Tarih: 25.10.2024 08:01

Kiev Yönetimi, hava savunmasının kaç Şahid İHA'yı düşürdüğünü bildirdi

Facebook Twitter Linked-in

Gece boyunca Kiev'deki hava savunma kuvvetleri, düşmanın başkente hedeflediği tüm Rus saldırı İHA'larını başarıyla etkisiz hale getirdi. Kiev Şehir Askeri İdaresi başkanı Serhii Popko'ya göre, buna yaklaşık on beş Şahid İHA dahildi.

Kiev'e düzenlenen İHA saldırısının ayırt edici özelliği

Yetkili, Rus güçlerinin Kursk bölgesi ve Krasnodar topraklarından Kiev'e kamikaze İHA'lar fırlattığını kaydetti.

"Başkent iki büyük baraj mühimmat dalgasıyla karşı karşıya kaldı . Kiev'deki ilk hava saldırısı uyarısı gece yarısı civarında, ikincisi ise sabahın üçü civarında ilan edildi. Toplamda, gece uyarıları yaklaşık dört saat sürdü," diye bildirdi Kiev Şehir Askeri İdaresi başkanı.

Rusya'nın Kiev'e yönelik hava saldırısının, ekim ayının başından bu yana 15'incisi olduğunu, düşmanın bu saldırıda tamamen insansız hava araçlarına güvendiğini sözlerine ekledi.

Şahid saldırısını püskürtmek

Yetkili, " Bu süre zarfında Ukrayna'nın başkentine tehdit oluşturan bir düzine kadar düşman insansız hava aracı tespit edildi ve hava savunma ve elektronik harp dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle etkisiz hale getirildi " dedi.

Ayrıca kamuoyuna, düşman insansız hava araçlarının tam sayısı ve türü konusunda Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gelecek bilgiyi beklemeleri çağrısında bulundu.

Başkentteki hava saldırısının sonuçları

Olay sonrasında, düşmanın hava saldırılarından kalan parçaların Kiev'e, özellikle Darnytskyi bölgesine düştüğü, ağaç ve otların bulunduğu açık alanlarda yangın çıktığı bildirildi.

" Yangın hızla söndürüldü. Yaralanma bildirilmedi . Operasyonel güncellemeler açıklığa kavuşturuluyor," diye bildirdi Kiev Şehir Askeri İdaresi başkanı.

Kiev'e Şahid İHA'larıyla gece saldırısı

Daha önce bildirildiği üzere, dün gece, 24 Ekim'de, Rus ordusu tarafından Ukrayna'ya doğru bir grup kamikaze drone fırlatıldı ve bir saldırı daha gerçekleştirildi. Başkent de dahil olmak üzere birçok bölgede hava saldırısı uyarıları ilan edildi.

Şahid saldırısının ardından Kiev'de patlamalar duyuldu .

Ayrıca 25 Ekim gecesi Kiev, Lviv ve Odessa bölgelerinde de hava savunma harekâtları gerçekleştirildi.

Kiev Şehir Askeri Yönetimi , saat 04.00 civarında düşürülen kamikaze insansız hava araçlarının parçalarının Kiev'e düştüğünü ve bunun sonucunda açık alanlarda yangın çıktığını bildirdi.

Yazar: Kateryna Serohina




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —