Bugün, 7 Temmuz 2024 Pazar
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Küçükoğlu; erken seçim konusu gündemimizde yok, görevimin başındayım…

Erzurum’a hizmet etmenin imkândan önce, inanç meselesi olduğunu belirten Küçükoğlu, halka hizmet noktasında bunun çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

ERZURUM 4.07.2024 20:19:00 0
Küçükoğlu; erken seçim konusu gündemimizde yok, görevimin başındayım…

Küçükoğlu; erken seçim konusu gündemimizde yok, görevimin başındayım…

Uzun zamandan bu yana ilk kez basın ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu; şehrin gündemini değerlendirerek, merak edilen birçok konuya açıklık getirdi. Gerek Türkiye’de ve gerek ise Erzurum içerisinde yapılan her hangi bir çalışmanın dahi, belirli ve bilinen çevrelerce beğenilmediğini ifade eden Küçükoğlu, hizmet aşamasında işlerine baktıklarının altını çizerek, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Kupası karşılaşmalarında almış olduğu başarılı sonuçlardan ve bulundukları sıralamadan dolayı memnuniyetini ve gururunu dile getirerek, başarı temennilerini iletti.  

Erzurum’a hizmet etmenin imkândan önce, inanç meselesi olduğunu belirten Küçükoğlu, halka hizmet noktasında bunun çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 

Tum1haber/medya/siyaset/yerel/Erzurum

Müceldili Konağında düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Tanıtım Medya Başkanı Muhammet Karaca, Kadın Kolları Başkanı Beyza Saltuklu Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Gökberk Kocaaliler ve parti yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Şehrin sorunlarının isim olarak masaya yatırıldığı ve AK Parti İl Teşkilatınca yapılan çalışmaların açıklandığı toplantı esnasında Küçükoğlu; 2.OSB den, Turizm Başkenti olma sürecine kadar yapılan her çalışmayı ele alarak, her bir konu başlığıyla ilgili olarak detay açıklamalarını yaptı. Programa son olarak yapılan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin değerlendirmesini yaparak başlayan Başkan Küçükoğlu, kendilerinin göreve gelmelerinin ardından yaşanan son bir buçuk yıl içerisinde üç seçim yaptıklarını ve bu seçim sonuçlarının tamamında gereken dersi aldıklarını, alınması gereken mesajları idrak ederek gereği yapılması konusunda hem fikir olduklarının altını çizdi.  

2.OSB sürecinde yaşanan her adımı ve bu adım için katkı sağlayan başta il Valisi Mustafa Çiftçi olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odasının, Büyükşehir Belediyesinin, Milli Savunma Bakanlığının katkılarını anlatıp teşekkür dileklerini de ifade eden İbrahim Küçükoğlu, 2.OSB nin Erzurum ekonomisi için büyük oranda lokomotif olacak düzeyde anlam ifade ettiğini belirtti. Bu aşamada mevcut durumda faydalanmakta olduğumuz 5. Teşvik Bölgesi kapsamındaki Erzurum’un elindeki imkânlar ve kapasite ölçüsünde 6. Teşvik Bölgesi kapsamına dâhil olamadığını, ancak bu konudaki çalışmalarının devam etmekte olduğunu, mümkün olduğu en kısa süre zarfında bu çalışmanın da olumlu olarak sonlandırılacağına inandıklarını belirtti. Başkan Küçükoğlu 2.OSB için Milli Savunma Bakanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde ek olarak 900 Bin metre karelik bir alana daha kavuştuklarını, en kısa sürede bu alanın da mevcut 2.OSB ye dâhil edileceğini ve hemen alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından beklemekte olan 250 nin üzerindeki arsa müracaatı yapmış ve beklemekte olan firmalara tahsisi işlemine başlanılacağını belirtti. Bu sayede ilimizde yaşanmakta olan işsizlik ve göç sorunlarına da bir nebze olsun çare aranarak, ekonomik kalkınma ve gelişmişlik düzeyinde destek sağlanarak kalkınma sürecinin ilerleyeceğini bildirdi.   

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu kendilerinin görevde bulundukları süre zarfında 3 ana kademe ve 20 ilçe bazında 3480 toplantı mesaisi yaptıklarını, tüm belediyeleri kapsayan 218 grup toplantısına katıldıklarını, Erzurum’da bulunan kurum-kuruluş ve şahıslar düzeyinde 926 ziyaret gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra 126.500 ziyaret kabulü yaptıklarını ifade ederek bu aşamada ayrıca 6 binden daha fazla konferans, panel, toplantı ve buna benzer katılımlar ile halkımızın problemlerine çözüm noktasında katkı sağladıklarını belirterek; 768 defa ilçelerimize olmak üzere 24 binin üzerinde de esnafımızın ve STK ziyaretlerinde bulunduklarının altını çizdi. Küçükoğlu, bu adımlar esnasında 65 binin üzerinde de hasta, yaşlı ve çocuk ziyareti gerçekleştirdiklerini de özellikle belirtti.

Şehrin problemleri yanı sıra Zengezur Koridorunun pazarlama potansiyeline ve bölgesel enerji projeleri ve ticaret yolları için stratejik bir noktada işlem gören değerine, Erzurum durağının eklenmesi ve dâhil edilmesi için çabalarının olması yanında, daha önceki yıllarda Erzurum’un gümrük şehri olması özelliğinin yeniden ele alınması ve hak ettiği konuma getirilmesi hususunda ümitli olduklarını ifade eden Küçükoğlu bu bağlamda Yüksek Hızlı Trenin Erzincan, Erzurum’a ve Kars'a farklı bir ticaret anlayışı getireceğini belirterek bu hususta Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözü tekrardan hatırlatarak yaşanan gelişmeler ve gelinen noktada Erzurum ilinin YHT ulaştırma ağı ile desteklenmesinin bir ihtiyaç, bir zaruri olduğunu belirterek insanımızın hemen her adımında ihtiyaç duyulan bu durumun da değerlendirmesini yaptı.

Gittikçe büyüyen spor ekonomisi içerisinde büyük ve önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak için aday olan ülkeler ve şehirlerin sosyo, kültürel, çevresel, politik ve ekonomik beklentilerinin de çok yüksek olduğunu ifade eden Küçükoğlu bu anlamda Erzurum ilinin başta Palandöken olmak üzere, Konaklı ve Kandilli Kayak merkezilerinin, daha önceden yapımı tamamlanmış olan ve gerektiğinde hemen her türlü yarışma esnasında kullanıma hazır tutulan atlama kulelerinin, Curlıng ve buz hokeyi ve buz salonlarının daha etkin kullanılması aşaması arzusunda olduklarını da belirtti.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Sarıkamış destanının yazıldığı sırada ele geçirilmiş olan ve uğrunda binlerin canını feda etmiş olduğu sancağımızın esaretinin tamamlanması ve yurda getirilmesi hususunda da gerekli çalışmalarının bulunduğunu ifade ederek bu ve buna benzer tüm sancaklarımızın geri dönmesi umudunda olduklarını da ayrıca ifade etti. 

Başkan Küçükoğlu uzun zamandır şehir gündemini meşgul eden ve bitmesi hayal görünen tüneller ile ilgili olarak gereken her türlü görüşmelerin yapıldığını ve en kısa zamanda bu konuyla alakalı olarak sonuç alınacağının da altını çizerek bahse konu hakkında detaylı bilgi almak için Cumhurbaşkanımızın olurlarına sahip olduklarını ifade ederek bu konunun daha fazla uzamaması için gereken bütün gayretin de gösterileceğini ifade etti.

Yine uzun zamandır Erzurum spor gündeminde önemli bir yere sahip olan ve çalışmaları başlamak üzere bulunan şehir stadı için kamu tasarruf tedbirlerinden önce alınan karar doğrultusunda en kısa zamanda ilimize 20 bin kişilik modern bir stadyum yapılacağını belirten Küçükoğlu, salonda bulunan Erzurum Spor FK Başkanı Ahmet Dal’a söz vererek mevcut stadın durumu ve sezon başlangıcında maçların nerede oynanacağına da açıklık getirmiş oldu. Bu beyanda sezon başlangıcında mevcut stadın maçlar için hazır hale getirileceğini ve hatta ilgili kurumlardan kontrollü izin alınarak, kapasitesinin de artırılmasına gidilebileceğini ifade eden Ahmet Dal maçların kendi sahamızda oynanacağı müjdesini de vermiş oldu.

 

 

Konuşma aralarında söz alarak bazı durumlarda Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ve katkıları hususunda bilgilendirme yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 20 ilçenin tamamına da eşit bir yaklaşım mesafesinde olduklarını belirterek her hangi bir görüş veya parti ayırımı yapmadıklarını ve hatta çoğu yerde ilçe belediyelerine ait hizmet alanlarında dahi kendilerinin hizmet verdiklerini ifade ederek, amaçlarının halkın hizmet noktasında problem yaşamamasını sağlamak olduğunu belirtti.

Türkiye’de bir ilk olarak ifade ederek açıklamalarına devam eden Küçükoğlu, zirve şehir ve zirve fikirler adı altında kurmuş oldukları web sitesi vasıtasıyla, yapacakları veya düşündükleri her türlü proje kapsamında halkımızı da ortak ettiklerini ifade ederek bu çalışmanın ülkede ilk olduğunu bildirdi.   

Program sonunda soru cevap şeklinde geçen süreç esnasında sorulan bir soru üzerine bilhassa başta Ankara olmak üzere kendilerinin bir erken seçim gibi düşüncelerinin olmadığını, gerek Cumhurbaşkanlığı makamının ve gerek ise il bazında kendisinin görevlerinin başında olduklarını, kendisinin bu göreve bizzat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Partinin Genel Başkanının tercih ve tensipleri doğrultusunda geldiğini ve yine onun tercihleri doğrultusunda başka görevlere atamasının yapılabileceğini, bu aşamada görevine devam etmekte olduğunu ve yapmış olduğu bu kutsal vazife esnasında kendisini hiçbir düşüncenin bu anlayıştan alamayacağını belirtti. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazılarında, halkın hizmet noktasında işlerinin aksamasına ve halka hizmet noktasında keyfi adımlar atarak; işi savsaklama, baştan savma ve hatta ciddiye almama durumlarının yaşandığı, bazı kurumlarda vatandaşlara farklı ve aşağılayıcı davranış biçimlerinin yaşanmaya başladığı sorusu üzerine sakinliğini kaybeden Küçükoğlu, böyle bir adıma teşebbüs edecek olan kim olur ise olsun karşısında beni bulur ifadesiyle net bir biçimde cevabını vererek bu tür durumların yaşanması durumunda ivedi olarak kendisinin haberdar edilmesi gerektiğini basına bildiren Küçükoğlu bu tür davranışlara asla müsaade ve müsamaha gösterilemeyeceğinin altını da önemle çizdi.

   


Haber Editörü

Vedat Kan

vedudi25@gmail.com

Diyanet'ten hicri yeni yıl mesajı

Kahramanmaraş'ta fayın tekrar deprem üretip üretmeyeceği araştırılıyor

Başkan Sevim: Yüzde 25 zam yasağı yeni sorunları getirecek

"Sesimi duyan var mı" projesi katılımcılarından Başkan Deviren'e ziyaret

Şehit padişah Kosova'da yad edildi

Halkımız ve Milli Takımımız Sınavı Geçti, Yetkililer Sınıfta Kaldı

Gündüzlü bakım merkezlerinin kapasiteleri güçlendirildi... Yeni proje 7 pilot merkezde başlatıldı

Yollarda akıllı ulaşım devrimi

Konya'da Başkan Altay Bilgehane öğrencileriyle buluştu

SOKÜM Ulusal Fotoğraf Yarışması tarihe iz düşecek

Mersin'de 14,5 milyon dal makaron ele geçirildi

Milli futbolcuları soyunma odasında ziyaret etti

Bir şehir düşünün futbol takımı var ve yok!

Konya Selçuklu'da 'Güzel Sanatlar' şekilleniyor

Muratpaşa atmayıp kazandı!

Kocaeli'de kentsel donatılara düzenli bakım

İSU'dan Yuvacık Barajı uyarısı!

Yapay zekâ talebi artıracak... Yeni meslek grupları oluşacak

Kocaeli'nin mavi bayraklı plajlarında deniz keyfi

Samsun'dan vatandaşlara deniz uyarısı!

Kayseri Hacılar'ın dev kanal projesi yarıyı geçti

İstanbul'da deneme tohumlarında ilk hasat

AABF İsrail katliamlarına neden sessiz?

Kayseri Büyükşehir kütüphanelerine ziyaretçi akını

Sağlıkçılar 'gerçek yasa' istiyor!

AKİK 5.B2B TOPLANTISINI YAPTI

VERDİĞİNİZ MÜCADELE VE YAŞATTIĞINIZ GURUR İÇİN TEŞEKKÜRLER BİZİM ÇOCUKLAR

Trafikte bir haftada 450 bine yakın sürücüye işlem yapıldı

Deha Bilimlier'den sezonun ilk sahnesi

Türk ihracatçılar Urumçi’de yeni işbirliklerine imza attı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Bir şehir düşünün futbol takımı var ve yok!

Cengiz’in Umudu var…

Haydi Erzurum milli coşkuya!

AK Parti Erzurum’da Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yaptı

ERZURUMSPOR FK İÇ TRANSFERDE SEFA AKGÜN VE MUSTAFA AKBAŞLA YENİDEN ANLAŞMA SAĞLADI..

Bu tasarruf tedbiri mi şimdi?

Küçükoğlu; erken seçim konusu gündemimizde yok, görevimin başındayım…

Erzurum Valisi Çiftçi’nin Erzurum Spor sevgisi

Küllerden Doğmak; Bir Dadaş gibi…

Erzurum Valiliğinden duyurulur!

Konya'da Başkan Altay Bilgehane öğrencileriyle buluştu

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

ERÜ Mühendislik Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim dönem mezunlarını verdi

ERÜ'de mezuniyet heyecanı

Nilüfer Belediyesi üniversiteli öğrencilerin yanında

Öğrencilere 'zanaat atölyeleri' açıldı

İzmit'te Çocuk Atölyeleri başlıyor

Konya Bilgehanelerinde yaz etkinlikleri

Ankara Üniversitesi mezunlarını uğurladı

KPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR