Tarih: 13.09.2024 08:03

Kazakistan Hükümeti sel tahminine yönelik araştırmalara 576 milyon tenge ayırdı

Facebook Twitter Linked-in

Başkan'ın sel dönemine hazırlanmaya yönelik talimatlarının uygulanması kapsamında, hükümetin batimetrik araştırmalar için rezervinden yaklaşık 576 milyon tenge tahsis edildi . İlgili karar Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı Olzhas Bektenov tarafından imzalandı.

Tahsis edilen fonlar Su Kaynakları ve Sulama Bakanlığı'na yöneliktir. Fonun büyük kısmı ekipman ve teknik ekipmanın yanı sıra araştırma hizmetleri satın alınmasına harcanacak. Özellikle fonların, ülkenin kuzey, batı ve orta bölgelerindeki sele eğilimli alanlarda batimetrik araştırmaların yapılması için doğrudan RSE'nin Kazvodkhoz depolama tesisindeki Su Metroloji şubesine gönderilmesi planlanıyor.

Cumhuriyetçi öneme sahip rezervuarların batimetrik çalışmaları da dahil olmak üzere çalışmalar 2025 yılında devam edecek. Alınan veriler, taşkınların tahmin edilmesi ve modellenmesine yönelik bilgi sistemine dahil edilmek üzere Kazakistan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma, Yenilik ve Havacılık Sanayi Bakanlığı'na ve JSC NC Kazakistan Garysh Sapary'ye aktarılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —