Bugün, 16 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14292,93%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5960,53% 1,00
  • Ç. ALTIN

    9561,51% 0,87

Kocaeli'de öğrenciler afetlere karşı bilinçleniyor

Kocaeli'de öğrenciler afetlere karşı bilinçleniyor

EĞİTİM 14.03.2025 11:30:54 0
Kocaeli

Kocaeli Çayırova Belediyesi Arama Kurtarma Timi (ÇAK-TİM), ilçe genelinde afetlere karşı bilinçlendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Çayırova’daki tüm liselerde afet farkındalık eğitimleri düzenleyen ÇAK-TİM, 7 bin 500 öğrenciyi depreme karşı bilinçlendirdi.

KOCAELİ (İGFA) - 4 yıl önce kurulan ve 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında, afet bölgesinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve birçok canın kurtarılmasına vesile olan ÇAK -TİM, olası afetlere karşı donanımını arttırmaya ve ilçe genelinde bilinçlendirme çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Kocaeli Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin öncülüğünde kurulan ve o günden bu yana Çayırova’da farkındalık yaratacak işlere imza atan ÇAK-TİM, ilçedeki tüm liselerde afet farkındalık eğitimi verdi. ÇAK-TİM Ekip Lideri Hüseyin Narman ve ÇAK-TİM üyeleri, Çayırova’daki liselere tek tek giderek öğrencilere AFAD’ın hazırladığı ‘Afet Farkındalık Eğitim’ni anlattı ve ardından da yapılan tatbikatla eğitimi taçlandırdı.

Öğrenciler ve öğretmenlerin büyük bir memnuniyet duyduğu afet farkındalık eğitimi kapsamında 7 bin 500 öğrenci deprem konusunda bilinçlendi. Eğitimin gerçekleştiği okul müdürleri Çayırova Belediyesi’ne bu çalışma için teşekkür etti. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi de, “Çayırova Belediyesi olarak ÇAK-TİM’i yaklaşık 4 sene önce kurduk ve önemli çalışmalara imza attık. ÇAK-TİM’le birlikte ilçemizi olası afetlere karşı hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Eğitimler özelinde açıklamalarda bulunan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise, “Biz yaklaşık bir ay önce, Çayırova Belediyesi olarak ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik.

Bu çalışmada ilçemizde bulunan bütün liselerimizde öğrencilerimize yönelik afet farkındalık eğitimi verdik. Öğretmenlerimizi de bu çalışmaya dahil ettik. Yaklaşık 7 bin 500 öğrencimize afet farkındalık çalışması yaptık. Afet denilince bizim aklımıza ilk olarak deprem geliyor.

Bu kapsamda deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler konusunda önemli eğitimler verdik. Çayırova Belediyesi olarak ÇAK-TİM’i yaklaşık 4 sene önce kurduk ve önemli çalışmalara imza attık. ÇAK-TİM’le birlikte ilçemizi olası afetlere karşı hazırlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“LİSE ÖĞRENCİLERİNE DOĞRUDAN EĞİTİM”

Çayırova Belediyesi’yle birlikte afet farkındalık eğitimi için ortak çalışma gerçekleştiren Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir, “Liselerimizin tümünde öğrencilerimize eğitim verdik, ortaokul ve ilköğretim boyutunda da öğretmenler üzerinden eğitimi hızlandırdık. 7 bin 500 öğrencimize doğrudan ÇAK-TİM ekibimiz tarafından eğitim verildi. Orada sadece eğitim değil, tatbikat da gerçekleştirildi. Bundan sonra da hemen ortaokul öğretmenlerimize eğitim verdik. İlkokul öğretmenlerimize de bu eğitimi vererek 2 bin 200 öğretmenimizin tamamına bu eğitimi vermiş olacağız. 

“ÇAK-TİM NİTELİKLİ BİR EKİP”

Öncelikle bu ekibin kurulması noktasında Çayırova Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi’ye çok teşekkür ederim. Ekibimiz çok profesyonel. Böyle bir potansiyeli de okullarımızda değerlendirmek bizim için bir fırsat. Gerçekten nitelikli bir ekip ÇAK-TİM. Çayırova’ya değer kattıklarını düşünüyorum. Deprem meselesi hepimizin meselesi. Hep beraber sivil ve resmi kuruluşlar olmak üzere hepimiz bu konuya çok önem vermek, hep beraber bu süreci daha etkin ve verimli kullanmak zorundayız” dedi.

ÇAK-TİM’E TEŞEKKÜR

Eğitim alan okullardan olan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü Engin Erbek, konu hakkında şunları dile getirdi; “Böyle bir eğitimin olması bizleri çok mutlu etti. Tatbikatla da öğrencilerimiz bir deprem anında ne yapabileceklerini öğrendiklerini söylediler. Bundan sonra ülkemizde olması gereken afetlere karşı Fevzi Çakmak Lisesi olarak hazırlıklıyız. Böyle bir ekibin ilçemizde faaliyet gösteriyor olması bir şans. Sayın kaymakamımız, sayın belediye başkanımız başta olmak üzere bize bu eğitim imkanını sağlayan ÇAK-TİM ekibinin her bir ferdine teşekkür ediyorum.”

“ÇAK-TİM EKİBİNİN OLMASI ÇOK ANLAMLI”

Yapı Kredi Bankası Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Koçbay ise, “ÇAK-Tim ekibimiz, okulumuzu ziyaret etti ve öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Ayrıca okulumuzda deprem tatbikatı da gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olarak bu eğitimden çok memnun kaldık. Çayırova Belediyemize ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze böyle bir eğitim düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. İlçemiz bünyemizde ÇAK-TİM ekibinin olmasını çok anlamlı olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMLE BİRLİKTE EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK”

Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müdürü Kadir Yalçın, eğitimler üzerine şu ifadeleri kullandı; “Çayırova Belediyesi çok güzel bir iş yaptı ve bu eğitimlere öncülük etti. İlçe milli eğitim müdürlüğümüz ve kaymakamlığımız da bu işin paydaşı olarak önemli bir işe imza attılar. Eğitim sorumlusu Hüseyin Narman beyefendi de çok kaliteli bir eğitimle çocuklarda farkındalık oluşturdu. Biz de bu eğitimlerle eksiklerimizi gördük. ÇAK-TİM çok güzel çalışma yapıyor ve o anlamda kendilerine çok minnettarız.”

Yorum Ekle

“Milli” Kumar…

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

HİZMETİN ADI SADAKATTİR

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

FİNİKE’NİN MİNDERİN SULTANLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: EVLATLARINI MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARAMAYAN BİR MİLLETİN GELECEĞİ OLMAZ!

ORTAKÖY SPOR KULÜBÜNE AİT ÇOK DEĞERLİ ARAZİNİN YILDA 1 DOLAR KİRA İLE 49 YILLIĞINA TÜFEKÇİ'YE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNİN ŞOK EDİCİ ÖYKÜSÜ

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Etibar Həsənzadə 'Zəfərlərə Doğru' kitabını Paşa Qəlbinura hədiyyə etdi.

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hep birlikte Türkiye'yiz

Kumluca’da Görevini Tamamlayan Başsavcı Kıymacı’ya Veda Yemeği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

MHP den Erzurum birlikteliği istişaresi

Anahtar Parti’den MMO Erzurum’a Sanayi ve İstihdam Ziyareti

Global Bakış Haber'den Anahtar Parti Yakutiye’ye Ziyaret

Bilecik'te Vali Sözer'den öğrencilere ziyaret

Türkiye'nin ve Gölcük’ün gururu oldu

Ankara, 'Köklerden Geleceğe Nefes' Projesiyle Yeşeriyor

YKS ve LGS için beceri temelli yeni soru modeli uygulanacak

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Ankara 'Köklerden Geleceğe Nefes' oluyor

Sakarya SASKİ farkındalık eğitimlerine devam

Eskişehir Büyükşehir Personeline Hizmet İçi Eğitim

Bursa'da lise öğrencileri 'Geleceğe Yapay Zeka ile Hazırlan' programında buluştu

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personeline hizmet içi eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR