşıladı. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’a hem ziyaretleri hem de Kayseri’ye göstermiş oldukları sıcak ve samimi ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Kacır’ı Kayseri’de görmekten gurur duyduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Ramazan’ın bu güzel günlerinde Kayseri’mize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kayseri, geçmişten beri ticaretin, sanayinin merkezi olarak bilinir” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’deki mitingde övgü dolu sözlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü iltifatları da göğsümüzü kabarttı, hep öncü olmuştur. Stratejik bir şehir olarak yerini almıştır. 1926 yılında bu şehirde uçak fabrikası yapılmış, yine Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün imtiyaz vermesiyle Kayseri’de ilk elektrik üreten proje hayata geçirilmiştir. Bu güzellikleri bağrında barındıran, ana tamir, hava ikmal, Sümer’i ile Kayseri’nin temelini oluşturup, bu sürece gelindi. Kayseri, kreatif, inovatif anlayışa sahip, en önemlisi insanı önem arz eden hayırseverliğiyle ön plana çıkan bir şehirdir” diye konuştu.

Bakan Kacır ise Kayseri’ye daveti için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, Kayseri’ye yalnız gelmediğini söyledi. Kacır, “Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’yı dünyaya dönüşünün 42’nci gününde Kayseri’ye getirmiş olduk ve hakikaten Erciyes Üniversitesi’ndeki etkinliği hep birlikte yaptık. Muazzam bir coşku ile heyecanla Kayseri’nin gençleri bizleri karşıladılar” dedi. Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye çok önemli hizmetlerde bulunduğunu da vurgulayan Bakan Kacır, “Kayseri’ye sizler çok önemli hizmetlerde bulundunuz. İnşallah önümüzdeki dönemde benzer şekilde de Kayseri’nin gelişmesi için Türkiye yüzyılında yıldızının parlaması için nice güzel projeye imza atacağınıza inancımız tam” diyerek bakanlık olarak Kayseri’ye bugüne kadar Kayseri’nin sanayi kültürü, müteşebbis ruhu ile üretimle, yatırımla, istihdamla, ihracatla hazırlanabilmesi için katkı sunmaya gayret ettiklerini bundan sonra da bu katkıların daha da süreceğine işaret etti.

Kayseri’nin 4 OSB’si olduğunu ve muazzam bir altyapıya sahip olduğunu dile getiren Kacır, birlikte hazırlıkların yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Üniversitelerin Teknofest takımlarını gördüklerinde heyecan duyduğunu ifade eden Bakan Kacır, “Görüyorum ki milli teknoloji hamlesi ruhu Kayseri’nin ruhuna kadar işlemiş. Ümidimiz inşallah Kayseri’nin bir yandan sanayi altyapısını büyütürken, geliştirirken, genişletirken, bir yandan yatırım, istihdam, üretim, icat, ihracat süreci ile Kayseri’nin yoluna devam etmesi. Ümit ediyorum, inanıyorum ki Kayseri en önde koşan şehirlerden birisi olacaktır” dedi. Bakan Kacır, Kayseri’de yeniden uçak üretimi ile ilgili hazırlıkları ve yeni teknoloji bataryaları üretimi ile ilgili Aspilsan’ın yatırımları olduğunu belirtti.

Ziyaretin ardından Başkan Büyükkılıç, yerli ve milli otomobil Togg’da sürücü koltuğuna oturarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte 'Sanayicilerle İstişare Toplantısı’na katıldı.

 

 



TORTUM SPOR DA DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK!

Kenan Gör, U17 Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Oldu

Başkan Sekmen’in acı günü

HORASAN’DA SU SORUNUNA DERHAL ÇÖZÜM GETİRİLMELİDİR…

Erzurum Hava Limanında neler oluyor?

Oltu Yasta

Anahtar Parti Erzurum İl Teşkilatı’ndan Yoğun Katılımlı Bayramlaşma Töreni

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Okullarda ders zili yeniden çalıyor

Okullar dijital çağa uyum sağlıyor

Mobil Bilim Merkezi 23 Nisan için yola çıkıyor

Milli Teknoloji Kulüpler Birliği Platformu kuruluyor

BTÜ’nün iki bölümüne kalite tescili

MASKİ personeline kişisel gelişim eğitimi

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen dersbaşı yapacak

Ara tatil sona erdi, okullarda ders zili yeniden çalıyor

e-YDS İngilizce bugün gerçekleştirilecek

Hafta sonunda 2 sınav var!

Gazze'nin Tuffah Mahallesi'ne hava saldırısı: 9'u çocuk 11 şehit

İzmir ve Ankara valiliklerinden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil

AKOM ve Valilikten İstanbul'a uyarı

Suriyeli mülteci Muhammed Alkayali için dünya çapında acil eylem başlatıldı

18 ileti dizisinden 1. SABANCI ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ MERKEZİ BAHARI DOPDOLU BİR PROGRAMLA KARŞILIYOR

Suriye’deki Alevi sivillere yönelik saldırılar savaş suçu olarak soruşturulmalı (Suriye'deki Alevi sivillere yönelik saldırılar savaş suçu olarak soruşturulmalı)

Türkiye Çin Geliştirme ve Destekleme Derneği’nden Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaret

Harabeye dönüştürülen Ağdam yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 3,5 büyüklüğünde deprem

Sıcaklıklar kış değerlerine geriliyor! Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Aybüke Albere'den kulis fotoğrafını imalı kullananlara hukuki süreç

İşgalci ABD Yemen'de kadın ve çocukları vurdu: 4 şehit, 23 yaralı

HAMAS: Direniş, soykırıma karşı susmayacak

Sürücünün kontrolünü kaybettiği otomobil dehşet saçtı: 4 yaralı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci bugün dersbaşı yapacak

İzmir'de minibüs devrildi: 1 ölü, 10 yaralı

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara Türkiye'ye geliyor

HAMAS: İşgalcilerin çocukları kasıtlı olarak hedef alması vahşi doğalarını ortaya koyuyor

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Meteorolojiden Trakya için kar yağışı uyarısı

İETT otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

Nijerya'da zincirleme kaza: 25 ölü

Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

İşgalci ABD büyükelçiliği önünde Gazze protestosu

Kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

BUDO'da yangın! Yolcular güvenle tahliye edildi

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 30 ölü

Gazze'de 52 çocuk daha yetersiz beslenme nedeniyle şehit oldu

Rusya: Basovka yerleşim yerini ele geçirdik

Yükleniyor