Tarih: 13.09.2024 08:06

Kenya ve Güney Kore savunma iş birliğini artıracak

Facebook Twitter Linked-in

Seul Savunma Diyaloğu öncesinde konuşan Savunma Kabinesi Sekreteri Soipan Tuya, iki ülkenin büyüyen iş birliğini vurguladı.
Tuya, bu iş birliğinin önemini vurgulayarak, Güney Kore'nin desteğinin Kenya'nın savunma sektörünü güçlendirmede, özellikle deniz güvenliğini ve barışı koruma operasyonlarını geliştirmede çok önemli olduğunu belirtti. Tuya, Güney Koreli yetkililerle hükümetler arası görüşmeler için Seul'de bulunuyor.

Konuşmacı, "Bu işbirliği, Hint Okyanusu'ndaki korsanlık ve terörizm gibi ortak güvenlik riskleriyle mücadele etmek ve temel deniz ticaret yollarını korumak için iş birliği yaptığımız için çok önemlidir" dedi.

Bu, Başkan William Ruto'nun Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı resmi ziyaretin ardından yapılan benzer bir anlaşmayı takip ediyor.
Anlaşmaya göre Kenya, bölgesel barışı koruma kapasitesini güçlendirmek için ABD'de üretilen 16 helikopter alacak. Sevkiyatın 2024 sonu ile 2025 yazı arasında ülkeye ulaşması bekleniyor.

Benzer şekilde, ABD Kenya'nın kıyı bölgesindeki Manda Körfezi Havaalanı genişlemesini hızlandırma sözü verdi.
Genişleme, milis grubu el-Şebab'a karşı operasyonları yoğunlaştırmak için gereken altyapıyı sağlayacak 10.000 fitlik bir pistin inşasını gerektirecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —